sara_78 31.05.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ja mam 5 krzaków borówek od 3 lat i jeszcze mi tak pięknie nigdy nie zaowocowały....w tym roku tylko 3 sztuki maja owoce a reszta ładna ale nie ma ani jednej.....moze jakieś przemrozone zostały.....nie mam pojęcia...podlewam je nawet co miesiąc nawozem specjalnym do owocowania a tu d....w porównaniu do twocih.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Sara, zapraszam, ładnie słoneczko świeci, możemy na tarasie posiedzieć A dzieci... masz rację (niestety;)) Dopiero się urodzila i w takim granatowym pajacyku leżala (też ślicznie wyglądała:)) a teraz granatowa sukienka, buty na obcasie i prawie wyższa od mamy... A najgorsze jest to, że ja się wcale nie czuję jak mama takiej dorosłej córki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 31.05.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 człowiek się czuje jeszcze barzdo bardzo młody.......a tu niestety latek coraz więcej na liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Sara, jeżeli ta końcówka niku to rok Twojego urodzenia, to jesteśmy rownolatkami (prawie;)+/-) Edytowane 31 Maja 2012 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 31.05.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) No to mój rocznik, czy Ty też 78? Edytowane 31 Maja 2012 przez sara_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No nie, ciutkę starsza jestem;), wyżej napisałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 31.05.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 31.05.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A ja też 78 Dobry rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Dzięki yuko za miłe powitanie:wiggle: W takim razie rozsiadam się wygodnie na tarasiku z kawusiąhttp://th77.photobucket.com/albums/j55/Nolamom/Fun%20gifs/th_smiley-eatdrink059.gifA z tym nocnym markiem to prawda:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 31.05.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A ja też 78 Dobry rocznik pewnie, że dobry rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ja wczoraj miałam dosyć wyczerpujący dzień, więc w okolicach północy padłam na pyszczek;) Dzisiaj już po 2 kawkach a mimo wszystko i tak jeszcze odczuwam wczorajsze zmęczenie... Dlatego chętnie z Wami na tarasiku z kawusią w słoneczku... ach... Kupiłam sobie dzisiaj lawendę!!! Bardzo łądne sadzoneczki:yes: Jeszcze jukę muszę do nich dokupić i będzie git:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A ja też 78 Dobry rocznik pewnie, że dobry rocznik No oczywiście:D Moja siostra też ten rocznik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Jeszcze jukę muszę do nich dokupić i będzie git:yes: No pewnie! Kto to widział, żeby yuka juki nie miała w ogrodzie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Yuko, cyknęłabyś jakieś zdjęcia swoich rabat z większej odległości? Coś tam mam, ale nie bardzo jest się czym chwalić, zaraz poszperam i wkleję, a jak nie znajdę, to cyknę jak do domu dotrę No pewnie! Kto to widział, żeby yuka juki nie miała w ogrodzie:rotfl: Ciekawe tylko jak (ile;)) ona na mojej glinie wytrzyma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 31.05.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ja mam juki...mogę podesłać.......same mi się rozrastają.....a w tym roku poraz pierwszy mi 3 sztuki zakwitną.......już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ciekawe tylko jak (ile;)) ona na mojej glinie wytrzyma;) Nie mam pojęciahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif U mnie rośnie drugi sezon w miarę dobrze, ale u nas ziemia bardziej piaszczysta;) O, znalazłam takie wytyczne, co do ziemi dla niej "Gleba: Gliniasta przepuszczalna o odczynie alkalicznym. Można posadzić jukkę w mieszance sporządzonej z ziemi darniowej, piasku i gliny." Do tego nawóz i słoneczne miejsce i powinna rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Gleba gliniasta przepuszczalna to się wyklucza Dlatego opis jest taki "Można posadzić jukkę w mieszance sporządzonej z ziemi darniowej, piasku i gliny." Grunt to czytanie ze zrozumieniem:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ja mam juki...mogę podesłać.......same mi się rozrastają.....a w tym roku poraz pierwszy mi 3 sztuki zakwitną.......już nie mogę się doczekać Ja bym bardzo chętnie przygarnęła:yes: Tylko czy to się uda przesłać? Robiłaś to kiedyś? Cudownie, ze zakwitną Będę zaglądać do Ciebie w oczekiwaniu na fotki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Nie mam pojęciahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif U mnie rośnie drugi sezon w miarę dobrze, ale u nas ziemia bardziej piaszczysta;) O, znalazłam takie wytyczne, co do ziemi dla niej "Gleba: Gliniasta przepuszczalna o odczynie alkalicznym. Można posadzić jukkę w mieszance sporządzonej z ziemi darniowej, piasku i gliny." Do tego nawóz i słoneczne miejsce i powinna rosnąć No ta moja glina też bardziej piaszczysta, a na dodatek jukę chcę posadzić w pobliżu wejścia do domu, gdzie już więcej piasku... Słonecznie tam jest bardzo:yes: To jeszcze tylko nawóz, tak? A, no i jukę muszę mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Daruj sobie. Przeczytałam do końca. Początek jest wyraźny: gleba gliniasta przepuszczalna. Nie ma takiej. Mieszanka przepuszczalna być może ale to już nie jest glina. Grunt to czytanie ze zrozumieniem - prawda. Dokładnie taki był opis- autor miał na myśli gliniastą przepuszczalną czyli z domieszką piasku-to się rozumie samo przez się. Jeśli twoja gliniasta taka nie jest to nie znaczy, że nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts