Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont mieszkania 45m2 , stare budownictwo

Kogni

Recommended Posts

Witam , jestem zainteresowany mieszkaniem które umieściłem w załączniku. jak widać w mieszkaniu są nowe instalacje (gazowa,elektryczna,kanalizacyjna ok) . Chciałbym zapytać ile mniej więcej kosztowało by dokończenie tego mieszkania (wraz z nowym ogrzewaniem , myślę o centralnym na węgiel). Resztę już sobie sam doliczę , tzn wannę,meble,drzwi,muszlę itd itd

Budownictwo stare , obstawiam że budynek nie ma mniej jak 100 lat , więc jest nieocieplony.

http://i50.tinypic.com/2exm421.jpg

bez

Witam ponownie , dziś miałem okazję obejrzeć mieszkanie . W mieszkaniu są przeprowadzone rury (w ścianach) do grzejników , oraz są wypuszczone rury od gazu do podłączenia junkersa , jest też kominek z boku ściany na odprowadzenie gazu. Czyli do ogrzewania trzeba założyć junkers,grzejniki plus robocizna . Ściany chyba najprościej pomalować (to zrobię sam) , w łazience chciałbym aby położyli płytki na ścianach, na podłodze terakota (płytki ceramiczne) , w kuchni też chciałbym żeby do połowy ściany zamontowano płytki ,a resztę pomalować . Nie znam się na tym wcale , ale myślę ,że dam sam radę załatać dziury (małe) w ścianach , zrównać i pomalować , oraz założyć drzwi. W domu są już okna plastikowe , na podłodze jest wylewka , ale taka miejscami popękana jakby... Chyba panele byłyby najlepsze na podłogi w pokojach ,a w kuchni wykładzina PCW. Jeśli macie jakiś lepszy pomysł , albo potraficie wycenić ile by takie coś kosztowało to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

betonowi od razu zapala się lampka ostrzegawcza :sick:

dlaczego skoro są rury, grzejniki i rury do gazu nie ma kotła ("junkersa") ?

1. Zakładając że wszystko jest OK, ciężko sprawdzić czy ogrzewanie działa

2. Wersja spiskowa - jakiś problem techniczno-prawny z podłączeniem....