Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yuko :)

Witam - ogródek przepiękny :).

Ale inna wiadomość jest ważniejsza :yes:

Gratulacje!A jeszcze spodziewadcie się wyczekiwanego synka? Bardzo się cieszę razem z Wami :).

Jak Twoje samopoczucie ;)? Widzę,że w w wakacje będziecie już w piątkę :).

Aż się boję zaglądać na kojejne wątki :lol2: ,ze znów przeczytam informację o ciąży :D.Która kolejna? :D

oj Yusiu, cholerko Ty jedna, ukrywaczko

Gratuluję i podziwiam, to wielkie szczęście ale i nie lada wyzwanie szczególnie, że dziewczynki już odchowane.

Ale jestem pewna, że synuś Ci wszelki trud wynagrodzi :D

Kochana ściskam :hug: i trzymam wszystkie cztery kciukasy :lol2:

Chciałabym to zobaczyć:lol2::lol2::lol2:

Kochana, szczerze mówiąc przed drugą córcią miałam większego stresa, że nie dam rady sobie wszystkiego przypomnieć, że starsza już odchowana, że tu znowu pieluchy i te sprawy, a teraz wydaje mi się, że różnica między młodszą córcią a Juniorem nie będzie aż tak duża, a ja cały czas czuję potrzebę spełniania się jako mama:D:D:D

Wszystko ze mną w porządku?;)

Yuko :)

Witam - ogródek przepiękny :).

Ale inna wiadomość jest ważniejsza :yes:

Gratulacje!A jeszcze spodziewadcie się wyczekiwanego synka? Bardzo się cieszę razem z Wami :).

Jak Twoje samopoczucie ;)? Widzę,że w w wakacje będziecie już w piątkę :).

Dzięki Lady:hug: Tak, w wakacje będziemy już w piątkę:D

Ja czuję się dobrze, a mały ma zadatki na piłkarza;) (bo mam nadzieję, że nie na boksera:lol2:)

Aż się boję zaglądać na kojejne wątki :lol2: ,ze znów przeczytam informację o ciąży :D.Która kolejna? :D

Tu nie ma się co bać, trzeba przyjąć na klatę co się rozpętało:lol2: Bo to chyba od Ciebie się zaczęło:lol2:

Yuka .... piękna wiosna u Ciebie :) lawendy śliczne... u mnie jeszcze takie mhmm szaro-bure ....

Na drugim zdjęciu dojrzałam chyba róże pnące... tak ?

Temat baaaardzo gorący u mnie bo zakupiłam swoją pierwszą różę pnącą (sympathie) i kompletnie nie wiem skąd i jakie podpory jej kupić ...

gdzie nabyłaś te swoje podpory ? są metalowe ? gdzieś wyczytałam że na metalowych róże mogą przemarzać ...

opisz swoje doświadczenia... bo kompletnie nie wiem co kupić i kiedy ... :(

Yuka .... piękna wiosna u Ciebie :) lawendy śliczne... u mnie jeszcze takie mhmm szaro-bure ....

Na drugim zdjęciu dojrzałam chyba róże pnące... tak ?

Temat baaaardzo gorący u mnie bo zakupiłam swoją pierwszą różę pnącą (sympathie) i kompletnie nie wiem skąd i jakie podpory jej kupić ...

gdzie nabyłaś te swoje podpory ? są metalowe ? gdzieś wyczytałam że na metalowych róże mogą przemarzać ...

opisz swoje doświadczenia... bo kompletnie nie wiem co kupić i kiedy ... :(

Hej Mugatko:hug:

Dobrze zauważyłaś, to róże pnące a podpory metalowe. Brat mi wyspawał z drutu, który został nam po budowie. Ta zima była raczej łagodna i łaskawa dla roślin i nieźle poradziły sobie również róże, a były u mnie tylko zakopczykowane. A że łatwiej przemarzają na metalowych podporach to pierwsze słyszę:eek:

A ile lat mają Twoje róże i jaka to odmiana ? :)

Może Tata by mi wyspawał coś takiego hmmm

Jak to jest zakotwiczone w ziemi ? po prostu głęboko wbite ? nie chwieje się > ?

Ja wiem że to głupie pytania ale kto pyta nie błądzi :)

To nie są wcale głupie pytania:no:

Nie było łatwo wkopać w ziemię, wkopywaliśmy je na jakieś 50-60cm. Najpierw mąż wbił rurki metalowe, końcówki musiały być "zaklepane", żeby ziemia do środka się nie dostawała i dopiero w te rurki wkładaliśmy gotowe podpory.

A odmiany mam różne i różnie sadzone. Pierwsze w maju 2011 roku: Eden Rose 85, Super Dorothy i Compassion, potem we wrześniu 2011 Jasmina, Maritim, Rosanna, Zephirine Drouhin, a ostatnią pnącą sadziłam w październiku ub. roku: Climbing Rosa, którą dostałam w ramach relamacji:) i przesadzałam Emelie, ale ta już nie jest na tych podporach, muszę jej wymyśleć coś innego, bo jest pod płotem (siatką). Mam jeszcze jedną podporę w drutu, taką w kształcie wachlarza, jak znajdę fotkę to wstawię:yes:

Yuka dziękuje za wszystkie porady :)

Piękne fotki... jeszcze raz sobie przejrzałam dziś przy kawce :)

Te starsze lawendy masz pięknie przycięte w takie idealne kule... jak Ty to robisz ? :) u mnie pomimo starań takiego kształtu nie udaje mi się uzyskać :)

miłego dnia :)