tola 24.09.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Yuka, piękniste ujęcia zroszonej przyrody, ale na myśl o przymrozkach, to się słabo robi, brrr.. Ciepło ma wrócić...i niech zostanie jak najdłużej, a wtedy leżak...Ty na nim, na Tobie orzechy, na orzechach wiewiórka, a zdjęcia dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.09.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Piękne fotki yuczko że też Ci się chciało tak rano biegać po rosie:lol2: Zbiory lawendy super:yes: Buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.09.2012 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Dziewczyny nie mowcie o przymrozkach bo u mnie schody sie plytkuja .......... i ma byc cieplo jeszcze przynajmniej do grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.09.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Muszę kiedyś się wybrać, ale ciągle czasu brak, nawet jak jadę do Be........ to jakoś nigdy nie mogę znaleźć chwili ... ostatni raz byłam w Ł.... w tamtym roku i to też tylko z dzieckiem w zoo ... ech To Majeczko czas najwyższy wybrać się znów:yes: piękne zdjęcia, z rosą i szronem też... u mnie już pierwsze przymrozki przeleciały i już co nieco zmroziły Dzięki Gosiu Ja jeszcze nie zauważyłam na szczęście, żeby cokolwiek było zmrożone, ale ten szron mnie zaniepokoił Hej!! Jakie piękne zdjęcia!!!! Rewelacyjne, i wiewióry:) A bukiet z lawendy jaki cudny....!!! Ja dzisiaj przyszłam późno z pracy i już nie miałam sił na obcinanie lawendy ale jutro muszę ją obciąć i też zrobię sobie bukiecik:) Dziękuję Beatko Ja muszę resztę lawendy przyciąć, wrzucę w woreczki i niech pachnie:D W garderobie, w sypialni... Piękne fotki Dzięki Olu Yuka, piękniste ujęcia zroszonej przyrody, ale na myśl o przymrozkach, to się słabo robi, brrr.. Ciepło ma wrócić...i niech zostanie jak najdłużej, a wtedy leżak...Ty na nim, na Tobie orzechy, na orzechach wiewiórka, a zdjęcia dla nas :lol2: Toluś, ale mnie rozbawiłaś Jak tylko uda się wiewiórkę namówić, to fotorelację obiecuję Piękne fotki yuczko że też Ci się chciało tak rano biegać po rosie:lol2: Zbiory lawendy super:yes: Buziaki:hug: Aguś, dla tego biegania po rosie dom wybudowałam:D i.... był to pierwszy raz dopiero:lol2: Dziewczyny nie mowcie o przymrozkach bo u mnie schody sie plytkuja .......... i ma byc cieplo jeszcze przynajmniej do grudnia Będzie na pewno!!! Przecież schody musisz zapłytkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.09.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Jeszcze jedna fotka naszej sąsiadki-modelki (albo sąsiada modela - druga sztuka czmychnęła na drzewo;)) http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/wrzesien%202012/2501_zps7a98d0e9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.09.2012 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jeszcze tylko plytki z " wymiennikowni " musza dojechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.09.2012 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Miło takiego rudzielca zobaczyć, u mnie niestety ,,wyginęły" , nie mamy już orzecha włoskiego, w ostatnią zimę i orzechy na sąsiednich działkach pomarzły, sosny chorują i szyszek mało, teraz resztki drzew wycięte i już nie mają po co kicać w nasz rejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 26.09.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (...)a wtedy leżak...Ty na nim, na Tobie orzechy, na orzechach wiewiórka, a zdjęcia dla nas (...):lol2: Toluś, ale mnie rozbawiłaś Jak tylko uda się wiewiórkę namówić, to fotorelację obiecuję(...) Tylko żeby mi te zdjęcia przyzwoite były! (...)Aguś, dla tego biegania po rosie dom wybudowałam:D i.... był to pierwszy raz dopiero:lol2:(...) To się dopiero nazywa fantazja! Ty chyba co najmniej w równej mierze zasługujesz na tytuł "najdroższej", jak moja najdroższa ...a swoją drogą, ten Yukman to cię musi kochać, że ho,ho!!! Może za te szarlotki i krówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.09.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jeszcze tylko plytki z " wymiennikowni " musza dojechac Na razie jest piękna pogoda, to pewnie braciak korzysta:yes: Miło takiego rudzielca zobaczyć, u mnie niestety ,,wyginęły" , nie mamy już orzecha włoskiego, w ostatnią zimę i orzechy na sąsiednich działkach pomarzły, sosny chorują i szyszek mało, teraz resztki drzew wycięte i już nie mają po co kicać w nasz rejon Uuuu, smutne to:( Wiewiorki to takie wesołe stworzonka... Nam roznoszą po działce orzechy i żołędzie i co jakiś czas znajduję siewki:D U mnie co prawda nie mają czym za bardzo się pożywić (chociaż jedynego orzecha z leszczyny dorwały;)) ale u sąsiada są dęby na pewno i gdzieś te orzechy też muszą być, bo wczoraj niosła w pyszczku, tylko jak drzwi tarasowe otworzyłam to wypuściła i na płot czmychnęła, a potem z kompanem razem po drzewie się ganialy:D:D:D Tylko żeby mi te zdjęcia przyzwoite były! [ATTACH=CONFIG]138615[/ATTACH] Yetek, czy Ty mnie podejrzewasz o to, ze nieprzyzwoite zdjęcia bym pokazała:P To się dopiero nazywa fantazja! Ty chyba co najmniej w równej mierze zasługujesz na tytuł "najdroższej", jak moja najdroższa ...a swoją drogą, ten Yukman to cię musi kochać, że ho,ho!!! Może za te szarlotki i krówki... Myślę, że ma mnie za co kochać A co do szarlotek i krówek to wiesz... on ze słodyczy to najbardziej... schabowego:lol2: Szarlotka na kilka dni spokojnie nam starcza;) Właśnie wczoraj znów usypałam;) szkoda jabłek, żeby się marnowały, nie? A Yukmen to uwielbia takie wypieki http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/wrzesien 2012/2601_zpsba1b8853.jpg Jeszcze cieplutki chlebuś sam albo z masełkiem... mniam Też wczoraj piekłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.09.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Yczko, ogród mgliście zroszony- cudowności. Ja planowałam coś nieco jeszcze zasadzić. Nie za późno? Wiewiórek zazdroszczę bardzo. Sama kombinuję od jakiegoś czasu skad tu parkę do ogrodu matki ściągnąć...są jakieś hodowle wiewiórek? Chlebek pieczesz w maszynie czy w piekarniku w foremce? Sama też mam smaczek na takie pyszności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.09.2012 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Olguś Z sadzeniem chyba nie jest za późno:no: Sama jeszcze planuję conieco zasadzić O hodowlach wiewiorek nie słyszałam:D;) A chlebek z foremki z piekarnika:yes: Na zakwasie Z ziarnami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.09.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Yuczka daj przepis na to cos pieknego bo wiesz , ze ja zapalona kuchwomenka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.09.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Hej kuchwomenko:hug: Musisz sobie poszperać w necie jak zrobić zakwas, nigdy sama nie robiłam, dostałam pierwszą porcję od kuzynki i tak ją "pielęgnuję" (do czasu... raz w okresie przeprowadzki zmarnował mi się, ale teraz mam drugą porcję) Jak już masz ten zakwas, to tak: (tylko to jest przepis na duuużą porcję, mnie wychodzą 3 chleby, kuzynka ma trochę większe blaszki i robi 2) 1,5kg mąki pszennej 1 szkl. płatków owsianych górskich 1 szkl otrąb (np. jęczmiennych) 1 szkl pestek dyni 1 szkl pestek słonecznika 1 szkl siemienia lnianego 7 łyżeczek soli 7 szkl. przegotowanej letniej wody zakwas Mieszamy sypkie składniki, dodajemy wodę i zakwas, mieszamy razem wszystko, przekładamy do foremek i odstawiamy na 10 godz. Po tym czasie pieczemy ok. 1godz w temp. 180 stopni. I już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 27.09.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ale piękny chlebek! mniam mniam mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.09.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Martusia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.09.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Mniammmm aż się głodna zrobiłam http://www.pic4ever.com/images/91.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 27.09.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 olgusieniuneczka, wiewiórki milutkie stworzonka ale jak sie ma drzewka owocowe w ogrodzie robią ogromne spustoszenie. Moj dom stoi pod b.starymi swierkami i na nich mieszkaja wiewiórki. W sąsiedztwie ogrody (mój dopiero powstaje) i obserwuję jak one potrafią obgryźć prawie wszystkie brzoskwinie czy inne owoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.09.2012 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Yuczka dzieki ......... za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.09.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Mniammmm aż się głodna zrobiłam http://www.pic4ever.com/images/91.gif To się częstuj:) Na zdrowie!!! olgusieniuneczka, wiewiórki milutkie stworzonka ale jak sie ma drzewka owocowe w ogrodzie robią ogromne spustoszenie. Moj dom stoi pod b.starymi swierkami i na nich mieszkaja wiewiórki. W sąsiedztwie ogrody (mój dopiero powstaje) i obserwuję jak one potrafią obgryźć prawie wszystkie brzoskwinie czy inne owoce [ATTACH=CONFIG]138950[/ATTACH] To te "moje-sąsiadowe" wiewiórki jakoś nie pałaszują owoców:no: U sąsiada rośnie i brzoskwinia i śliwki, że o jabłkach nie wspomnę i ma naprawdę zatrzęsienie owoców (przynajmniej w tym roku miał) A wiewiórki nie pokazują się cały rok, dopiero teraz:confused: yyyy... to może jakieś emigrantki są? "za chlebem" je do nas przywiewa każdej jesieni? Yuczka dzieki ......... za przepis Psze bardzo:hug: Zapomniałam tylko napisać, że jak już mam gotowe ciasto, to odkładam do słoiczka 3-4 łyżeczki i odstawiam do lodowki. Po 14-21 dniach jest to gotowy zakwas do następnego chlebka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 28.09.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Smakowicie ten chlebek wygląda . Szkoda że nie można wyciągnąć ręki do ekranu komputera i sobie wsiąść kawałeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts