Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marina w chaszczach :)

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

Mała aktualizacjia - własnie wykonawca odebrał telefon ode mnie.

Pytam co to się dziś wydarzyło a on:

"ale o co chodzi?"

A ja - przecież pana ekipa miała byc dzis na działce?

Wykonwca - ale przeciez jesteśmy!

Mówię mu ,że rano bloczki przyjechały, że zawalony cały wjazd na działkę - a on "e, to nie problem, koparka poprzestawia!"

No nie wiem czy śmiać się czy płakać :D

(chyba jestem za II opcją, bo nie ma co się przecież katować).

PS

Chyba się wystraszył jak mu sms wysłałam ze uznaję to jako zerwanie umowy.

No to wykonawca jak wpadł na działkę z piłą to tak się rozpędził że do wieczora wszystkie drzewa byływ wycięte, pocięte, poskałdane, gałęzie na hałdzie..

Niestety tak się wykonawca rozpędził z tą piłą, że nawet dwie czereśnie które miały stać przy wejsciu do domu też mi wyciachał :( Strasznie mi ich żal, bo to takie duże, fajne, poniemieckie czereśnie były..

A przeciez wszystkie drzewa do wycinki były oznaczone biało-czerwoną taśmą...

Dobrze że mi mojej wielkiej, rozłożystej lipy nie wyciął bo bbym go chyba przez tę jego mielarkę do gałęzi przepusciła. :mad:

No nic, chyba muszę tym moim wykonawcom napisać instrukcje typu - niezaleznie od ilosci posiadanych bloczków i innych materiałów budujemy dom parterowy z użytkowym poddaszem - bo jak się rozpędza tak jak z piłą to mi gotowi tam 3-piętrową rezydencję wymurowac :D

• 1 month później...

Okna wybrane :)

Bylismy w Oleśnicy i wybraliśmy okna PCV, kolor orzech, szyba potrójna. Rozważania były miedzy kolorem złoty dąb a orzech ale synek pokazał na okno w kolorze orzecha mówiąć "takie chcę" wiec wzieliśmy orzecha.

Teraz prowadzimy rozważania czy rolety czy te żaluzje fasadowe. Temat rolet już rozpoznany (oczywiście w Olesnicy, za wszystkei okna wyszło by nam około 7-8 tys + sterowanie radiowe do wszystkich rolet za około 3,5 - 4 tys)

Nie wiemy jeszcze nic o tych żaluzjach fasadowych więc trudno nam powiedziec na co się zdecydujemy bo tzw. "design" domu to jedno, ale cena takich atrakcji nie pozostaje bez znaczenia...

(Morela, masz już jakąś wycenę na swoją fasadówkę?)

A, no i po wstępnej wycenie zrezygnowalismy (w imię oszczędnosci) z okna trójkatego w pokoju nad garażem - poniżej wizualizacja własna, choc w ukłądzie stan dardowym (a nie lustrzane odbicie jak u nas).

kokos.jpg

Witam

Jaka ekipe budowlana Pani wybrała?

Okna wybrane :)

Bylismy w Oleśnicy i wybraliśmy okna PCV, kolor orzech, szyba potrójna. Rozważania były miedzy kolorem złoty dąb a orzech ale synek pokazał na okno w kolorze orzecha mówiąć "takie chcę" wiec wzieliśmy orzecha.

Teraz prowadzimy rozważania czy rolety czy te żaluzje fasadowe. Temat rolet już rozpoznany (oczywiście w Olesnicy, za wszystkei okna wyszło by nam około 7-8 tys + sterowanie radiowe do wszystkich rolet za około 3,5 - 4 tys)

Nie wiemy jeszcze nic o tych żaluzjach fasadowych więc trudno nam powiedziec na co się zdecydujemy bo tzw. "design" domu to jedno, ale cena takich atrakcji nie pozostaje bez znaczenia...

(Morela, masz już jakąś wycenę na swoją fasadówkę?)

A, no i po wstępnej wycenie zrezygnowalismy (w imię oszczędnosci) z okna trójkatego w pokoju nad garażem - poniżej wizualizacja własna, choc w ukłądzie stan dardowym (a nie lustrzane odbicie jak u nas).

[ATTACH=CONFIG]150613[/ATTACH]

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

Chyba każdy przez to przechodził i każdy przeczytał tzw. cały internet - cementowa czy ceramiczna?

Każda z nich ma swoje "plusy dodatnie i plusy ujemne" ale decyzja i tak jest trudna, zwłaszcza jak ma się 260 m2 dachu do obłożenia,

a cena miedzy betonową a ceramiczną to ok. 30-40% róznicy.

Generalnie nasze typy to dachówka ciemna, grafit, czarna czy antracyt - każdy ciemny odcień jest akceptowalny.

Poza tym raczej lekko falowana, bo płaska (choć piekna) jest dużo droższa...

Dostaliśmy wyceny na:

- Robben Piemont

- Brass Bałtycka

- Brass Celtycka

- Koramic Alegra 9

Pytanie do Was - czy macie jakies najnowsze informacje o dachówkach Brass, Roben czy Koramic? Doświadczenie typu "ostatnie partie robią krzywe" majhą zakad w Koziej Wólce i nie trzymają standardu itd.

Kazde rady mile widziane, zwłąszcza jelsi mozecie polecić inną dobrą i sensowną cenowo dachówkę w tym stylu co te tutaj.

Robben Piemont:

robben piemont.jpg

Brass Bałtycka:

braas_baltycka_photo.jpg

Brass Celtycka

brass celtycka.jpg

Koramic Alegra 9

koramic alegra-9-czarna-angoba-szlachetna.jpg

robben piemont.jpg

braas_baltycka_photo.jpg

brass celtycka.jpg

koramic alegra-9-czarna-angoba-szlachetna.jpg

Edytowane przez Mila_Wroc

• 3 weeks później...

Juz za chwileczkę, już za momencik.. tak przynajmniej obiecuje urocza pogodynka w TV - podobno we wtorek ma przyjśc odwilż i w końcu zalejemy strop. A potem zaraz ściany, wieźba, dachóweczka i gotowe ;)

..no może trochę przesadziłam ale tak bardzo chciałabym już przejsć do tego moznolnego wykańczania w środku.

Także trzymajcie kciuki za odwilż :)

Z innych historii to klaruje nam się wizja kuchni: blat granitowy+ białe błyszczące szafki górne, szare lub białe szafki dolne. Do tego panele na podłodze raczej takie same jak w salonie (tu nie wiemy jaki kolor).

A tu granit jaki będziemy mieli w kuchni na blat,

a moze tez i jakos na okłądzinę kominka rozwazymy

20121207_141756.jpg