Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Creaton czy Bogen ??

jocer

Recommended Posts

Witam,

my czekamy na dokładne wyceny, bierzemy pod uwagę Bogen, Koramic i Roben. Jak będę miała dokładne kwoty dla całości dachu, będę trochę mądrzejsza.

Póki co, wizualnie, najlepiej wypada Bogen (o ile jestem w stanie wizualnie ocenić jakość ;) ), nie widziałam też różnicy wielkiej pomiędzy dachówkami Bogen i Coramic, a cena jednak ma dla mnie duże znaczenie...

Pzdr!

• 3 weeks później...

Może nie w 100% na temat, ale dostałam wyceny, na które czekałam i wygląda to tak:

- dachówka, na którą się nastawiliśmy, czyli Bogen - cena za całość (bez rynien i okien dachowych, żeby było jasne) 19,500pln;

- Rupp ceramika 16,700pln;

- Roben 16,900 pln;

- i wreszcie Braas 13,000pln

dach prosty, dwuspadowy, z jedną lukarną nad wejściem, powierzchnia 228 mkw.

dachówkę cementową odrzuciliśmy, natomiast pomiędzy dachówkami ceramicznymi różnice są "znośne", więc pozostaniemy chyba przy Bogenie.

pozdrawiam

Witam,

stoje przed wyborem dachówki i zastanawiam sie nad firmą dachówki, widzę że creaton jest bardzo drogi.

nie wiem co wybrać drogi creaton czy bogen?

Pisząc o wyborze między Creatonem a Bogenem podaj więcej szczegółów bo porównanie jest takie jak Opel do Fiata .

U każdego z tych producentów jest duży wybór , a bez podania marki i koloru dachówki można ewentualnie spróbować powróżyć z fusów.

Creaton ma swojej ofercie bardzo dużo dachówek , większość nie prezentuje dobrej jakości ale trafiają się dobre modele. Bogen troche bardziej zrównoważony w ofercie.

(...) bez podania marki i koloru dachówki można ewentualnie spróbować powróżyć z fusów (...)

słuszna uwaga, więc ja też podam o jakie dachówki chodzi:

Bogen: Innovo 10 czarna angoba

Roben: Piemont antracyt

Rupp ceramika: Sirius 13 antracyt

Braas: Celtycka Lumino czarny

Odradzam Creatona za to jak traktuja klienta. Pisalem o swoim przypadku na forum zamieszczalem zdjecia. Przyjechalo do mnie mnostwo wyszczerbionych w transporcie dachowek, najgorzej,ze najwiecej bylo wyszczerbionych dachowek krancowych, w transporcie wylala sie rowniez farba, za ktora zaplacilem i za ktora mi nigdy nie oddano.Gdyby nie to,ze hurtownia w ktorej kupilem przeliczyla mi dachowki o cala palete zwyklych i 27 krancowych za duzo to nie mialbym co na dach zalozyc przyjechal przedstawiciel porobil zdjecia i odjechal i cisza. Dodam tylko,ze tej calej palety dachowek nie moglem zwrocic. Chcecie miec spokojna glowe trzymajcie sie od tych oszustow z daleka. Edytowane przez Beata&Slawek

• 10 months później...