Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

Yuka, piękniste ujęcia zroszonej przyrody,

ale na myśl o przymrozkach, to się słabo robi, brrr..

Ciepło ma wrócić...i niech zostanie jak najdłużej,

a wtedy leżak...Ty na nim, na Tobie orzechy, na orzechach wiewiórka,

a zdjęcia dla nas :)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Muszę kiedyś się wybrać, ale ciągle czasu brak, nawet jak jadę do Be........ to jakoś nigdy nie mogę znaleźć chwili ... ostatni raz byłam w Ł.... w tamtym roku i to też tylko z dzieckiem w zoo ... ech

To Majeczko czas najwyższy wybrać się znów:yes:

piękne zdjęcia, z rosą i szronem też... u mnie już pierwsze przymrozki przeleciały i już co nieco zmroziły :(

Dzięki Gosiu:hug:

Ja jeszcze nie zauważyłam na szczęście, żeby cokolwiek było zmrożone, ale ten szron mnie zaniepokoił:yes:

Hej!!

Jakie piękne zdjęcia!!!! Rewelacyjne, i wiewióry:):)

A bukiet z lawendy jaki cudny....!!!

Ja dzisiaj przyszłam późno z pracy i już nie miałam sił na obcinanie lawendy ale jutro muszę ją obciąć i też zrobię sobie bukiecik:)

Dziękuję Beatko:hug:

Ja muszę resztę lawendy przyciąć, wrzucę w woreczki i niech pachnie:D W garderobie, w sypialni...

Piękne fotki :cool:

Dzięki Olu:hug:

Yuka, piękniste ujęcia zroszonej przyrody,

ale na myśl o przymrozkach, to się słabo robi, brrr..

Ciepło ma wrócić...i niech zostanie jak najdłużej,

a wtedy leżak...Ty na nim, na Tobie orzechy, na orzechach wiewiórka,

:lol2::lol2::lol2: Toluś, ale mnie rozbawiłaś:hug: Jak tylko uda się wiewiórkę namówić, to fotorelację obiecuję:yes:

Piękne fotki yuczko:jawdrop: że też Ci się chciało tak rano biegać po rosie:lol2:

Zbiory lawendy super:yes: Buziaki:hug:

Aguś, dla tego biegania po rosie dom wybudowałam:D i.... był to pierwszy raz dopiero:lol2:

Dziewczyny nie mowcie o przymrozkach bo u mnie schody sie plytkuja .......... i ma byc cieplo jeszcze przynajmniej do grudnia :lol2:

Będzie na pewno!!! Przecież schody musisz zapłytkować:yes:

Miło takiego rudzielca zobaczyć, u mnie niestety ,,wyginęły" , nie mamy już orzecha włoskiego, w ostatnią zimę i orzechy na sąsiednich działkach pomarzły, sosny chorują i szyszek mało, teraz resztki drzew wycięte i już nie mają po co kicać w nasz rejon :(

(...)a wtedy leżak...Ty na nim, na Tobie orzechy, na orzechach wiewiórka,

(...):lol2::lol2::lol2: Toluś, ale mnie rozbawiłaś:hug: Jak tylko uda się wiewiórkę namówić, to fotorelację obiecuję:yes:(...)

Tylko żeby mi te zdjęcia przyzwoite były! o052.gif

(...)Aguś, dla tego biegania po rosie dom wybudowałam:D i.... był to pierwszy raz dopiero:lol2:(...)

To się dopiero nazywa fantazja!:o

Ty chyba co najmniej w równej mierze zasługujesz na tytuł "najdroższej", jak moja najdroższa :p :lol2:

...a swoją drogą, ten Yukman to cię musi kochać, że ho,ho!!! Może za te szarlotki i krówki... :???::rolleyes:

Jeszcze tylko plytki z " wymiennikowni " musza dojechac :p

Na razie jest piękna pogoda, to pewnie braciak korzysta:yes:

Miło takiego rudzielca zobaczyć, u mnie niestety ,,wyginęły" , nie mamy już orzecha włoskiego, w ostatnią zimę i orzechy na sąsiednich działkach pomarzły, sosny chorują i szyszek mało, teraz resztki drzew wycięte i już nie mają po co kicać w nasz rejon :(

Uuuu, smutne to:(

Wiewiorki to takie wesołe stworzonka... Nam roznoszą po działce orzechy i żołędzie i co jakiś czas znajduję siewki:D U mnie co prawda nie mają czym za bardzo się pożywić (chociaż jedynego orzecha z leszczyny dorwały;)) ale u sąsiada są dęby na pewno i gdzieś te orzechy też muszą być, bo wczoraj niosła w pyszczku, tylko jak drzwi tarasowe otworzyłam to wypuściła i na płot czmychnęła, a potem z kompanem razem po drzewie się ganialy:D:D:D

