Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

Matuniu...yuka...jak u ciebie wszystko pięknie kwitnie!!!!!!! Cudne masz roślinki i piękne robisz zdjęcia!!!

Cuda panie....cuda!!!!!!! :):):)

Beatko:hug:

Zdjęć trochę robiła moja starsza córcia:D Ona trochę bardziej bawi się z fotkami, bo ja to wiesz, program auto i cyk;)

Ale cieszę się, że podobają Ci się:D Miłego dzionka:cool:

Pięknie wszystkie roślinki Ci rosną :D Bardzo podoba mi się Twój pomysł na żonkile w kamieniach, jak one się przebiły? Mam podobną wielkość kamyczków i boję się czy nie są zbyt ciężkie dla roślin

Cześć Gosiu:hug:

O cebulowych pod kamyczkami rozprawiałyśmy w ubiegłym roku chyba z Anetą S, coś mi świta, ze radziłyśmy się Elfir i ona powiedziała, ze powinny dać radę. Jak widać, miała rację:yes: Krokusy mogłyby być zbyt delikatne, ale narcyzy i tulipany dały radę:yes:

Yuka dziękuje za wszystkie porady :)

Piękne fotki... jeszcze raz sobie przejrzałam dziś przy kawce :)

Te starsze lawendy masz pięknie przycięte w takie idealne kule... jak Ty to robisz ? :) u mnie pomimo starań takiego kształtu nie udaje mi się uzyskać :)

miłego dnia :)

Mugatko, nie ma sprawy:hug:

Lawendy przycięłam w ubiegłym roku po kwitnieniu i najprawdopodobniej wtedy nadałam im taki kształt, bo teraz po zimie zastanawiałam sie, czy w ogóle je przycinać, były takie ładne:wiggle: ale postanowiłam troszkę je przygładzić i tak wyszyło:cool: Ale powiem Ci, ze obok tych 3 rosło jeszcze 5 (co prawda w innym miejscu kupione) i tamte po zimie musiałam zgolić do zera, bo niestety nasza sunia tamtedy biegała i stratowała wszystkie!!! Ale odbijają, zobaczymy, czy coś z nich będzie:(

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Migdałki mi tak strasznie słabiutko w tym roku kwitną:(

A szkoda, bo mają urocze kwiatuszki:

http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/1%20maj%202013/715_zps35de7958.jpg

http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/1%20maj%202013/716_zpsc6989b2b.jpg

http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/1%20maj%202013/717_zpsb54f79c2.jpg

Sfotografowałam wszystkie 4 kwiatki na 4 szt. migdałków:lol2:

Pierwsze szafirki, które kupiłam po zakupie działki, takie se;)

http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/1%20maj%202013/713_zps8e34dac4.jpg

Kwitnący pigwowiec:

http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/1%20maj%202013/714_zpsfad12d7a.jpg

I hosty, które w sobotę muszę rozsadzić. Mam nadzieję, że im nie zaszkodzę, ale są mi potrzebne też w innym miejscu:yes:

http://i980.photobucket.com/albums/ae286/yuka5/1%20maj%202013/732_zpsb5405794.jpg

Yuczko gratulacje :hug::wave::wave::wave:

ale tyłek bym Ci przetrzepała, że tak długo nie Pisnęłaś ani słówka:hug:

Piękna wiosna u Was:yes::cool:

:p:P:P

Dzięki kochana:hug:

Mówisz jak mój mąż, jak chcę w ogrodzie popracować;)

Yuka jakie Kwiaty!!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Dzięki Ida:hug:

Aż trudno uwierzyć, ze jeszcze miesiąc temu śnieg leżał, nie?

Yuczka no nie! padłam z wrażenia! ten ogrom tulipanów- każdy cudowny!

i wszystko takie dopracowane, dopieszczone... ahhh jak ja zazdroszczę takich eleganckich ogrodów :)

Martusia:hug:

Uwierz mi, ze dopieszczać to jeszcze jest co, zdjęcia wiesz, pokazują to, co chce się pokazać;)

Już nie mogę doczekać się, kiedy trawka wzejdzie wokół tej rabaty z tulipanami, ale myślę, ze zdążą już przekwitnąć, nim wokół się zazieleni

Yuka, te Dwie Różyczki na ostatnim zdjęciu (jedna podwójna)...najpiękniej wyglądają w ogrodzie :)

Przyznać muszę, że nie tylko u Alunka Holandia w ogrodzie, u Ciebie też nie inaczej.

Imponująca kolekcja tulipanów i nie tylko.

I jestem pod ogromnym wrażeniem tego, że rabaty takie zadbane, wypieszczone,

a przecież na pewno schylać się już ciężko, tak?

Gratulacje Yuka i wyrazy największego uznania.

Bardzo pobudza moją wyobraźnię ten krąg różany.

Jak się tam róże na dobre rozgoszczą i zakwitną, to będzie jeden z najpiękniejszych zakątków na tym forum.

Będę czekać na zdjęcia :)

Brawo, brawo :yes:

Piękna cała...trójka :yes: o kwiatach nawet nie mówię, ale ten Twój pomysł by w kamykach je trzymać bardzo mi odpowiada :D Wyobrażam sobie, że chwasty nie rosną teraz jak wściekłe, a jak coś wylezie to łatwo daje się wyrwać, bo korzonki ma słabe - popraw mnie jeśli się mylę

Ciąża Ci służy:hug: ślicznie wyglądasz Yuczko:) a Córeczki pewnie już nie moga się doczekać Braciszka, co?

Dzięki Anetko:hug:

Wszyscy już nie możemy się doczekać, chociaż tak jeszcze z tydzień-dwa musi się wstrzymać, bo pokoik kompletnie nie urządzony;), ciuszki jeszcze nie poprane...

Yuka wyglądasz kwitnąco :) piękne tulipany ... sadzisz je w koszyczkach bo tak rosną grupkami ? :)

Dzięki Aga:hug:

Tak tulipany sadziłam w koszyczkach i zamierzam ich w tym roku nie wyciągać... Zobaczymy, czy dadzą radę zakwitnąć w przyszłym roku:cool:

Yuka, te Dwie Różyczki na ostatnim zdjęciu (jedna podwójna)...najpiękniej wyglądają w ogrodzie :)

Przyznać muszę, że nie tylko u Alunka Holandia w ogrodzie, u Ciebie też nie inaczej.

Imponująca kolekcja tulipanów i nie tylko.

I jestem pod ogromnym wrażeniem tego, że rabaty takie zadbane, wypieszczone,

a przecież na pewno schylać się już ciężko, tak?

Gratulacje Yuka i wyrazy największego uznania.

Bardzo pobudza moją wyobraźnię ten krąg różany.

Jak się tam róże na dobre rozgoszczą i zakwitną, to będzie jeden z najpiękniejszych zakątków na tym forum.

Będę czekać na zdjęcia :)

Brawo, brawo :yes:

Dziękuję Tolu:hug:

Krąg różany... hmmm... sama jestem ciekawa, czy wyjdzie tak jak planowałam:rolleyes: Zdjęcia oczywiście obiecuję wstawiać, jak tylko zaczną kwitnąć:yes: Do 8 pnących róż dosadziłam jeszcze 7 takich na wypełnienie (krzaczaste czy parkowe) Ciekawe jak to wszystko razem zagra:rolleyes:

Piękna cała...trójka :yes: o kwiatach nawet nie mówię, ale ten Twój pomysł by w kamykach je trzymać bardzo mi odpowiada :D Wyobrażam sobie, że chwasty nie rosną teraz jak wściekłe, a jak coś wylezie to łatwo daje się wyrwać, bo korzonki ma słabe - popraw mnie jeśli się mylę

Dzięki Gosiu:hug:

W kamyczkach mam tylko te narcyzy(narcyze?) Ale masz rację, chwasty nie wychodzą:no: A jeszcze kamykami wykończona jest faktycznie rabata z hostami:yes: tam podobnie, a jak widać rośliny przebijają się:yes:

Yuczka pięknie wyglądasz! taka ciąża to marzenie.

A imię dla synka wybrane? córcie wybierały dla braciszka czy rodzice?

Dzięki Martusia:hug:

W sprawie imienia decydujące zdanie ma tatuś:yes: co nie znaczy, że tylko on wybiera, bo on wysunął propozycje i odbyło się demokratyczne głosowanie. Już prawie-prawie wybrane. Tzn na 99%;)

yuczko.....no ja jak zwykle na zdjęcie się spóźniłam.....szkoooda:(

A na temat ogrodu już wszystko zostało powiedziane....przecudnie uchwycone roślinki...czyściutko....kwitnąco:):) Pięknie!