Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Marina w Chaszczach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mila, możesz mi podesłać namiary na Twoją ekipę od płotu, ile płaciłaś i czy Pani zadowolona? :)

Gratuluję postępów! :) CIeszysz się? :)

oj ciesze się bardzo.. mam nadzieję że po majówce juz mi też teren wyrównają i obsieję wszystko trawą - wtedy będe mogła dzieci na ogóród puścić a sama "dłubać" coś przy domu. No i po majówce planuję pierwszą parapetówę - grilla (w końcu już będą parapety :) ) połączoną z sadzeniem drzewek :)

Co do płotu - u nas zwykła siatka to była ale panowie sympatyczni, cenowo b.korzystni, no i robią nie tylko siatki:

http://ogrodzenia-deko.pl/

Mila, jest super :-) postep prac robi wrażenie.

wanna świetna, bardzo fajnie wygląda. My do jednej łazienki zabralismy wszystko z Koła, niestety jakość trochę rozczarowała ale chyba kiepsko trafiliśmy.

jakie drzewka sadzicie? u nas tez w trakcie długiego weekendu pierwszy grill i drzewka będziemy dosadzać (graby, magnolię, derenia i chyba bukszpany-jak znajdę czas aby zamówić w dobrej cenie)

Wanne z Koła mam w domu i po 8 latach ma się super.

Co do drzew - stawiamy przede wszystkim na iglaki bo i tak już mam wielka lipę przed tarsem wiec lisci do zamiartania troche bedzie.

Jakie iglaki to jeszcze nie wiem, zapytam koleżankę co zajmuje się projektowaniem ogrodów co nam poleca - ma szybko rosnąc, najlepiej nie zrzucać igieł i byc tanie :)

Moze jeszcze jakies owocowe posadzimy - czereśnię (bo mielismy dwie piekne, duże ale nasz pierwszy nieudany wykonawca tak się rozpędził z wycinka że i czereśnie wyciał :( no i moze jabłoń posadzimy.

No i plan jest taki, ze w zaproszeniu do znajomych napiszemy że w ramach ewentualnego prezentu na tę parapetówkę mogą przyniesc nam drzewko i własnorecznie posadzić :D

Mila, dobre tempo, jesteśmy troszkę przed wami, bo po tynkach.

Od poniedziałku ruszamy z układaniem podłogówki i po majówce wylewamy wylewki...

Pisałaś, że masz dobrego kominiarza, możesz się podzielić namiarami? Chciałbym o kilka rzeczy się spytać przed zakupem kominka.

na ile nasz kominiarz jest biegły w kwestii kominków to nie wiem, choc doradził nam coś tam zwiazanego z hydraulikiem, tak ze jesteśmy dzikei tej radzie ok. 1 tys do przodu :) [p.Antonii 508 068 453] zrobił nam przegląd, a protokół kominiarski zrobimy w maju by był zaraz przed akcjami z gazownią.

ale b.dobre wrazenie na nas zrobił kominkarz - od razu nam parę rzeczy doradził/odradził. Właśnie czekamy na wycenę

a to szybkie wybieranie sprzętów/układu pod elektrykę i hydraulikę to niezła szkoła życia :]

u nas plan eletryki zrobił M. a potem elektryk tylko dorzucił swoje doswiadczenie.

Jutro liczymy punkty ostatecznie - ale chyba w 150 szt się zamkniemy.

Za to M. położył (rękami elektryka) ok. 300 m kabla do netu :D

A Wy macie już wodę podłaczoną?

U nas moze jeszcze w tym tyg zaczna prace przyłaczeniowe, ale nie iwem bo czekamy na jakas tam studnie.

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Mila,

gratulacje, że to TEN etap już!!!

Co do pieca - oczywiście, że kupiłabym tam, gdzie jest taniej!

Jeśli masz konkretny model dobrany do swojego domu przez instalatora, to porównuj ceny i wybierz najlepszą - oczywiście pod warunkiem, że to jest cena z fakturą, gwarancją (dopytaj, jak długą, i czy można przedłużyć).

Mila,

gratulacje, że to TEN etap już!!!

.

ten etap jest absolutnie przerażajacy dla mnie..

Dobranie ze sobą paneli, schodów, kafelków mnie przygniata,

a cholera nie stac mnie na panią od wnętrz :(

I musż eto wsyztsko wymyslić sama,

i choc wiem co mi się mniej wiecej podoba to nie jestem pewna zgrania tego w całosć.

No cięzkie to dla mnie, a jeszcze czasu tak mało na wszytsko..

• 1 month później...

Mila, podoba mi się ten Byrski Tradycyjny Wertikal TN 15 kW

A sprawdzałaś kratki.pl. On ostatnio mają coraz lepsze opinie u zdunów. Ja mogę Ci polecić Blankę i Oliwię, bo znajomi mają i naprawdę jest okey.

A może zapytaj o opinie na kominkowym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=6084720#post6084720

Panowie bardzo pomogli ostatnio Juliannie :)[h=1][/h]