yuka 19.09.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ale i tak pewnie było pyszne!!! A ja wczoraj szarlotkę znów robiłam Wsadziłam wczoraj trochę narcyzów pod katalpy, ciekawe czy tym razem mi wyrosną Tak mi się podobają narcyzy, a jakoś nie mogę się ich dochować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.09.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A ja wczoraj szarlotkę znów robiłam Nie masz sumienia, kobieto Znowu mi narobiłaś smaka. Na taką pogodę szarlotka jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 19.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Yuka, czy ty się aby nie znęcasz nad nami? :mad: ...a ja przejeżdżałem dzisiaj autostradą obok ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.09.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 a ja się nagapić na Twoje róże nie mogęęęęę....tfu, tfu.... no i widziałam rabatę na oczyszczalni, póki co imponująco może nie wygląda ale tak jak Piszesz - niebawem zakryje kominki i będzie cudnie, trawy (z moich obserwacji i doświadczeń) szybko się rozrastają więc w przyszłym roku będzie super!a o co chodzi z narcyzami, czemu Masz problem? kurcze sama mam kupione cebule i bede wsadzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.09.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Nie masz sumienia, kobieto Znowu mi narobiłaś smaka. Na taką pogodę szarlotka jak znalazł. Yhy:yes: Na ciepło... Z bitą śmietaną I coraz lużniejsze bluzki trzeba nosić, żeby efekty takiego obżarstwa zakryć Yuka, czy ty się aby nie znęcasz nad nami? :mad: ...a ja przejeżdżałem dzisiaj autostradą obok ciebie... Ooo!! To mogłeś wstąpić, Szanti byś obudził Wczoraj jak zajechaliśmy po pracy/szkole to taaaka zaspana nas przywitała, że ledwo na oczy patrzyła... Nasz kochany pies obronny:rotfl: Wyjaśnię tylko przy okazji, że w kojcu byla zamknięta 2 razy, za pierwszym razem nie wiem jak długo, ale za drugim niecałe 5min i wyszła:eek: Ponieważ nigdzie nie uciekła to zostaje po prostu na podwórku. Jak wszyscy wsiadamy do samochodu, to ona odwraca się i idzie pod drzwi albo na taras i tam śpi. I o dziwo nie płacze/wyje/miauczy. Wiem, bo kiedyś zostałam dłużej w domu i ona spokojnie "pilnowała podwórka";) A w kojcu... nie wiem, może warzywnik zrobię a ja się nagapić na Twoje róże nie mogęęęęę....tfu, tfu.... no i widziałam rabatę na oczyszczalni, póki co imponująco może nie wygląda ale tak jak Piszesz - niebawem zakryje kominki i będzie cudnie, trawy (z moich obserwacji i doświadczeń) szybko się rozrastają więc w przyszłym roku będzie super! a o co chodzi z narcyzami, czemu Masz problem? kurcze sama mam kupione cebule i bede wsadzac... Anetko, mam nadzieję, że trawy i juki zakryją kominki (wsadziłam też juki dookoła kominków, żeby zasłaniały, jak trawy poobcinam) A z narcyzami to chyba po prostu mam pecha:bash: Pierwsze wsadziłam w rabatę tak bez pomysłu żadnego, jeszcze przed budową i na wiosnę się okazało, ze tam jest bardzo zacienione miejsce i (chyba) dlatego wyszły mi baaardzo późno, na tyle późno, ze już zagłuszyly je inne rośliny. Potem wsadziłam drugie, pod katalpy właśnie i one wyszły, ale w grudniu:eek: następnie zmarzły i nic z nich nie było:( Ale jak byl u mnie Mariusz S. (ten od trawek) to powiedzial, żeby tej ostatniej zimy nie brać w ogóle pod uwagę i spróbować jeszcze raz, bo byłam gotowa się poddać... Ale raz jeszcze wsadziłam i liczę, że tym razem się uda:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.09.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Yhy:yes: Na ciepło... Z bitą śmietaną I coraz lużniejsze bluzki trzeba nosić, żeby efekty takiego obżarstwa zakryć Tak, tak wiem, że szarlotka powoduje kurczenie się ubrań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 19.09.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Yuczka pięknie!!!!! i róże trawy i wrzosy powalają!!!!!! jednym słowem CUDOWNIE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.09.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Tak, tak wiem, że szarlotka powoduje kurczenie się ubrań U Ciebie też? Yuczka pięknie!!!!! i róże trawy i wrzosy powalają!!!!!! jednym słowem CUDOWNIE!!!!! Lejesz miód na me serce:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 19.09.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (...)Ooo!! To mogłeś wstąpić, Szanti byś obudził Wczoraj jak zajechaliśmy po pracy/szkole to taaaka zaspana nas przywitała, że ledwo na oczy patrzyła... Nasz kochany pies obronny:rotfl: (...) No to następnym razem podjadę na śniadanko - obudzę i Szanti, i Was (jechałem o 05:30) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.09.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Hej yuczko Twoje róże i wrzosy są zachwycające:jawdrop: Mam nadzieję, że lato jeszcze potrwa:rolleyes: A jak nazywa się sosenka, która rośnie Ci na rabacie? Piękna jest i ja uwielbiam sosenki:wiggle: Miłego dnia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.09.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 No to następnym razem podjadę na śniadanko - obudzę i Szanti, i Was (jechałem o 05:30) :rotfl:To faktycznie byś nas zaskoczył:lol2: Szanti na bank by nawet nie zauważyła;) Hej yuczko Twoje róże i wrzosy są zachwycające:jawdrop: Mam nadzieję, że lato jeszcze potrwa:rolleyes: A jak nazywa się sosenka, która rośnie Ci na rabacie? Piękna jest i ja uwielbiam sosenki:wiggle: Miłego dnia:hug: Aguś dziękuję za komplimenta:hug: Trochę się w pracy obrobię i muszę za nowymi różami poszperać Sosenka na wrzosowisku to zwykła sosna czarna. Przykręcam jej tylko świeczki wiosną i tak ładnie się zagęściła:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.09.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Sosenka na wrzosowisku to zwykła sosna czarna. Przykręcam jej tylko świeczki wiosną i tak ładnie się zagęściła:cool: Oooo nigdy bym nie pomyślała, ze to czarna:eek: Piękna jest. Moja wejmutka wygląda podobnie, tylko ma bardziej niebieskawy odcień Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 21.09.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Yuka myślę o pnacej róży w donicy, która pięła by się po ceglanej ścianie. Kochana możesz mi polecić coś łatwego (wiem, wiem...róże łatwe nie są) ale jak patrzę na Twoje to chciałabym miec namiastkę u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.09.2012 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Yuczka milego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 22.09.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 skrzynka zapchana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 22.09.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Oooo nigdy bym nie pomyślała, ze to czarna:eek: Piękna jest. Moja wejmutka wygląda podobnie, tylko ma bardziej niebieskawy odcień Buziaki I na pewno mięciutkie igły:yes: Też uwielbiam sosny:yes: A mam tylko tę jedną czarną Buziaki:hug: Yuka myślę o pnacej róży w donicy, która pięła by się po ceglanej ścianie. Kochana możesz mi polecić coś łatwego (wiem, wiem...róże łatwe nie są) ale jak patrzę na Twoje to chciałabym miec namiastkę u siebie... Anetko, ja nie mam zbyt wielkiej wiedzy o różach... Z tych które ja mam najbardziej zadowolona jestem z eden rose 85, ale ona jest bardziej parkowa niż pnąca, tzn. nie osiągnie imponujących rozmiarow (chyba) Jest bardzo zdrowa, nie zauważylam plamistości jak na innych... Tylko wydaje mi się, że w donicy to nie jest dobry pomysł, bo róże korzenią się bardzo głęboko, nie pamiętam czy gdzieś to wyczytałam, czy p. Chodun ze szkółki rosarium mi mówił, ale one nawet do 3m potrafią się korzenić Fajnie Beatka (bogumil) ma rozwiązane posadzenie roż przy altance: są wsadzone w ziemię, a wokół jest zrobiona atrapa donicy. Może w tym kierunku pójść? A w ogóle, to może napisz maila do rosarium z pytaniem, oni są bardzo otwarci i chętni do pomocy i podpowiedzi, może zaproponuja Ci coś, co da radę jednk w donicy się utrzymać? ([email protected]) Yuczka milego weekendu Wzajemnie Edytka:hug: Pracujesz? skrzynka zapchana NIE!!! Czekam na info;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.09.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Dzięki Yuczko:hug:u mnie tylko donica wchodzi w grę bo mam wykostkowane do samej ściany...więc to jedyna opcja. Zrobię jak mi radzisz i zapytam u zródła:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.09.2012 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 I Wzajemnie Edytka:hug: Pracujesz? Taaaaak pracuje ..... w soboty zawsze , a niedziele juz 2 z rzedu ....... ( ale tylko 3 godzinki ) . Pozniej w planach zakupki ..... ( juz swiateczne ). Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.09.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Dzięki Yuczko:hug:u mnie tylko donica wchodzi w grę bo mam wykostkowane do samej ściany...więc to jedyna opcja. Zrobię jak mi radzisz i zapytam u zródła:yes: Ciekawa jestem co Ci poradzą... Taaaaak pracuje ..... w soboty zawsze , a niedziele juz 2 z rzedu ....... ( ale tylko 3 godzinki ) . Pozniej w planach zakupki ..... ( juz swiateczne ). Buziaki Świąteczne???? Na BN???? No niezła jesteś Buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Na poczatku listopada musze wyslac paczki ..... wiec dla mnie to juz czas na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts