Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Marina w Chaszczach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nikt nie komentuje? :rolleyes:

To ja się przywitam. Cześć Mila:)

Wydaje mi się, że Ty chyba gdzieś w okolicy forumowej carolinki będziesz stawiać dom.

A kiedy będziesz miała projekt? Z płaskim dachem?

Jej,

tak tak, już z Carolinką ustaliłysmy ze będziemy bliskimi sąsiadkami :)

I my chyba dach będzimey miec 30-50 stopni.

Czekamy jeszcze na ostatnie zatwierdzenie WZ które leżą u konserwatora.

Projekt już prawie wybrany, decyzje o tym co zmieniamy podjęte, ale czekamy by nie było tak ze projekt w ręce a Konserwator mi powie że dach mam miec w ukł. kalenicowym albo coś w tym stylu.

W mojej okolicy dachy są rózne - i plaskie, i spadziste.

Chcielismy taki o małym spadku (tak ok. 15 stopni) ale się nie zgodzili.

Z pracami wskazującymi na planowaną budowę lepiej poczekaj na PnB. Na temat wymienionych przez Ciebie ekip nic nie słyszałam, ale na FM jest wykaz czarnych firm z "Dolnośląskiego" więc sprawdź jeszcze tam.

Jak będziesz podpisywać umowę, pamiętaj o terminach i karach umownych za ich niedotrzymanie. Czy będziesz je egzekwować , to inna bajka, ale jest to sposób dyscyplinowania wykonawcy.

Mila, wrzuć każdą z firm w wyszukiwarkę, dodaj "opinie" i "forum". W ten sposób możesz sprawdzić, czy są jakieś negatywne czy malo pochlebne opinie.

Co do paneli i podłogówki - wejdź na stronę producenta i sprawdź czy nie ma jakichś przeciwskazań.

Mila, my wybieralismy ekipy tylko spośród polecanych przez znajomych, zrobiłam przegląd ludzi, którzy ostatnio sie budowali i dzwoniłam po kolei. Potem każdej ekipie wysylalismy projekt z próśba o wycenę, potem casting w zawezonym gronie.

Masz częściowo gotowca w ekipach ludzi z FM, niektórzy forumowicze byli naprawdę zadowoleni i z czystym sumieniem polecają...

Co do ludzi przy stole to trudno powiedziec..

Na codzień 4 osoby,

a na imprezach rodzinnych top i z 15 pewnie :)

Wczoraj była u nas architekt co robi adaptację i juz troszke zmienilismy - kominek poszedł w ścianę łazienki,

a w kuchni daliśmy kuchenkę na półwyspie i chyba tak będzie fajnie.

Jak dostanę poprawione skany to wrzucę :)

• 4 weeks później...
Ależ to osiedle się rozbudowuje, witam sąsiadkę :)

Czy dobrze widzę że to działeczka przy ulicy na M ? ;)

btw kiedy startujecie? bo z Panem Antonim (nr1) jesteśmy umówieni na start w sierpniu właśnie czekamy na PnB które powinno spłynąć lada moment.

to ja też witam sasiada :-) my z kolei na ulicy na Ż. :-)