Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

Wczoraj zakupiliśmy wreszcie jednostkę do odkurzacza centralnego:)

Trochę sytuacja nas zmusiła, bo zepsuł się odkurzacz "tradycyjny" a teraz, kiedy Szanti mieszka z nami, odkurzanie praktycznie codziennie jest nieuniknione.... Zmieniliśmy pierwotny zamiar zamontowanie szufelki w wiatrołapie na takie urządzenie:

http://www.beam.shop.pl/media/products/1717cc10c30f1222f0b69d22df4292a9/images/thumbnail/large_thumbnail1CAPXPXCK.jpg?updated_at=1315430834

Podejście zrobione, po Wolly'ego jedziemy w czwartek. Mam nadzieję, że się sprawdzi;)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mowisz Yuczka odkurzacz centralny :confused: odpalasz w domku .....

Niom:yes:

Odpaliłam już;) Mam jeszcze ogromną ochotę na taką miotełkę do kurzu:

http://www.beam.shop.pl/media/products/cb977c46cf14dcde57d7eafac39e348e/images/thumbnail/large_1_2a2215b6105d.jpg?updated_at=1301000960

też fajny bajerek;)

Cześć Majeczko:hug:

Z bajerów do odkurzacza mam póki co węża:lol2: i tego wolly'ego prawie (to taki rozwijany wąż do 4m, mam nadzieję, ze bardziej się sprawdzi w wiatrołapie niż szufelka, bo nie trzeba będzie zmiotki szukać, tylko wyciągnąć z szafy) Mam jeszcze separator (Atijka mówiła, że fantastycznie się sprawdza do czyszczenia kominka- jeszcze nie próbowałam;)) No i mam wielką ochotę na tą miotełkę do kurzu. Jest to taka tradycyjna miotełka na teleskopowej rączce, po czyszczeniu wkłada ją się do gniazda i wsysa brud do odkurzacza. Gość zaprezentował nam to, wydaje mi się świetnym rozwiązaniem do czyszczenia głównie wiszących kryształków przy żyrandolach...

A ze zdrówkiem ok:D dzięki:hug:

A co u Ciebie?

Cześć Majeczko:hug:

Z bajerów do odkurzacza mam póki co węża:lol2: i tego wolly'ego prawie (to taki rozwijany wąż do 4m, mam nadzieję, ze bardziej się sprawdzi w wiatrołapie niż szufelka, bo nie trzeba będzie zmiotki szukać, tylko wyciągnąć z szafy) Mam jeszcze separator (Atijka mówiła, że fantastycznie się sprawdza do czyszczenia kominka- jeszcze nie próbowałam;)) No i mam wielką ochotę na tą miotełkę do kurzu. Jest to taka tradycyjna miotełka na teleskopowej rączce, po czyszczeniu wkłada ją się do gniazda i wsysa brud do odkurzacza. Gość zaprezentował nam to, wydaje mi się świetnym rozwiązaniem do czyszczenia głównie wiszących kryształków przy żyrandolach...

A ze zdrówkiem ok:D dzięki:hug:

A co u Ciebie?

A wiesz, że ten wolly to faktycznie może być fajny , muszę go sobie zanotować :yes:

Ja się jakoś, w tym tygodniu, ogarnąć nie mogę :bash:

Kochana mam pytanko, jakie materace mają Twoje dziewczynki w łóżkach, jakiej firmy ???

Teraz muszę już zmykać, może koło 14 będę mieć chwilkę to zajrzę ...

:bye: :bye: :bye:

Maju, obie mają materace z Ikei, nie kojarzę jakie to modele, ale była wtedy jakaś promocja na nie;) U Julii jest trochę za miękki, albo za niski, albo łóżeczko ma zbyt szeroki brzeg, bo ja jak siadam na nim, to czuję rant pod udem;) Niezbyt to komfortowe:( A w sklepie specjalnie zwracałam na to uwagę, (bo już spotkałam się u kogoś z czymś podobnym) i wydawało mi się ok:rolleyes:

Ale naklepałyście kobitki:bash: Człowiek nie nadążny czytać, a co dopiero odpisywać:lol2:

Bardzo się cieszę yuczko, że z główką lepiej:hug:

My tez mamy odkurzacz centralny i luby jest mega szczęśliwy. Fakt jest też taki, ze widzę różnicę między zwykłym, a tym. Jest znacznie mniej kurzu- brud jest właściwie wciągany, a nie tylko rozdmuchiwany i wyłazi drugą stroną zwykłego odkurzacza...

Teraz mocno zastanawiam się nad jakimś urządzeniem parowym do podłóg, bo fugi mam wszystkie dość jasne i niestety-pomimo impregnatu- brud lekko widać:bash: Yuczko, a Ty jak czyścisz swoje fugi?:)

Ale naklepałyście kobitki:bash: Człowiek nie nadążny czytać, a co dopiero odpisywać:lol2:

Bardzo się cieszę yuczko, że z główką lepiej:hug:

Dzięki:hug: Ale nie przeszło na Ciebie?:lol2::lol2::lol2:

My tez mamy odkurzacz centralny i luby jest mega szczęśliwy. Fakt jest też taki, ze widzę różnicę między zwykłym, a tym. Jest znacznie mniej kurzu- brud jest właściwie wciągany, a nie tylko rozdmuchiwany i wyłazi drugą stroną zwykłego odkurzacza...

Wiesz, odkurzacz, który nam się zepsuł mial dosyć dobre filtry (HEPA) i tego kurzu nie rozdmuchiwało. W ogóle w szoku byłam, ze mało dosyć się u nas kurzy, pomimo ciemnych mebli mogę spokojnie tydzień nie wycierać kurzu i nie widać... Czyżby to przez wentylację mechaniczną?

Teraz mocno zastanawiam się nad jakimś urządzeniem parowym do podłóg, bo fugi mam wszystkie dość jasne i niestety-pomimo impregnatu- brud lekko widać:bash: Yuczko, a Ty jak czyścisz swoje fugi?:)

Aga, ja mam karchera parowego, ale fugi niestety czekają na porządne czyszczenie, fakt, że z tym mopem jest to zrobienia, tylko zabieram się za to jak pies do jeża, bo niestety nie jest tak, ze przejadę jak zwyklym mopem i fugi są czyściutkie, trzeba każdą fugę przelecieć taką małą końcówką... Ale ja nie impregnowałam ich. Chcę wyczyścić porządnie i zaimpregnować, tylko teraz nie pozwalają mi w domu za bardzo się przemęczać więc czekam na chętnego, który mi to zrobi;)

No właśnie o jakimś parowym do siebie myślałam :yes:

Bo mam wrażenie, że mycie tymi zwykłymi mopami to tylko iluzja :bash:

Yuczko napiszesz jakiej masz firmy i czy jesteś zadowolona ???

Majeczko, ja mam karcher SC 1.020:

http://www.karcher.pl/versions/pl/assets/gallery/gallery_product_15122270/15122270_popup.jpg?AxEBAA

Nie mam porównania do innych, nigdy wcześniej nie używałam żadnego mopa parowego i generalnie jestem zadowolona, nie potrafię tylko powiedzieć, czy z tego konkretnego czy w ogóle z parowego;)

Majeczko, ja mam karcher SC 1.020:

Nie mam porównania do innych, nigdy wcześniej nie używałam żadnego mopa parowego i generalnie jestem zadowolona, nie potrafię tylko powiedzieć, czy z tego konkretnego czy w ogóle z parowego;)

Dzięki za podpowiedź kochana :hug:

Ja w ogóle nie mam pojęcia o mopach parowych, bo nigdy takowego nie miałam :no:

Ale koniecznie muszę teraz zamówić :yes:

Ja mam zwykły parowy kupiony w Makro i też jestem zadowolona.

Jedyne zastrzeżenie mam do przewodu zasilającego...jest bardzo krótki.

Yuka, masz ładny żyrandol w sypialni, mój jest taki sam, tylko klosiki białe.

I przyznaję, że Twój jest bardziej elegancki z ciemnymi. Ciekawe, czy można ciemne dokupić?