vojciech7 06.05.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam, chciałem wykorzystać gabiony jako podmurówkę pod płot ze sztachetami drewnianymi. Koszami chciałem zniwelować różnicę skarpy pomiędzy drogą asfaltową, a ogrodzeniem. Od drogi (krawężnika) do ogrodzenia jest ok 2m, różnica terenu wynosi ok 60 cm (ogrodzenie jest niżej). Tą różnicę chciałbym zniwelować tak aby płot drewniany był na wysokości drogi asfaltowej. Co o tym sądzicie? Zastanawiam się tylko czy pod gabiony wykonywany jest fundament? Czy wystarczy osadzić tylko słupki, do których mocowane będą przęsła drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 16.11.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 http://www.jarosz.com.pl Panie Jarosz, ładnie to tak udawać swojego klienta i w bezczelny sposób zachwalać swoje produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 16.11.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Pod gabiony nie trzeba dawać fundamentów. Można dać warstwę gruzu/tłucznia. Tak fabryka zaleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.11.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 A co to są te gabiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 30.03.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://gabiony.manifo.com/ - zapraszam do przeglądnięcia Mnie to zawsze zastanawiało: czy to aby bezpieczne? Ta góra kamieni trzymana jest tylko przez tą siateczkę, którą może dosyć szybko szlak trafić, może jakiś życzliwy, albo dzieciak przeciąć i wszystko leci na pysk... jakoś bym się bał chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts