Mila_Wroc 25.11.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Boją się, że im bloczki ktoś podpierniczy :D spoko, sąsiedzi czujni są, a ich pies jeszcze bardziej Tak czy inaczej Bacardi ma aktualniejsze zdjecie niz ja, bo ja w sobotę robiłam przed południem, nawet jeszcze zgrać do kompa nie zdjażyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.12.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Mila, gratuluję ścian! niestey na przyszły tydzień zapowiadane są jakieś mega mrozy, ale miejmy nadzieję, że szybko odpuści! trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 07.12.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ściany pięknie rosną No to teraz razem możemy zacząć zaklinać zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.12.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 http://foto2.m.onet.pl/_m/fb370c0c49ed019c0f1ac544fc10d96e,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.12.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Mila, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 24.12.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Nastrojowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz samych szczęśliwych zdarzeń w nadchodzącym Nowym Roku życzy bacardi http://lh6.googleusercontent.com/-nFdC52Gvlz4/UNhaktibf2I/AAAAAAAADWQ/je2YHQSJHKk/s400/kotek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 26.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Chyba każdy przez to przechodził i każdy przeczytał tzw. cały internet - cementowa czy ceramiczna? Każda z nich ma swoje "plusy dodatnie i plusy ujemne" ale decyzja i tak jest trudna, zwłaszcza jak ma się 260 m2 dachu do obłożenia, a cena miedzy betonową a ceramiczną to ok. 30-40% róznicy. Generalnie nasze typy to dachówka ciemna, grafit, czarna czy antracyt - każdy ciemny odcień jest akceptowalny. Poza tym raczej lekko falowana, bo płaska (choć piekna) jest dużo droższa... Dostaliśmy wyceny na: - Robben Piemont - Brass Bałtycka - Brass Celtycka - Koramic Alegra 9 Pytanie do Was - czy macie jakies najnowsze informacje o dachówkach Brass, Roben czy Koramic? Doświadczenie typu "ostatnie partie robią krzywe" majhą zakad w Koziej Wólce i nie trzymają standardu itd. Kazde rady mile widziane, zwłąszcza jelsi mozecie polecić inną dobrą i sensowną cenowo dachówkę w tym stylu co te tutaj. Sprawdź innych producentów: Nelskamp Nibra ceramiczny kupiłem w cenie cementowego Brassa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.01.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Mila, a dachówka wybrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 27.01.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 ..ciągle wybieramy a raczej WYCENIAMY Firma na M. mocno nas na Creatona Premium namawiała ale cenowo mocno poza standardami. Jutro wycenię jeszcze te Nelskamp Nibra bo mają tam i płaską i "S" a to cermaiczna więc kto wie, moze akurat. Ale przynajmniej wiem juz ze chyba zamówię dachówkę w Extradachu - bo jakos najbardziej profesionali są i cenowo konkurencyjni. Myślę że jak dostanę wycenę na tego nelskampa to juz się na cos ostatecznie zdecydujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.01.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 a jak typy, coś się wyklarowało? :] ja z usług extradachu jestem zadowolony, dobry kontakt, przejrzysta oferta, a jak jakąś pozycję mają drożej od konkurencji to da się ponegocjować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 28.01.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Dostalismy dziś wycenę na Nelskampa G10 [23,6 tys] - d. płaska oraz Nelskampa F10 [17,6 tys] - standardowa holenderka. mamy jeszcze w rozważaniach ceramiczną Koramic Alegra 9 - 15,2 tys Creaton Premion - 15,7 tys i betonowa Brass Celtycka: 10,7 tys. ..trudny wybór...Jutro chyba wycenimy jeszcze Nelskampa F7 bo to jakaś taka większa dachówką wiec moze taniej coś będzie. No sama już nie wiem co wybrac.. Kusi mnie ceramiczna, ale czy Koramic to dobra firma? Ktos coś słyszał o nich? Przy betonowej straszą mnie opowieściami z mchu i paproci.. No nie jest lekko a odwilż już tuż, tuż..! Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Mila_Wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.01.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 ..ciągle wybieramy a raczej WYCENIAMY Firma na M. mocno nas na Creatona Premium namawiała ale cenowo mocno poza standardami. Jutro wycenię jeszcze te Nelskamp Nibra bo mają tam i płaską i "S" a to cermaiczna więc kto wie, moze akurat. Ale przynajmniej wiem juz ze chyba zamówię dachówkę w Extradachu - bo jakos najbardziej profesionali są i cenowo konkurencyjni. Myślę że jak dostanę wycenę na tego nelskampa to juz się na cos ostatecznie zdecydujemy Mila, Ty się zastanów nad tym, żeby dachówkę kupić przez dachowca, wtedy sprzeda Ci ją na 8% VATu a nie na 23%. Jaką masz powierzchnię dachu? Za ile wycenili Ci dachówkę podstawową Nibra G10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.01.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Moorela, ale na dachówkę o ile pamiętam jest zwrot różnicy VAT? Inna sprawa, że dobry dachowiec może mieć czasem również dobre upusty, warto sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 29.01.2013 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Za ile wycenili Ci dachówkę podstawową Nibra G10? dachówka podstawowa: Nibra G10 - 5,1 zł netto Nibra F10 - 3,27 zł netto Nelskamp F7 - 4,4 zł Koramic Alegra - 2,71 zł netto Creaton Premion - 2,89 netto I betonowa: BRASS Celtycka - 1,6 zł netto Dachu mam chyba 260 m2. A jak kupic te dachówki przez dachowca? Bo to brzmi dobrze, tylko jak to zorganziować...? Niby rozumiem ale poprowsze o priv Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Mila_Wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 31.01.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 u nas była kolejnosć:-dach- okna- elektryk-tynki- część 1-wsza hydraulika, ogrzewanie podłogowe - posadzki (styropian rozkładali od ogrzewania podłogowego ale niechętnie), posadzkarz przychodzi na gotowe- część 2-ga hydrauliki, montaż kaloryferów- ocieplenie zewnątrz, elewacja- wełna i podwieszane sufity na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 31.01.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 dobrze że nie sprawdzałem ceny dachówek falowanych bo jeszcze bym się zaczął zastanawiać czy warto brać płaską u nas betonowy tegalit kosztował jakoś 4,20 netto za podstawową... co do koloru, to antracyt angoba wydaje się ładniejsza i powinna się mniej nagrzewać latem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.01.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 U nas kolejność następująca: dach okna drzwi zewnętrzne tymczasowe brama garazowa tymczasowa Jak się całkiem zamknęliśmy toi Wentylacja mechaniczna elektryka i wód-kan w tym samym czasie tynki gaz podłogowe brama garazowa docelowa Styro na podłogę i wylewki "dźwi" zewnętrzne docelowe Ocieplenie poddasza wełna i zabudowa kg Uwaga, Bacardi zaczyna o odcieniach szarości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 31.01.2013 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Uwaga, Bacardi zaczyna o odcieniach szarości... o, grząski grunt Bacardi, no u mnie z dachem łatwiej bo będa go oglądac głownie sąsiedzi Poza tym Twój projekt chyba wymagał takiej dachówki by było spójnie z wizją Moorela, Czuszka dzięki za spis. Rozjaśniła mi sie ściezka - ale mam pytanie - wcześniej ida tynki niż wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.02.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Są różne szkoły, ja bym nie robila wylewek przed tynkami, bo choć tynkarzy miałam super, to jednak brudzi sie posadzka jak szlag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 01.02.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 nam tez odradzali wszyscy robienie posadzek przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts