Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

ja mam 5 krzaków borówek od 3 lat i jeszcze mi tak pięknie nigdy nie zaowocowały....w tym roku tylko 3 sztuki maja owoce a reszta ładna ale nie ma ani jednej.....moze jakieś przemrozone zostały.....nie mam pojęcia...podlewam je nawet co miesiąc nawozem specjalnym do owocowania a tu d....w porównaniu do twocih....

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sara, zapraszam, ładnie słoneczko świeci, możemy na tarasie posiedzieć:)

A dzieci... masz rację (niestety;))

Dopiero się urodzila i w takim granatowym pajacyku leżala (też ślicznie wyglądała:)) a teraz granatowa sukienka, buty na obcasie i prawie wyższa od mamy...

A najgorsze jest to, że ja się wcale nie czuję jak mama takiej dorosłej córki;)

Ja wczoraj miałam dosyć wyczerpujący dzień, więc w okolicach północy padłam na pyszczek;) Dzisiaj już po 2 kawkach a mimo wszystko i tak jeszcze odczuwam wczorajsze zmęczenie... Dlatego chętnie z Wami na tarasiku z kawusią w słoneczku... ach...

Kupiłam sobie dzisiaj lawendę!!! Bardzo łądne sadzoneczki:yes: Jeszcze jukę;) muszę do nich dokupić i będzie git:yes:

Yuko, cyknęłabyś jakieś zdjęcia swoich rabat z większej odległości?

Coś tam mam, ale nie bardzo jest się czym chwalić, zaraz poszperam i wkleję, a jak nie znajdę, to cyknę jak do domu dotrę:yes:

No pewnie! Kto to widział, żeby yuka juki nie miała w ogrodzie:rotfl:

:rotfl: Ciekawe tylko jak (ile;)) ona na mojej glinie wytrzyma;)

Ciekawe tylko jak (ile;)) ona na mojej glinie wytrzyma;)

Nie mam pojęciahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif U mnie rośnie drugi sezon w miarę dobrze, ale u nas ziemia bardziej piaszczysta;)

O, znalazłam takie wytyczne, co do ziemi dla niej

"Gleba: Gliniasta przepuszczalna o odczynie alkalicznym. Można posadzić jukkę w mieszance sporządzonej z ziemi darniowej, piasku i gliny."

Do tego nawóz i słoneczne miejsce i powinna rosnąć:wiggle:

ja mam juki...mogę podesłać.......same mi się rozrastają.....a w tym roku poraz pierwszy mi 3 sztuki zakwitną.......już nie mogę się doczekać

Ja bym bardzo chętnie przygarnęła:yes: Tylko czy to się uda przesłać? Robiłaś to kiedyś?

Cudownie, ze zakwitną:yes: Będę zaglądać do Ciebie w oczekiwaniu na fotki:hug:

Nie mam pojęciahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif U mnie rośnie drugi sezon w miarę dobrze, ale u nas ziemia bardziej piaszczysta;)

O, znalazłam takie wytyczne, co do ziemi dla niej

"Gleba: Gliniasta przepuszczalna o odczynie alkalicznym. Można posadzić jukkę w mieszance sporządzonej z ziemi darniowej, piasku i gliny."

Do tego nawóz i słoneczne miejsce i powinna rosnąć:wiggle:

No ta moja glina też bardziej piaszczysta, a na dodatek jukę chcę posadzić w pobliżu wejścia do domu, gdzie już więcej piasku... Słonecznie tam jest bardzo:yes: To jeszcze tylko nawóz, tak?:rotfl:

A, no i jukę muszę mieć

Daruj sobie. Przeczytałam do końca. Początek jest wyraźny: gleba gliniasta przepuszczalna. Nie ma takiej. Mieszanka przepuszczalna być może ale to już nie jest glina. Grunt to czytanie ze zrozumieniem - prawda.

Dokładnie taki był opis- autor miał na myśli gliniastą przepuszczalną czyli z domieszką piasku-to się rozumie samo przez się. Jeśli twoja gliniasta taka nie jest to nie znaczy, że nie istnieje.