Tylko żeby mi te zdjęcia przyzwoite były! [ATTACH=CONFIG]138615[/ATTACH]

Yetek, czy Ty mnie podejrzewasz o to, ze nieprzyzwoite zdjęcia bym pokazała:P

To się dopiero nazywa fantazja!:o

Ty chyba co najmniej w równej mierze zasługujesz na tytuł "najdroższej", jak moja najdroższa :p :lol2:

...a swoją drogą, ten Yukman to cię musi kochać, że ho,ho!!! Może za te szarlotki i krówki... :???::rolleyes:

Myślę, że ma mnie za co kochać;) A co do szarlotek i krówek to wiesz... on ze słodyczy to najbardziej... schabowego:lol2:

Szarlotka na kilka dni spokojnie nam starcza;) Właśnie wczoraj znów usypałam;) szkoda jabłek, żeby się marnowały, nie?

A Yukmen to uwielbia takie wypieki

http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/wrzesien 2012/2601_zpsba1b8853.jpg

Jeszcze cieplutki chlebuś sam albo z masełkiem... mniam

Też wczoraj piekłam:)

Yczko, ogród mgliście zroszony- cudowności. Ja planowałam coś nieco jeszcze zasadzić. Nie za późno?

Wiewiórek zazdroszczę bardzo. Sama kombinuję od jakiegoś czasu skad tu parkę do ogrodu matki ściągnąć...są jakieś hodowle wiewiórek?:)

Chlebek pieczesz w maszynie czy w piekarniku w foremce? Sama też mam smaczek na takie pyszności.

Hej kuchwomenko:hug:

Musisz sobie poszperać w necie jak zrobić zakwas, nigdy sama nie robiłam, dostałam pierwszą porcję od kuzynki i tak ją "pielęgnuję" (do czasu... raz w okresie przeprowadzki zmarnował mi się, ale teraz mam drugą porcję:cool:) Jak już masz ten zakwas, to tak:

(tylko to jest przepis na duuużą porcję, mnie wychodzą 3 chleby, kuzynka ma trochę większe blaszki i robi 2)

1,5kg mąki pszennej

1 szkl. płatków owsianych górskich

1 szkl otrąb (np. jęczmiennych)

1 szkl pestek dyni

1 szkl pestek słonecznika

1 szkl siemienia lnianego

7 łyżeczek soli

7 szkl. przegotowanej letniej wody

zakwas

Mieszamy sypkie składniki, dodajemy wodę i zakwas, mieszamy razem wszystko, przekładamy do foremek i odstawiamy na 10 godz. Po tym czasie pieczemy ok. 1godz w temp. 180 stopni. I już:D

olgusieniuneczka,

wiewiórki milutkie stworzonka ale jak sie ma drzewka owocowe w ogrodzie robią ogromne spustoszenie. Moj dom stoi pod b.starymi swierkami i na nich mieszkaja wiewiórki. W sąsiedztwie ogrody (mój dopiero powstaje) i obserwuję jak one potrafią obgryźć prawie wszystkie brzoskwinie czy inne owoce cry.gif

Mniammmm aż się głodna zrobiłam http://www.pic4ever.com/images/91.gif

To się częstuj:) Na zdrowie!!!

olgusieniuneczka,

wiewiórki milutkie stworzonka ale jak sie ma drzewka owocowe w ogrodzie robią ogromne spustoszenie. Moj dom stoi pod b.starymi swierkami i na nich mieszkaja wiewiórki. W sąsiedztwie ogrody (mój dopiero powstaje) i obserwuję jak one potrafią obgryźć prawie wszystkie brzoskwinie czy inne owoce [ATTACH=CONFIG]138950[/ATTACH]

To te "moje-sąsiadowe" wiewiórki jakoś nie pałaszują owoców:no: U sąsiada rośnie i brzoskwinia i śliwki, że o jabłkach nie wspomnę;) i ma naprawdę zatrzęsienie owoców (przynajmniej w tym roku miał;)) A wiewiórki nie pokazują się cały rok, dopiero teraz:confused: yyyy... to może jakieś emigrantki są? "za chlebem" je do nas przywiewa każdej jesieni?

Yuczka dzieki :hug:......... za przepis

Psze bardzo:hug:

Zapomniałam tylko napisać, że jak już mam gotowe ciasto, to odkładam do słoiczka 3-4 łyżeczki i odstawiam do lodowki. Po 14-21 dniach jest to gotowy zakwas do następnego chlebka:yes: