Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Piękna :hug:

Weekendzik minął całkiem miło :rolleyes:

Postaram się już na tak długo nie znikać ;)

Ale najważniejsze ...

Jak samopoczucie kochana ???

A dziękuję wspaniale;) Nie mogę tylko wiosny takiej prawdziwej się doczekać, żeby poleniuchować na powietrzu;)

:p:P:P

Przepiękny ten zwis Yuczko, poważnie!!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Dziękuję kochana:hug:

Pierwsza fota najlepsza , nie mogę się napatrzeć :eek:

:hug::hug::hug:

Miód na moje serce. Za każdym razem jak schodzę ze schodów, a jest zapalony, to ręką poruszam go po tych blaszkach i wtedy te tańczące refleksy na ścianach... Uwielbiam:yes:

Hej yuczko....Boże....jakie ty masz cudne schody!!!!!!!!!!!!!

Foty jak z katalogu!!!!

Pięknego dnia życzę:):):)

Dziękuję Beatko:hug: Zwłaszcza za docenienie moich umiejętności fotograficznych;)

A jak Ty się czujesz? Zaraz pobiegnę do Ciebie:yes:

Naprawdę ... od pierwszego zdjęcia oczu niemożna oderwać :rolleyes:

:hug::hug::hug:

Słuchajcie, właśnie usłyszałam w radiu:

- Co to jest gospodarka?

- Gospodarka to taka kobieta, która zajmuje się krowami, kurami i... swoim mężem:rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Czy to był kawał ???

Yuczko ja jeszcze mam pytanko w sprawie mopa parowego ...

Doczytałam gdzieś, że do paneli to on się raczej nie nadaje :eek:

Ale Ty przecież swoje myjesz i nic się z nimi nie dzieje ???

Co ile dni jedziesz panele tym mopem ???

A i jeszcze jedno ... czy można nim odświeżyć tapicerkę i dywan ???

Aha a on ma całe potrzebne wyposażenie, czy może trzeba od razu coś dokupić ;)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Czy to był kawał ???

Nie to było pytanie do dzieci i one odpowiadały, tak różnie, ale ta jedna odpowiedź zwaliła mnie z nóg:lol2::lol2::lol2:

Yuczko ja jeszcze mam pytanko w sprawie mopa parowego ...

Doczytałam gdzieś, że do paneli to on się raczej nie nadaje :eek:

Ale Ty przecież swoje myjesz i nic się z nimi nie dzieje ???

Co ile dni jedziesz panele tym mopem ???

A i jeszcze jedno ... czy można nim odświeżyć tapicerkę i dywan ???

Aha a on ma całe potrzebne wyposażenie, czy może trzeba od razu coś dokupić ;)

Majeczko, ja mam na całym dole płytki i tutaj podłogę myję tak mniej więcej raz w tygodniu, natomiast panele mam na górze w sypialniach, gdzie tak naprawdę odkurzanie załatwia problem więc myję sporadycznie, na pewno nie jest to co kilka dni, raczej raz w miesiącu:rolleyes: Trudno mi powiedzieć:rolleyes:. Ponieważ mamy ogrzewanie podłogowe to też szybciutko wysycha ta podłoga (to wtedy, kiedy ogrzewanie działa) Latem natomiast okna na 3 strony świata powodują, że dociera tam dużo słońca i też momentalnie po umyciu jest podłoga sucha:yes: Z dodatkowych elementów mąż dokupił mi tylko takie małe końcóweczki, bo kobitka poleciła mu, żeby przeznaczyć np. jedną do piekarnika, jedną do fug, jeszcze jedną czyściłam kanapę, ale szczerze mówiąc z efektu nie byłam zadowolona. A, i do czyszczenia tostera rewelacja (też jedna szczoteczka).

Natomiast Pani odradziła nam końcówkę do mycia okien, bo podobno tak samo sprawdza się ta normalna końcówka (coś jak szczotka do odkurzacza) i zwykła ściągaczka do wody. Szczerze mówiąc mycia okien jeszcze nie próbowałam w ten sposób

No, no ciekawe pytanie... Jestem równie ciekawa odpowiedzi, bo mam chętkę na tego mopa.

A tak w ogóle to cześć Yuczka !

Cześć Sipatka:hug: Kopę lat!!! Co u Ciebie? Na targach nie byłaś;)

Mam nadzieję, że odpowiedziałam na wszystko:rolleyes: Jak jeszcze jesteś czegoś ciekawa, to śmiało pytaj:yes:

Majeczko natomiast panele mam na górze w sypialniach, gdzie tak naprawdę odkurzanie załatwia problem więc myję sporadycznie, na pewno nie jest to co kilka dni, raczej raz w miesiącu:rolleyes: Trudno mi powiedzieć:rolleyes:. Ponieważ mamy ogrzewanie podłogowe to też szybciutko wysycha ta podłoga (to wtedy, kiedy ogrzewanie działa) Latem natomiast okna na 3 strony świata powodują, że dociera tam dużo słońca i też momentalnie po umyciu jest podłoga sucha:yes:

Czy tylko ja jestem taka szurnięta i tak często myję panele :bash: :bash: :bash:

Odkurzacz, odkurzaczem, ale mimo wszystko po odkurzeniu zostaje delikatny nalot kurzu :bash:

Zresztą po umyciu paneli na mokro ten nalot też się zaraz pojawia, oczywiście jest on niewidoczny dla oczu z perspektywy stojącej, no ale jest ...

Ech ja mam na punkcie czystości ogromnego pierdolca, więc proszę na mnie nie zwracać uwagi :bash:

Czyli do odświeżania tapicerki, dywanów się nie nadaje ...

W takim wypadku nie wiem czy mam sens go kupować, bo u mnie płytek niewiele ;) ;) ;)

Hej yuczko i dziewczynki,

ale naplotkowałyście:eek: Nadrobić trudno. Ja przymierzam sie do kupna mopa parowego, ale tylko i wyłącznie ze względu na dokładniejsze czyszczenie fug:) Do samych płytek wystarczy zwykły mop.

Natomiast - tutaj uwaga do Mai- paneli nie wolno często myć, a już na pewno bardzo mokrym mopem, tylko pół-suchym;) Mop parowy, to już w ogóle odpada ze względu na temperaturę pary.

W przeciwnym wypadku możesz taką podłogę szybko zniszczyć i czekać Cię będzie szybka jej wymiana na nową.:sick:

Yuczko tez nie mogę się napatrzeć na ten Twój zwis nad schodami:jawdrop:Cudo:wiggle:

I jak postanowiłaś coś w sprawie kinkietów?

Buziaki i dobranoc:hug:

Czy tylko ja jestem taka szurnięta i tak często myję panele :bash: :bash: :bash:

Majeczko, ja w mieszkaniu w bloku też musiałam często myć panele, ale teraz naprawdę nie ma takiej potrzeby!!!

Odkurzacz, odkurzaczem, ale mimo wszystko po odkurzeniu zostaje delikatny nalot kurzu :bash:

Zresztą po umyciu paneli na mokro ten nalot też się zaraz pojawia, oczywiście jest on niewidoczny dla oczu z perspektywy stojącej, no ale jest ...

Ech ja mam na punkcie czystości ogromnego pierdolca, więc proszę na mnie nie zwracać uwagi :bash:

Nie wiem o jakim nalocie po odkurzaniu (zresztą i po myciu:eek:) piszesz? Nasze panele są takie jakby delikatnie "śliskie" i serio nie ma żadnego nalotu:no:

Czyli do odświeżania tapicerki, dywanów się nie nadaje ...

W takim wypadku nie wiem czy mam sens go kupować, bo u mnie płytek niewiele ;) ;) ;)

Jak niewiele to może rzeczywiście warto raz jeszcze przemyśleć zakup? Bo mopem parowym często myć panele to nienajlepszy, elikatnie mówiąc, pomysł:yes:

Hej yuczko i dziewczynki,

ale naplotkowałyście:eek: Nadrobić trudno. Ja przymierzam sie do kupna mopa parowego, ale tylko i wyłącznie ze względu na dokładniejsze czyszczenie fug:) Do samych płytek wystarczy zwykły mop.

Natomiast - tutaj uwaga do Mai- paneli nie wolno często myć, a już na pewno bardzo mokrym mopem, tylko pół-suchym;) Mop parowy, to już w ogóle odpada ze względu na temperaturę pary.

W przeciwnym wypadku możesz taką podłogę szybko zniszczyć i czekać Cię będzie szybka jej wymiana na nową.:sick:

Yuczko tez nie mogę się napatrzeć na ten Twój zwis nad schodami:jawdrop:Cudo:wiggle:

I jak postanowiłaś coś w sprawie kinkietów?

Buziaki i dobranoc:hug:

Cześć Aga:hug: Dzięki za zwis:hug: Kinkiety chyba zostaną jednak te tuby. Tylko jeszcze nie zamówiłam:bash:

Co do mopa to jest dokładnie tak jak piszesz. Do płytek rewelacja, natomiast do paneli sporadycznie tak natomiast do częstego stosowania się nie nadaje:no:

Usmialam sie dzis w sklepie. Przed wejsciem stala plastikowa figurka balwanka. Mial tak okolo 50 cm i trzymal latarenke. Akurat zaczynal padac snieg:) zapytalam wlasciciela czy celowo go wystawil, a pan mi na to: mialem go schowac, ale wlasciwie po co? Chcialam kupic palme, ale juz nie bylo. Dowcipny pan zaproponowal choinke :)