Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pięknie! a eden rose jest obłędna:)

Dziękuję Anetko:hug:

Nieskromnie powiem, że zgadzam się z Tobą;) Chociaż te deszcze, ktore ostatnio padają nie służą jej, łamią się łodygi pod ciężarem mokrych kwiatów:( Ale ma jeszcze trochę pąków więc będzie nas cieszyć jeszcze jakiś czas:D:D:D

Yuczko pięknie:jawdrop::jawdrop: Róże przepiękne, hosty kwitną Ci obłędnie i urocza anabelka. Ja właśnie chyba jeszcze anabelkę dokupię:rolleyes:

I to w odmianie różowej:wiggle:

Pozdrawiam:D

:hug:

Hmmm.. różową powiadasz:rolleyes:

Kurcze, chyba kolejna choroba się ujawnia u mnie... hortensjoza:wiggle:

Przy zaawansowanej różanozie to może być niebezpieczne;)

No i na trawy mnie coraz bardziej bierze...

Hosty dla mnie są najpiękniejsze gdy nie kwitną, ale niech mają te swoje 5 minut;) Za chwilę będę je obcinać (te zielone) bo kwiaty wchodzą na kyushu, która już zbiera się do kwitnienia:wiggle:

O mamuniu!!! Ależ tam cudnie!!! Dzięki Ci Aga za tego linka:hug:

Ale , ale ...... Yuczka w Twoim ogrodkowie najpiekniej jest !!!!!!!!!!! roze po prostu SLICZNE !!!!!!!!!!!!!!! :hug:, a jak rozrosnie sie u Ciebie to cale kwiecisto - zielone towarzystwo to dopiero bedzie :wave:.

Buziaki Kochana

Mnie np. duże czasem bardzo wolno się otwierają. Forum ma w zasadzie ograniczenie, pojedyncza fotka nie może przekraczać 2MB.

A jak wrzuca się z obcego serwera, to różnie z tym bywa i czasami te zdjęcia są ciężkie.

Ja wolę, żeby szybko pokazała się miniatura. Jak wracam do jakiegoś już obejrzanego wątku, nie muszę wszystkiego znowu oglądać i czekać w nieskończoność, aż wszystkie foty się ujawnią.

Mały prezencik dla miłośniczki róż Front_Yard_Rose_Garden-Plan.jpg Jest lista nasadzeń, ale pewnie trzeba by ją zweryfikować do naszych polskich warunków.

Taki sobie projekcik spotkałam :)

Yuko, wyobraź sobie, że zamiast do drzwi domu idziesz tą drużką do łuku obsadzonego pnącymi różami. Za tym łukiem jak w tajemniczym ogrodzie jest Twój piękny placyk z białą ławeczką, a wokół róże.

Przy ścieżce możesz zamiast bukszpanów posadzić lawendy lub szałwie. Za plecami róż wyższe krzewy, albo byliny kwitnące, które uzupełniłyby kompozycję

Mam nadzieję, że wtedy mnie odwiedzisz już realnie:hug:

Yuczka dziekuje za zaproszenie :hug:oczywiscie , ze TAK ..... posiedziec w takim rozaneczniku i w TAKIM towarzystwie to sama przyjemnosc ....

:bye:

zapowiadana Hydrandea arborescens invincibelle - inaczej anabell... różowa

[ATTACH=CONFIG]123957[/ATTACH]

a czemu to zdjęcie takie małe? to znowu na FM majdrują majdraki :sick:

Jest cudna!!!

kusicielko;)

Klik i wyświetla się duże:rolleyes:

niby tak, ale wolę od razu duże i u siebie wrzucam przez imageshaka :)

Ja też wolę od razu duże:yes:

Mnie np. duże czasem bardzo wolno się otwierają. Forum (...)Jak wracam do jakiegoś już obejrzanego wątku, nie muszę wszystkiego znowu oglądać i czekać w nieskończoność, aż wszystkie foty się ujawnią.

Ja mam w ustawieniach 20 postów na stronę i nie mam tego problemu:D W 20 postach żadko zdarza się multum zdjęć, no chyba, że w dzienniku;)

Oooo widzę yuko, że Gosia do Ciebie dotarła i to z piekną anabelle:wiggle::wiggle:

Dzięki, że nas ze sobą poznałaś:)

Mały prezencik dla miłośniczki róż [ATTACH=CONFIG]123994[/ATTACH] Jest lista nasadzeń, ale pewnie trzeba by ją zweryfikować do naszych polskich warunków.

Taki sobie projekcik spotkałam :)

Yuko, wyobraź sobie, że zamiast do drzwi domu idziesz tą drużką do łuku obsadzonego pnącymi różami. Za tym łukiem jak w tajemniczym ogrodzie jest Twój piękny placyk z białą ławeczką, a wokół róże.

Przy ścieżce możesz zamiast bukszpanów posadzić lawendy lub szałwie. Za plecami róż wyższe krzewy, albo byliny kwitnące, które uzupełniłyby kompozycję

Wiesz, że miałam podobny zamysł? Nim jeszcze pierwsze róże się pojawiły wymyśliłam, że będzie do tej mojej "altanki różanej" prowadzić ścieżka po łuku wzdłuż której będą rosły róże na pniu w bukszpanowych "doniczkach" I nawet pierwszą różę taką już posadziłam, ale pierwsza jej zima zweryfikowała moje plany;) Ne róże miały tylko po jednej stronie ścieżki rosnąć, druga otwarta na resztę ogrodu.

Yuczka dziekuje za zaproszenie :hug:oczywiscie , ze TAK ..... posiedziec w takim rozaneczniku i w TAKIM towarzystwie to sama przyjemnosc ....

:bye:

Czekam więc z niecierpliwością:hug: