redpradnik 06.05.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam ogromny problem z kretem na w ogrodzie:( Próbowałem wszystkiego co jest dostępne na rynku z wyjątkiem właśnie Kret BOOM , jest b. mało opini na temat tego urządzenia moze ktos moze sie podzielic opinia? Probowałem:KarbiduSwiec dymnychBrzęczków solarnychPłynów śmierdzących Bross Nie próbowałem:Kret BoomSpalin samochodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 06.05.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witaj,nie znam tego wynalazku, ale znam inny sprawdzony: pułapka na kreta. Sam ostatnio złapałem 2 kraty w ten sposób. Pierwszego złapałem po kilku godzinach od założenia, drugi złapał się po kilku dniach. Takie pułapki są w sklepach ogrodniczych, to takie szczęki na silnej sprężynie i zawleczka, którą kret potrąca, cena około 30zł, kup 2 szt. Zakładasz ja koniecznie w rękawiczkach, żeby nie zostawić zapachu. Umieszczasz ją w miejscu, w którym przechodził kret (rozkopujesz kopiec, lub odsłaniasz korytarz) i lekko przykrywasz od góry, żeby światło nie dochodziło. Jak zauważysz rozwarty uchwyt, to znaczy, że masz kreta. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.05.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witaj, nie znam tego wynalazku, ale znam inny sprawdzony: pułapka na kreta. Sam ostatnio złapałem 2 kraty w ten sposób. Pierwszego złapałem po kilku godzinach od założenia, drugi złapał się po kilku dniach. Takie pułapki są w sklepach ogrodniczych, to takie szczęki na silnej sprężynie i zawleczka, którą kret potrąca, cena około 30zł, kup 2 szt. Zakładasz ja koniecznie w rękawiczkach, żeby nie zostawić zapachu. Umieszczasz ją w miejscu, w którym przechodził kret (rozkopujesz kopiec, lub odsłaniasz korytarz) i lekko przykrywasz od góry, żeby światło nie dochodziło. Jak zauważysz rozwarty uchwyt, to znaczy, że masz kreta. Polecam Takie cos? http://www.marax.pl/allegro/up/d85f43e6cbf5bd30c24dad499fdedc3c.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 07.05.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam Pułapki są dobre , jak ktoś ma czas i nerwy je stosować. Ja walczyłem kilka lat i co uzyskałem ? Cały trawnik zniszczony przez pozostałości rozgrzebanych kopców czy to dla założenia pułapki ,czy po to ,aby nie raziły w oczy.Musiałem polożyć siatkę i oczywiscie najpierw zniszczyć trawnik.Do tego celu doskonale sprawdza się siatka z włokna szklanego stosowana do ociepleń elewacji pod tynk. Jest 3x tańsza od tej niby specjalnej . Ostatnio coś sadziłem i wykopałem dołek usuwając z tego miejsca siatkę która leży pod ziemią 3 lata. Była w stanie doskonałym -wyglądała tak jakbym zakopał ja wczoraj. Próba wytrzymałości także wypadła doskonale więc śmiało mozna ją polecić. Poza tym najważniejsze : W miejsce złapanego na pułapkę kreta po tygodniu ,dwóch pojawia się następny . Jeśli ktoś liczy że złapie kreta i będzie miał spokój to się grubo myli . Zdarzało się że w sezonie łapałem 6-10 kretów ,a one ciągle były. Jedynym skutecznym sposobem jest niestety siatka na krety polozona na całej powierzchni trawnika 5-7cm pod ziemią. Jednak to się wiąże z totalną rujnacją istniejącego trawnika. Jeśli ktoś nie chce tego robić to dobrym sposobem na zmniejszenie prawie do zera ich populacji na naszej działce jest kot. Ale musi być to zwykły dachowiec -łowny nie jakiś pupilek któremu nie chce się biegać po działce. Mój kot potrafi godzinami stać przy kretowisku których zresztą juz prawie nie ma (tylko w okolicach warzywnika gdzie nie mam siatki) i czekać na ruch w okolicy . Rozgrzebuje także otwory wentylacyjne które kret robi w różnych miejscach i zostawia swój zapach który odstrasza krety. Poza tym kot biega po działce najczęściej wokół ogrodzenia co kret słyszy bo ma doskonały słuch-takie bieganie też go odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 07.05.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ja tez próbowałam wszystkiego. Skuteczny był mąż z łopatą, natomiast teraz mam wiatrak zrobiony przez męża, ale nie na łożysku, tylko na tulejce i trochę hałasuje. Od dwóch tygodni święty spokój! Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.05.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Nie wiem czy to jest to samo. Krecik boom boom - tak gada mój mąż. Kupił w zeszłym roku i był to jedyny sposób na kreta. Po każdej zimie miałam zryty cały trawnik (40 kretowisk - normalka). świece, sierść, woda, itp. próbowałam wszystkiego, łącznie z łapaniem i wyprowadzką . Mimo mojej niechęci mąż zanabył booma, okazało się, że po przyjściu z pola kret wchodził w stare korytarze i co noc w innym kącie ogrodu kopiec, lub kilka. Walka z wiatrakami. Boom załatwił sprawę, przez cały sezon upolował kilka. W tym roku na jesieni wypadł ostatni kret. Na razie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 07.05.2012 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam Pułapki są dobre , jak ktoś ma czas i nerwy je stosować. Ja walczyłem kilka lat i co uzyskałem ? Cały trawnik zniszczony przez pozostałości rozgrzebanych kopców czy to dla założenia pułapki ,czy po to ,aby nie raziły w oczy.Musiałem polożyć siatkę i oczywiscie najpierw zniszczyć trawnik.Do tego celu doskonale sprawdza się siatka z włokna szklanego stosowana do ociepleń elewacji pod tynk. Jest 3x tańsza od tej niby specjalnej . Ostatnio coś sadziłem i wykopałem dołek usuwając z tego miejsca siatkę która leży pod ziemią 3 lata. Była w stanie doskonałym -wyglądała tak jakbym zakopał ja wczoraj. Próba wytrzymałości także wypadła doskonale więc śmiało mozna ją polecić. Poza tym najważniejsze : W miejsce złapanego na pułapkę kreta po tygodniu ,dwóch pojawia się następny . Jeśli ktoś liczy że złapie kreta i będzie miał spokój to się grubo myli . Zdarzało się że w sezonie łapałem 6-10 kretów ,a one ciągle były. Jedynym skutecznym sposobem jest niestety siatka na krety polozona na całej powierzchni trawnika 5-7cm pod ziemią. Jednak to się wiąże z totalną rujnacją istniejącego trawnika. Jeśli ktoś nie chce tego robić to dobrym sposobem na zmniejszenie prawie do zera ich populacji na naszej działce jest kot. Ale musi być to zwykły dachowiec -łowny nie jakiś pupilek któremu nie chce się biegać po działce. Mój kot potrafi godzinami stać przy kretowisku których zresztą juz prawie nie ma (tylko w okolicach warzywnika gdzie nie mam siatki) i czekać na ruch w okolicy . Rozgrzebuje także otwory wentylacyjne które kret robi w różnych miejscach i zostawia swój zapach który odstrasza krety. Poza tym kot biega po działce najczęściej wokół ogrodzenia co kret słyszy bo ma doskonały słuch-takie bieganie też go odstrasza. Wiem ze siatka to 100% sposob bo mam ja na nowym trawniku - ale to jest powierzchnia 2 ary - koszt 300 zl Pozostaje mi 17 arów nie wydam 2000 zl na siatkę i nie bede na nowo zakladał trawnika:) Dlatego spróbuje tego boom booma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.05.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Tak więc zakupiłem Kret BOOM i obiecałem sobie iż napisze na internecie zarówno jak się uda jak i w przypadku porażki .W dniu dzisiejszym założyłem pierwszy ładunek , po 7 godzinach sprawdziłem dioda nie świeci - wg instrukcji wybuchl ładunek Wyciągam urządzenie z tunelu i.... jest kret tak więc 1:0 dla mnieJutro kolejne miejsce bede informowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 20.05.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Tak więc zakupiłem Kret BOOM i obiecałem sobie iż napisze na internecie zarówno jak się uda jak i w przypadku porażki . W dniu dzisiejszym założyłem pierwszy ładunek , po 7 godzinach sprawdziłem dioda nie świeci - wg instrukcji wybuchl ładunek Wyciągam urządzenie z tunelu i.... jest kret tak więc 1:0 dla mnie Jutro kolejne miejsce bede informowal Ok,czekamy na info ,powodzenia w polowaniu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.05.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ok,czekamy na info ,powodzenia w polowaniu, Dzisiaj kret sie nie zlapal , byly 3 kopce wsadzilem w jeden z nich , niestety kret wraca do tych 2 pozostałych... wraca bo kazdy z kopców otwieram ze dochodzi powietrze , kret po pewnym czasie przyszedl ponownie zakopac niestety nie ta dziurkę którą ja "obstawilem" zobaczymy moze w nocy postanowi sie pojawic a wówczas BOOOOOOOOOOOOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 21.05.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Raczej w nocy nie chodzi,wczesnym rankiem,i wieczorami,przewaznie 3 razy w dniu odwiedza swoje kopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.05.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Raczej w nocy nie chodzi,wczesnym rankiem,i wieczorami,przewaznie 3 razy w dniu odwiedza swoje kopce dzisiaj mu odpusciłem bo równałem ziemie w okolicach kret booma i bałem sie ze pobudze i wybuchnie:) wyciagnalem wyrownalem ziemie ( bez trawy ) w wazywniaku i okolicach i zobaczymy gdzie sie kopiec pojawi tam ustawie maszynke do zabijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.06.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Pora na aktualizację, tak wiec po zakupie pierwszy strzal i kret dead , kolejne 3 nastawienia urzadzenia skutkowaly 3 krotnym wystrzalem naboju jednak trupa kreta nie ma , jak buszował tak buszuje... zastanawiam sie co zle robie zostaje ostatni naboj z kompletu 5 naboi dodanych do urzadzenia jutro kolejna próba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.06.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Doszedles co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 09.06.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Doszedles co jest nie tak? od tamtej pory nie nastawiałem kret booma bo nie pojawia sie kret nie wiem czy go zabilo i nie znalazlem trupa czy po prostu dal sobie spokoj... lub cos mu uszkodzilo i gdzies predzej czy pozniej zdechl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 11.06.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) . Edytowane 11 Czerwca 2012 przez Darek Rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 11.06.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Doszedles co jest nie tak? Witam Panowie , kret to bardzo , bardzo mądre stworzenie -ot co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.06.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Kolega redpradnik tez glupi nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 11.06.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A ja mysle ze da rade z tymi kretami,ja na razie ratuje sie odstraszaczami,i czeste koszenie,tez robi swoje jak na razie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 11.06.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ano, też tak myślałam, ale w lutym ciężko kosić, a po zimie miałam kilkadziesiąt kopców nawet. ;/ Od czasu zakupu booma, mamy spokój. W tym roku (od grudnia) był jeden, trafiony. Do dziś spokój. Właśnie odkryłam nowe ścieżki, trza się zbroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts