Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja się nagapić na Twoje róże nie mogęęęęę....tfu, tfu.... no i widziałam rabatę na oczyszczalni, póki co imponująco może nie wygląda ale tak jak Piszesz - niebawem zakryje kominki i będzie cudnie, trawy (z moich obserwacji i doświadczeń) szybko się rozrastają więc w przyszłym roku będzie super!

a o co chodzi z narcyzami, czemu Masz problem? kurcze sama mam kupione cebule i bede wsadzac...

Nie masz sumienia, kobieto :bash: Znowu mi narobiłaś smaka.

Na taką pogodę szarlotka jak znalazł.

Yhy:yes: Na ciepło... Z bitą śmietaną:bash: I coraz lużniejsze bluzki trzeba nosić, żeby efekty takiego obżarstwa zakryć:bash:

Yuka, czy ty się aby nie znęcasz nad nami? :p:mad:

...a ja przejeżdżałem dzisiaj autostradą obok ciebie... :roll:

Ooo!! To mogłeś wstąpić, Szanti byś obudził:sleep: Wczoraj jak zajechaliśmy po pracy/szkole to taaaka zaspana nas przywitała, że ledwo na oczy patrzyła... Nasz kochany pies obronny:rotfl:

Wyjaśnię tylko przy okazji, że w kojcu byla zamknięta 2 razy, za pierwszym razem nie wiem jak długo, ale za drugim niecałe 5min i wyszła:eek: Ponieważ nigdzie nie uciekła to zostaje po prostu na podwórku. Jak wszyscy wsiadamy do samochodu, to ona odwraca się i idzie pod drzwi albo na taras i tam śpi. I o dziwo nie płacze/wyje/miauczy. Wiem, bo kiedyś zostałam dłużej w domu i ona spokojnie "pilnowała podwórka";)

A w kojcu... nie wiem, może warzywnik zrobię:lol2:

a ja się nagapić na Twoje róże nie mogęęęęę....tfu, tfu.... no i widziałam rabatę na oczyszczalni, póki co imponująco może nie wygląda ale tak jak Piszesz - niebawem zakryje kominki i będzie cudnie, trawy (z moich obserwacji i doświadczeń) szybko się rozrastają więc w przyszłym roku będzie super!

a o co chodzi z narcyzami, czemu Masz problem? kurcze sama mam kupione cebule i bede wsadzac...

Anetko, mam nadzieję, że trawy i juki zakryją kominki (wsadziłam też juki dookoła kominków, żeby zasłaniały, jak trawy poobcinam)

A z narcyzami to chyba po prostu mam pecha:bash: Pierwsze wsadziłam w rabatę tak bez pomysłu żadnego, jeszcze przed budową i na wiosnę się okazało, ze tam jest bardzo zacienione miejsce i (chyba) dlatego wyszły mi baaardzo późno, na tyle późno, ze już zagłuszyly je inne rośliny. Potem wsadziłam drugie, pod katalpy właśnie i one wyszły, ale w grudniu:eek: następnie zmarzły i nic z nich nie było:( Ale jak byl u mnie Mariusz S. (ten od trawek) to powiedzial, żeby tej ostatniej zimy nie brać w ogóle pod uwagę i spróbować jeszcze raz, bo byłam gotowa się poddać... Ale raz jeszcze wsadziłam i liczę, że tym razem się uda:yes:

(...)Ooo!! To mogłeś wstąpić, Szanti byś obudził:sleep: Wczoraj jak zajechaliśmy po pracy/szkole to taaaka zaspana nas przywitała, że ledwo na oczy patrzyła... Nasz kochany pies obronny:rotfl: (...)

No to następnym razem podjadę na śniadanko - obudzę i Szanti, i Was (jechałem o 05:30) :lol2:

No to następnym razem podjadę na śniadanko - obudzę i Szanti, i Was (jechałem o 05:30) :lol2:

:rotfl:To faktycznie byś nas zaskoczył:lol2::lol2:

Szanti na bank by nawet nie zauważyła;)

Hej yuczko:)

Twoje róże i wrzosy są zachwycające:jawdrop: Mam nadzieję, że lato jeszcze potrwa:rolleyes:

A jak nazywa się sosenka, która rośnie Ci na rabacie? Piękna jest i ja uwielbiam sosenki:wiggle:

Miłego dnia:hug:

Aguś dziękuję za komplimenta:hug:

Trochę się w pracy obrobię i muszę za nowymi różami poszperać;)

Sosenka na wrzosowisku to zwykła sosna czarna. Przykręcam jej tylko świeczki wiosną i tak ładnie się zagęściła:cool:

Sosenka na wrzosowisku to zwykła sosna czarna. Przykręcam jej tylko świeczki wiosną i tak ładnie się zagęściła:cool:

Oooo nigdy bym nie pomyślała, ze to czarna:eek: Piękna jest. Moja wejmutka wygląda podobnie, tylko ma bardziej niebieskawy odcień:)

Buziaki

Oooo nigdy bym nie pomyślała, ze to czarna:eek: Piękna jest. Moja wejmutka wygląda podobnie, tylko ma bardziej niebieskawy odcień:)

Buziaki

I na pewno mięciutkie igły:yes:

Też uwielbiam sosny:yes: A mam tylko tę jedną czarną:rolleyes:

Buziaki:hug:

Yuka myślę o pnacej róży w donicy, która pięła by się po ceglanej ścianie. Kochana możesz mi polecić coś łatwego (wiem, wiem...róże łatwe nie są) ale jak patrzę na Twoje to chciałabym miec namiastkę u siebie...

Anetko, ja nie mam zbyt wielkiej wiedzy o różach... Z tych które ja mam najbardziej zadowolona jestem z eden rose 85, ale ona jest bardziej parkowa niż pnąca, tzn. nie osiągnie imponujących rozmiarow (chyba) Jest bardzo zdrowa, nie zauważylam plamistości jak na innych... Tylko wydaje mi się, że w donicy to nie jest dobry pomysł, bo róże korzenią się bardzo głęboko, nie pamiętam czy gdzieś to wyczytałam, czy p. Chodun ze szkółki rosarium mi mówił, ale one nawet do 3m potrafią się korzenić:o Fajnie Beatka (bogumil) ma rozwiązane posadzenie roż przy altance: są wsadzone w ziemię, a wokół jest zrobiona atrapa donicy. Może w tym kierunku pójść?

A w ogóle, to może napisz maila do rosarium z pytaniem, oni są bardzo otwarci i chętni do pomocy i podpowiedzi, może zaproponuja Ci coś, co da radę jednk w donicy się utrzymać? ([email protected])

Yuczka milego weekendu :)

Wzajemnie Edytka:hug: Pracujesz?

skrzynka zapchana :mad:

NIE!!!

Czekam na info;):hug:

I Wzajemnie Edytka:hug: Pracujesz?

Taaaaak pracuje :(..... w soboty zawsze , a niedziele juz 2 z rzedu ....... ( ale tylko 3 godzinki :D) . Pozniej w planach zakupki ..... ( juz swiateczne :p).

Buziaki :hug:

Dzięki Yuczko:hug:u mnie tylko donica wchodzi w grę bo mam wykostkowane do samej ściany...więc to jedyna opcja. Zrobię jak mi radzisz i zapytam u zródła:yes:

Ciekawa jestem co Ci poradzą...

:hug:

Taaaaak pracuje :(..... w soboty zawsze , a niedziele juz 2 z rzedu ....... ( ale tylko 3 godzinki :D) . Pozniej w planach zakupki ..... ( juz swiateczne :p).

Buziaki :hug:

:o Świąteczne???? Na BN???? No niezła jesteś:)

Buziaki:hug: