jocer 06.05.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam, stoje przed wyborem dachówki i zastanawiam sie nad firmą dachówki, widzę że creaton jest bardzo drogi.nie wiem co wybrać drogi creaton czy bogen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 07.05.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, my czekamy na dokładne wyceny, bierzemy pod uwagę Bogen, Koramic i Roben. Jak będę miała dokładne kwoty dla całości dachu, będę trochę mądrzejsza. Póki co, wizualnie, najlepiej wypada Bogen (o ile jestem w stanie wizualnie ocenić jakość ), nie widziałam też różnicy wielkiej pomiędzy dachówkami Bogen i Coramic, a cena jednak ma dla mnie duże znaczenie... Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 08.05.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Zaczynaliśmy poszukiwania od Creatona, wybraliśmy Nelskamp i jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 26.05.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Może nie w 100% na temat, ale dostałam wyceny, na które czekałam i wygląda to tak: - dachówka, na którą się nastawiliśmy, czyli Bogen - cena za całość (bez rynien i okien dachowych, żeby było jasne) 19,500pln; - Rupp ceramika 16,700pln;- Roben 16,900 pln;- i wreszcie Braas 13,000pln dach prosty, dwuspadowy, z jedną lukarną nad wejściem, powierzchnia 228 mkw. dachówkę cementową odrzuciliśmy, natomiast pomiędzy dachówkami ceramicznymi różnice są "znośne", więc pozostaniemy chyba przy Bogenie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 26.05.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam, stoje przed wyborem dachówki i zastanawiam sie nad firmą dachówki, widzę że creaton jest bardzo drogi. nie wiem co wybrać drogi creaton czy bogen? Pisząc o wyborze między Creatonem a Bogenem podaj więcej szczegółów bo porównanie jest takie jak Opel do Fiata . U każdego z tych producentów jest duży wybór , a bez podania marki i koloru dachówki można ewentualnie spróbować powróżyć z fusów. Creaton ma swojej ofercie bardzo dużo dachówek , większość nie prezentuje dobrej jakości ale trafiają się dobre modele. Bogen troche bardziej zrównoważony w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 27.05.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (...) bez podania marki i koloru dachówki można ewentualnie spróbować powróżyć z fusów (...) słuszna uwaga, więc ja też podam o jakie dachówki chodzi: Bogen: Innovo 10 czarna angoba Roben: Piemont antracyt Rupp ceramika: Sirius 13 antracyt Braas: Celtycka Lumino czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 27.05.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Odradzam Creatona za to jak traktuja klienta. Pisalem o swoim przypadku na forum zamieszczalem zdjecia. Przyjechalo do mnie mnostwo wyszczerbionych w transporcie dachowek, najgorzej,ze najwiecej bylo wyszczerbionych dachowek krancowych, w transporcie wylala sie rowniez farba, za ktora zaplacilem i za ktora mi nigdy nie oddano.Gdyby nie to,ze hurtownia w ktorej kupilem przeliczyla mi dachowki o cala palete zwyklych i 27 krancowych za duzo to nie mialbym co na dach zalozyc przyjechal przedstawiciel porobil zdjecia i odjechal i cisza. Dodam tylko,ze tej calej palety dachowek nie moglem zwrocic. Chcecie miec spokojna glowe trzymajcie sie od tych oszustow z daleka. Edytowane 27 Maja 2012 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowy25 30.03.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Witam,Rozważam dwie dachówki ; BOGEN INOVO 10 -czarna matowa angoba oraz CREATON PREMION - czarna matowa angoba.Przy moim dachu koperta 380 m CREATON droższy o około 5 tys. Czy warto dopłacać ?Może Ktoś ma doświadczenia z BOGEN INOVO 10 Wszelkie porady mile widziane Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts