yuka 31.05.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Witam się w końcu i ja bo podglądam od początku ,tylko ja niestety w temacie ogrodu ,nic mądrego do powiedzenia nie mam;)Więc powiem tylko ,że ogród masz piękny ,ale nic dziwnego ,on był już piękny w czasie budowy ,co mnie niezmiennie szokowało na fotki się nie załapałam Ola, to ja specjalnie dla Ciebie na powitanie:welcome: ... I dziękuję za mile slowa o moim ogrodzie:hug: Edytowane 31 Maja 2012 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No ta moja glina też bardziej piaszczysta, a na dodatek jukę chcę posadzić w pobliżu wejścia do domu, gdzie już więcej piasku... Słonecznie tam jest bardzo:yes: To jeszcze tylko nawóz, tak? A, no i jukę muszę mieć Ja nawożę, ale facet w ogrodniczym mówił mi, że tylko słońce i woda i będzie pięknie rosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 31.05.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ja bym bardzo chętnie przygarnęła:yes: Tylko czy to się uda przesłać? Robiłaś to kiedyś? Cudownie, ze zakwitną Będę zaglądać do Ciebie w oczekiwaniu na fotki:hug: Nigdy nie wysyłałam roslin pocztą....i tez nigdy nie kupowałam...ale może nie jest to trudne...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Gleba gliniasta przepuszczalna to się wyklucza . Domieszaj Yuko piasku do gliny i np. torfu odkwaszonego, u nas tak rośnie na glinie brzoza i kilka innych lubiących przepuszczalne podłoże . Aniu, u nas brzoza też rośnie i to jest właśnie ta jedyna fotka bardziej poglądowa... http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/maj2012/b341ebf5.jpg Moje rabaty to takie bardziej obsadzenia wokoł ogrodzenia, rabatę tak naprawdę mam jedną i druga właśnie się przy domu tworzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 31.05.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Bardzo fajna ta rabata, wprowadziłabym tak jakiś jeszcze żółty kolor....tawuły, wiąz i może mocniejszy bordowy......berberysy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Dziewczyny, już Yuko, gratulacje dla córy, ślicznie jej w granacie . I jaka drobna z niej kobietka . No właśnie, kobietka!!!! Dziękuję ślicznie za pochwały:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Glina z piaskiem to nie glina tylko mieszanka - to się rozumie samo przez się.To co mam u siebie ma niewielkie znaczenie. Koniec - jak zwykle jałowej - dyskusji. Yokasta masz priv z lekturą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Bardzo fajna ta rabata, wprowadziłabym tak jakiś jeszcze żółty kolor....tawuły, wiąz i może mocniejszy bordowy......berberysy..... Hmmm... ciekawy pomysł, z tym żółtym zwłaszcza;) Mam jeszcze kilka tawuł, to może je tam posadzę... Bordowego to już raczej nie:no: tam są 3 bordowe pęcherznice... Fakt, kolory kiepsko wyszły, ale ogólnie zauważyłam, że kolory są "słabo nasycone" u nas, pewnie to przez ten brak deszczu... Nigdy nie wysyłałam roslin pocztą....i tez nigdy nie kupowałam...ale może nie jest to trudne...... Musze Wam powiedzieć, że dostałam dzisiaj 30 bylin pocztą rewelacyjnie zabezpieczonych, sama jestem zaskoczona bo myślałam, że będa przyklapnięte ale nie trawy wyglądają super, naparstnice też. Pozostałe jak lawenda, kocimiętka itd. są krótko przystrzyżone . Myślę, że wysyłka jednej nie byłaby problemem ale koniecznie kurierem, w wilgotnej ziemi, owiniętej wilgotnym papierem. To co Saro? Spróbujemy? Oczywiście koszty przesyłki bym pokryła:yes: Super wygląda ! Naprawdę, lubię duże roślinki . Zdjęcie tej drugiej mojej rabatki cyknę po południu to moze wieczorkiem wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 yuka dziękuję bardzo za fotkę Jaką Ty już masz pannicę ,pięknie wygląda ,mama pewnie dumna jak paw, gratulacje Tak dumna jak paw:yes: Dobrze, ze jeszcze maleństwo mam w przedszkolu, to odmłodziłam się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 http://emotikona.pl/emotikony/pic/38uklon.gif Odpisałam również z lekturą. Nic nie dostałam, ale szkoda, ze nie umiesz przyznać się do błędu. Sorry yuko za OT:hug:Więcej nic już nie piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 31.05.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 BABY!!!! Spokój mi tu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Agawi, jesteś niepoważna i niepotrzebnie dyskutujesz, nie wiem po co. Sprawdź jeszcze raz. Nie mam się do czego przyznawać. Yuko luzik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.06.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Dzisiaj od rana u nas pada:D:D:D Co prawda baaaardzo delikatnie, ale zawsze to coś Nasz trawnik był już w opłakanym stanie:( Wklejam obiecane fotki rabat z szerszej perspektywy: Jak mówiłam w zasadzie mam tylko jedną rabatę i to cały czas w fazie niedokończonej;) http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/czerwiec%202012/77c63ee2.jpg http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/czerwiec%202012/f5f5ad6d.jpg http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/czerwiec%202012/ee93256e.jpg http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/czerwiec%202012/a6b5e87d.jpg Na ten słup chyba hortensję pnącą kupię... Docelowo świerki powinny go zasłonić, ale kiedy to będzie... I jeszcze róg działki z brzozą i pęcherznicami: http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/czerwiec%202012/5adcee6e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 01.06.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Jezu! :jawdrop: BAJKA!!!!!!! ja też tak chcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 01.06.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 yuka...bajkowo to wygląda........pięknie, soczyście.....rabaty masz extra..pełno roślin....trawnik tez super wygląda...bardzo mi się podoba to co zobaczyłam...... a możemy się pobawić w wysyłkę .....musze tylko znaleźc chwilę po weekendzie.......tylko że to moje juki do rozdania sa jeszcze małe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.06.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Jezu! :jawdrop: BAJKA!!!!!!! ja też tak chcem :hug: Normalnie ajlowiu Martulka yuka...bajkowo to wygląda........pięknie, soczyście.....rabaty masz extra..pełno roślin....trawnik tez super wygląda...bardzo mi się podoba to co zobaczyłam...... a możemy się pobawić w wysyłkę .....musze tylko znaleźc chwilę po weekendzie.......tylko że to moje juki do rozdania sa jeszcze małe..... Sara baaardzo dziękuję Soczyście, bo wreszcie trochę deszczu spadło... Trawnik ostatnio strasznie zmarniał Co do tych juk to pomyślimy;) Może uda mi sie dzisiaj o ogrodniczy zahaczyć, to zobaczę czy i jakie są, bo może bym od razu kupila i dokończyła tą rabatkę... Tylko wczoraj jak pytał w jednym, to podobno wymarzły w tym roku i jest problem, wtedy będę się do Ciebie uśmiechać Yuko, bardzo Ci dziękuję za zdjęcia, jest pięknie. Może to i dwie rabatki ale JAKIE. Iglaki, funkie i tawuły świetne. Bardzo podobają mi się u Ciebie kontrasty. Yokasta Bardzo mi miło, naprawdę Ta główna rabata kończy się tak... nijak, bo dochodzi do części gdzie humus leżał (i jeszcze leżą jego resztki) dlatego takie opory miałam przed pokazaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.06.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.06.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Hej juko, masz piękne rabaty:jawdrop: Roślinki są już spore i pięknie dobrane kolorystycznie:yes: Funkie olbrzymie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 01.06.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 yuka...jakież ty masz funkie przecudne!!!!...zieloniutko i pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.06.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Yuka masz przecudny http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-670693.gif Aż brak słówhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts