Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nauczyciele buduja .

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od tak dawna bywam na forum i to tak intensywnie,że mnie podejrzewają o uzależnienie, a tego wątku nie znalazłam! Jak to się stało?

Lepiej późno niż wcale: witam szanowne ciało gogiczne i dołączam się - nauczycielka j. polskiego, chwilowo (mam nadzieję, że chwilowo) na urlopie wychowawczym. Chwila się wydłużyła do dwóch lat (jutro miną dwa lata) i już szukam nowej pracy w szkole (poprzednią zostawiłam w innym mieście). Mam nadzieję, że uda mi się ją znaleźć, bo nie mogę sobie na razie wyobrazić innej pracy (zboczenie jakieś, czy co?). Jeżeli się nie uda, będę musiała zacząć sobie wyobrazać i trochę się tego boję. Co za pech, że ja lubię uczyć!

Czy "zawsze mam rację"? Nie wiem. Usiłował mi to z pretensją w głosie wmówić ortopeda, który twierdził, że na pewno często sobie skręcam nogi w kostkach. Kiedy zarzekałam się, że nie, powiedział: "no tak, nauczyciele to zawsze muszą mieć rację". I do dziś nie wiem, co miał na myśli, bo ja naprawdę nie skręcam sobie nóg w kostkach na każdym kroku.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...

Cześć, to i ja się tu wpiszę. Jestem anglistką, uczę w szkole ponadgimnazjalnej (jak to się długo pisze!!!!). Z teorii budowy jestem obryta na 6, a co do praktyki to dopiero zbieram "papiery". Mamy zamiar zacząć w przyszłym roku bo mój małżonek szanowny musi jeszcze zdać egzamin na IIgi stopień specjalizacji.... Ciężki rok przed nami: syn do I klasy, córka zacznie przedszkole, ja kończę staż na dyplomowanego, że już nie wspomnę o moim mężulku ukochanym.....

Jak to wszystko przetrwać i nie oszaleć???? :o

To i ja dołączę do klubu :D :D :D :D

Jestem matematyczką ( boże, ale to strasznie brzmi...) z dłuugim stażem (to też strasznie brzmi..).

Szkoda, że dopiero teraz odkryłam ten wątek.

Budujemy oczywiscie na kredyt :wink:

Jesteśmy na etapie- dziś zaczęliśmy kryć dach.

Ależ jest nas wielu na tym forum :o

Jak my to robimy przy naszych zarobkach :-?

Zgłaszam moją żoną Majkę (żonę komtura) proszę nie mylić z Majką z Forum. Nauczyciel dyplomowany - psycholog. Nie naucza, lecz poucza :wink: Ja, raz w LO, udzielałem korepetycji z chemii. To było pierwszy i ostatni raz kiedy nauczałem :D .

Pozdrawiam grono.

• 2 weeks później...
  • 2 years później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...