yuka 01.02.2013 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Po kilku dniach dodatnich temperatur i ciepłego deszczu po zimie już ani śladu:no: i... mam wrażenie, że to marzec... W mieście ładnie nie jest:no: ale za to "u ns na wsi" Już nie mogę się doczekać, kiedy do ogrodu będzie można wyruszyć W tym roku zaplanowałam dosadzić hortensji, zaplanowałam je posadzić pod ogrodzeniem kojca, nie pamiętam ile tam może być miejsca:rolleyes: jakieś 10m na pewno, może 15? I teraz pytanie: czy postawić na jedną odmianę, czy pokusić się o delikatny misz-masz? Ładniej będzie wyglądał szpaler jednakowych, ale jest tyle odmian, łatwiej byłoby się zdecydować na kilka;) Przed nimi planuję posadzić hosty (różne odmiany, tak po 3 szt z odmiany i moze żurawki... Myślicie, że będzie ok? No i chciałabym posadzić duuuużo mieczyków (gladioli- ładniej brzmi, nie?) i nawet już kupiłam kilka cebulek (tak ok. 50;)) No, to teraz oby do wiosny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 01.02.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ufff ... jestem Dokładnie jest tyle pięknych hortensji, że ciężko zdecydować się na jedną ... Myślę, że hortensję, hosty i żurawki będą bardzo ładnie razem się prezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 01.02.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Hej Yuczko! Maja dobrze mówi ten zestaw hortensji żurawek i host zawsze pięknie wygląda.Można jeszcze między nimi wsadzić jakiegoś płożącego jałowca ,co by zima łyso nie było. Mieczyki wyglądają pięknie ,ale trzeba je podwiązywać .bo się przewracają...też mam mnóstwo cebul ,ale nie wiem czy się skuszę .bo poprzewracane niezbyt ładnie wyglądają .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.02.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ufff ... jestem Dokładnie jest tyle pięknych hortensji, że ciężko zdecydować się na jedną ... Myślę, że hortensję, hosty i żurawki będą bardzo ładnie razem się prezentować Dokładnie, na dziś bym się może i zdecydowała, ale gdzie wsadzę resztę, która mi się podoba;) Dzięki za głosik:hug: Hej Yuczko! Maja dobrze mówi ten zestaw hortensji żurawek i host zawsze pięknie wygląda.Można jeszcze między nimi wsadzić jakiegoś płożącego jałowca ,co by zima łyso nie było. Mieczyki wyglądają pięknie ,ale trzeba je podwiązywać .bo się przewracają...też mam mnóstwo cebul ,ale nie wiem czy się skuszę .bo poprzewracane niezbyt ładnie wyglądają .Pozdrawiam O, dzięki Beatko, to muszę pomyśleć o jakichś podporach, albo po prostu wsadzę je w jakieś miejsce mało widoczne, bo najbardziej zależy mi na tym, żeby móc je ścinać do wazonu:yes: Chociaż wstępnie miejscówkę mają już wybraną Czytałam, że jak się głębiej wsadzi cebulki, to co prawda później wychodzą, ale za to się tak nie przewracają. Póki co, nie mam z nimi żadnego doświadczenia:no::no: Będę się dopiero uczyć, mam nadzieję, ze się nie zniechęcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 01.02.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Mieczyki wyglądają pięknie ,ale trzeba je podwiązywać .bo się przewracają...też mam mnóstwo cebul ,ale nie wiem czy się skuszę .bo poprzewracane niezbyt ładnie wyglądają To dokładnie tak jak ja ... Bardzo je lubię, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.02.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 coś mi się wydaje, ze niechętnie byś swoje piękne kąty opuściła;) Nieprawda, ale dziękuję yuczko:hug: Poszukam w swoich zbiorach i wkleję, bo na pewno robiłam fotki:yes: A jak nie, to pstryknę Tylko po niedzieli, bo w weekend imprezę szykuję w domu:wiggle: a gości już dziś wieczorem będę mieć:) Dzięki kochana, nie chcę Ci robić kłopotu... Jak coś znajdziesz, to będę wdzięczna A co Wy dziewczynki tak spiskujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.02.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Yuczkomiłego weekendziku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 03.02.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 hej yuczkoja również nieustannie już myślę o wiośnie, ale dziś tak znów nawaliło śniegiem, że matusiu kochana, nie dźwignę tegoi sadź kochana, co się da, ja również jestem za różnorodnością gatunków, odmian i kolorów i nigdy nie mogę się zmusić, by wybrać tylko jeden gatunek, nawet gdy tak powinnam zrobić ze względu na estetykę. A tam mam gdzieś estetykę, jak jest tyle pięknych odmian i jak tu wziąć tylko jedną?Co do sadzenia cebulek pamiętaj, że nie można ich zbyt głęboko sadzić, ponieważ cebulki roślin wypuszczają drobne kurczliwe korzenie, które wciągają cebulki w głąb gruntu, stąd znany ogrodnikom efekt ucieczki cebul, czyli ich wciągnięcia zbyt głęboko w ziemię, ponoć najbardziej dotyczy to tulipanów i czosnku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.02.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 To dokładnie tak jak ja ... Bardzo je lubię, ale ... Ja wsadzę w tym roku, napalilam się bardzo, nawet na targi ogrodnicze zamierzam się wybrać, żeby jakieś ciekawe odmiany kupić, chociaż byłam w ubiegłym i bylo to dla mnie nieporozumienie... Ale pojadę teraz, zobaczymy;) Nieprawda, ale dziękuję yuczko:hug: Dzięki kochana, nie chcę Ci robić kłopotu... Jak coś znajdziesz, to będę wdzięcznaZa chwilkę wstawię To żaden klopot:hug: A co Wy dziewczynki tak spiskujecie? A nic:P;) Rozmawiamy o facetach;) tych dużych i małych... Yuczko miłego weekendziku Dziękuję Karolka Był miły, mieliśmy gości cały weekend:) Wybawiliśmy się setnie:D Takie pożegnanie karnawału:D hej yuczko ja również nieustannie już myślę o wiośnie, ale dziś tak znów nawaliło śniegiem, że matusiu kochana, nie dźwignę tego Jak to NAWALIŁO ŚNIEGU??????? Ciekawe, czy i do nas dotrze? Póki co, temp. spadła troszkę poniżej zera i sadź kochana, co się da, ja również jestem za różnorodnością gatunków, odmian i kolorów i nigdy nie mogę się zmusić, by wybrać tylko jeden gatunek, nawet gdy tak powinnam zrobić ze względu na estetykę. A tam mam gdzieś estetykę, jak jest tyle pięknych odmian i jak tu wziąć tylko jedną? U Ciebie jest tak pięknie!!! Ty masz gdzieś estetykę? To ja też chcę mieć tak gdzieś jak Ty:) Co do sadzenia cebulek pamiętaj, że nie można ich zbyt głęboko sadzić, ponieważ cebulki roślin wypuszczają drobne kurczliwe korzenie, które wciągają cebulki w głąb gruntu, stąd znany ogrodnikom efekt ucieczki cebul, czyli ich wciągnięcia zbyt głęboko w ziemię, ponoć najbardziej dotyczy to tulipanów i czosnku. Naprawdę??? Nie wiedziałam:no:no: Ale o tym, żeby wsadzić je trochę głębiej przeczytałam na fo. Pisała kobietka, ktora ma imponującą kolekcję mieczyków, naprawdę wyszukane odmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.02.2013 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Aga, Majeczka, to specjalnie dla Was:hug:Zdjęcia żyrandola w sypialni: http://images33.fotosik.pl/550/aef0ce2728731a4fmed.jpg http://images47.fotosik.pl/1707/cb0d9c2ca2eddbd7med.jpg http://images46.fotosik.pl/1942/4113f4f2c5f2526bmed.jpg http://images40.fotosik.pl/1934/6ea5ca48a1b6b7b4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.02.2013 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Hej yuczko, baaardzoooo Ci dziękuję za sesyjkę http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwVibUNjhNlOpekIvo90wYiX3ChQYH4cw1lznCfkbYwzPGQJvd Żyrandolik pięknie się prezentuje:yes: i bardzo się cieszę, ze go kupiłam:cool: Super, że miałaś zabawowy weekendzik:D Jakiś krótki ten karnawał w tym roku:( Miłego poniedziałku:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.02.2013 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Hej yuczko, baaardzoooo Ci dziękuję za sesyjkę http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwVibUNjhNlOpekIvo90wYiX3ChQYH4cw1lznCfkbYwzPGQJvd Żyrandolik pięknie się prezentuje:yes: i bardzo się cieszę, ze go kupiłam:cool: Super, że miałaś zabawowy weekendzik:D Jakiś krótki ten karnawał w tym roku:( Miłego poniedziałku:hug: Aguś, nie ma sprawy:hug: Tak, weekendzik superowy:yes: A co do karnawału to faktycznie krótki, ale miejmy nadzieję, że wiosna przez to szybciej przyjdzie;) Bo ja mam taką teorię, że jeżeli wielkanoc jest wcześniej, to i wiosna jest wcześniej:) Od jakiegoś czasu się to sprawdza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 04.02.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Bardzo fajnie i tak klimatycznie wygląda ten żyrandolik w sypialni. Ja też marzę o wiośnie mam dość kozaków, zimowych kurtek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.02.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Yusiu, zobacz co dla Ciebie znalazłam, gdy to zobaczyłam, zaraz o Tobie pomyślałam http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/383990_450537264989380_229114913_n.jpg Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.02.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 A żyrandol jest REWELACYJNY do mojej sypialni by mi spasił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.02.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ło matko jaki TORT:jawdrop: A jest sygnowany?:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.02.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Bardzo fajnie i tak klimatycznie wygląda ten żyrandolik w sypialni. Ja też marzę o wiośnie mam dość kozaków, zimowych kurtek itp. Hej Daila, no ja też mam dość kozaków, opatulania się przed wyjściem... Wczoraj już było dosyć ładnie, a dzisiaj znów zimowo:( chociaż jak na luty to ciepło:yes: Śnieg jak stopniał odsłonił główki hiacyntów wychylających się z ziemi... Oby nie zmarzły... Dzięki za żyrandol:hug: Yusiu, zobacz co dla Ciebie znalazłam, gdy to zobaczyłam, zaraz o Tobie pomyślałam http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/383990_450537264989380_229114913_n.jpg Buźka WOW:jawdrop::jawdrop: Rewelacja!!! Ale to już wyższa szkoła kazdy:yes: A żyrandol jest REWELACYJNY do mojej sypialni by mi spasił Dzięki:hug: Do mojej też pasi:P Ło matko jaki TORT:jawdrop: A jest sygnowany?:rotfl: Niezły, naprawdę Gdyby nie był rozkrojony, w życiu bym nie pomyślała, że to nie jest prawdziwa torebka:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.02.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Hej Yuczko ależ tort, niesamowity! Śnieg zniknął i widać, że nie mamy ogrodu...tak, to można było trochę pooszukiwać Zrobiło się nieco cieplej, więc i mnie wiosna w głowie. Małże chce zakładać siatkę na krety pod trawnikiem, mama każe się dowiedzieć, czy siatka oznacza, że krety się w ogóle wynoszą? Bo wtedy straszy pędrakami. Yuczko ty masz siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.02.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Hej yuczko, pączusia Ci przyniosłam:Dhttp://www.paczekdlaciebie.pl/img/donut.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 09.02.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Cześć Kochana:hug: Ależ mam zaległości ( znowu) Pokój Julii słodziutki i powiem Ci , że bardzo mi się podoba ta firanka leżąca na podłodze, jakoś tak zamkowo, księżniczkowo mi się skojarzyło. Szanti mądrym jest pieskiem, wie, że w domku z pańcią i z pańciem jest najfajniej Sesja na śniegu śuper. buziole zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts