Beauty 01.08.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Hej Yuczko!! Co tam u Ciebie? widać ,że Maluszek rośnie jak na drożdżach,,,słodziaczek do schrupania!! Fra ,,,poogladalam sobie zdjęcia z twojego ogrodu ,,bardzo mi się podoba ,,,rośliny takie dorodne i zdrowe .co Ty Robisz ,że masz takiego gęstego oleandra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 02.08.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 [quote name= Fra ,,,poogladalam sobie zdjęcia z twojego ogrodu ,,bardzo mi się podoba ,,,rośliny takie dorodne i zdrowe .co Ty Robisz ,że masz takiego gęstego oleandra?[/quote] Hej Beauty- dziękuję Ci bardzo za pochwałę ,.. mój ogrod ma już ponad 15 lat , więc rośliny muszą być dorodne patrz duuuże.. powiem Ci szczerze, że niewiele robimy:eek: tzn ja praktycznie nic o ogród dba mąż z doraźną pomocą Pana od ogrodów, ale żeby nie było bez szaleństw;) trosze przycinają żeby nas nie zarosło, od czasu do czasu nawożenie no i koniecznie na wiosnę oprysk na mszycę i inne świństwa .. jeśli chodzi o oleandra - to okaz w tej chwili ok 6 letni, mocno rozrósł się na przestrzeni ostatnich 2 lat.. w tym roku faktycznie pięknie wygląda .. myśle , że pogoda - tj dużo słońca bardzo mu służy no i oczywiści trzeba pamiętać o podlewaniu i wyniesieniu na zimę w odpowiednie , powyżej 5-10 st miejsce. i podlewanie w tym czasie, żeby nie usechł... zauważyłam, że to jest dla niego najważniejsze tzn jak przezimuje.. jeśli chodzi o dodatkowe nawożenie to 2-3 razy w sezonie nawozem ogolnym do kwiatów ogrodowych, ale bez harmonogramu , wtedy jak nam się przypomni;) pozdrawiam gorąco:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.08.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Hej Yuczko, jak tam? postaram się ( w końcu) wrzucić kilka fotek mojego zewnętrznego balaganu;) Kochana:jawdrop: toż to zewnętrzny raj, nie bałagan. Yuczko chciałaś to Ci nieżle naśmiecilam w wątku:lol2: ale mogę wyrzucić.. jak widzisz moje,,zewnętrze" nijak się ma do Twojego wypielęgnowanego ogrodu.. czasem aż się dziwię tym roślinkom że pomimo marnej pielęgnacji tak pięknie rosną.. fenomen po prostu:D pozdrawiam serdecznie ps kamień z serca mi spadl, że się w końcu zmobilizowałam do wstawienia tych fot bo już wyrzuty sumienia miałam:cool: Bardzo Ci dziękuję za te zdjęcia:hug: Pięknie jest u Ciebie:yes: Masz fantastyczne rośliny. Co jest na ostatnim zdjęciu? I nic mi tu nie usuwaj:mad: Hej Yuczko!! Co tam u Ciebie? widać ,że Maluszek rośnie jak na drożdżach,,,słodziaczek do schrupania!! Dzięki Beatko Mały rośnie, już kawał faceta z niego. W ubiegłym tygodniu mieliśmy szczepienie, waży już 5250:cool: Hej Beauty- dziękuję Ci bardzo za pochwałę ,.. mój ogrod ma już ponad 15 lat , więc rośliny muszą być dorodne patrz duuuże.. powiem Ci szczerze, że niewiele robimy:eek: tzn ja praktycznie nic o ogród dba mąż z doraźną pomocą Pana od ogrodów, ale żeby nie było bez szaleństw;) trosze przycinają żeby nas nie zarosło, od czasu do czasu nawożenie no i koniecznie na wiosnę oprysk na mszycę i inne świństwa .. jeśli chodzi o oleandra - to okaz w tej chwili ok 6 letni, mocno rozrósł się na przestrzeni ostatnich 2 lat.. w tym roku faktycznie pięknie wygląda .. myśle , że pogoda - tj dużo słońca bardzo mu służy no i oczywiści trzeba pamiętać o podlewaniu i wyniesieniu na zimę w odpowiednie , powyżej 5-10 st miejsce. i podlewanie w tym czasie, żeby nie usechł... zauważyłam, że to jest dla niego najważniejsze tzn jak przezimuje.. jeśli chodzi o dodatkowe nawożenie to 2-3 razy w sezonie nawozem ogolnym do kwiatów ogrodowych, ale bez harmonogramu , wtedy jak nam się przypomni;) pozdrawiam gorąco:bye: Fra, myślę, że Ty zbyt skromna jesteś Masz naprawdę piękny, dojrzały ogród. Kiedy tak będzie u mnie???? Twój oleander jest rzeczywiście przepiękny:yes: Ale tak samo hortensje:jawdrop: iglaki... No cudnie po prostu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 05.08.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Yuka-dzięki za komplementy:D cieszę się , że podobają Ci się moje roslinki:yes: zanim się obejrzysz Twoje też będą wielkie:lol2: dobrze pamiętam, jak to było kiedy nasze świerki były małymi patyczkami ze szkółki:lol2: a teraz.. nie nadążamy z przycinaniem ich coby nam chałupy nie zarosły.. ten krzew na ostatnim zdjęciu to kalmia wąskolistna- piękna, wolnorosnąca , zimozielona roślinka. pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twojego dużego maluszka:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.08.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ładna ta kalmia:yes:U Ciebie rośnie w cieniu czy na słoneczku? Mam taką słoneczną rabatę, pasowałaby mi tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 06.08.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 U mnie taki polcień tzn słońce do południa potem trochę cienia:cool: nie wiem jakby rosła w pelnym słońcu- to jest roślina , którą zwyczajowo sadzi się w pobliżu rożanecznikow, wrzośców więc chyba raczej połcień i kwaśna gleba ?? ale musiałabyś doczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.08.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Wczoraj na szybko zerknęlam w katalogu Kurowskich było napisane słońce lub półcień, dlatego zapytałam jak jest u Ciebie, ale dzisiaj doczytałam, że lepiej w półcieniu jednak, czyli nie da rady tu gdzie planowałam:no::no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 06.08.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Fra....ale ty czaruś jesteś!!!!!!!!!! Kurde, jaki cudny masz ogród...a jakie rośliny wypielęgnowane!!!!! I ty mówisz, że to twój mąż??????????? Cudo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.08.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Beatko, rośliny cudo, nie mąż? Dobrze zrozumiałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 06.08.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 yuczko....dobrze zrozumiałaś Nie miałam okazji widzieć męża Fry (???) więc się nie wypowiadam, chociaż taka piękna dziewuszka na pewno ma cudnego i przystojnego męża:D A jeszcze jak tak dba o ogród, to już rewelka facet!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 07.08.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Beatko, rośliny cudo, nie mąż? Dobrze zrozumiałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 07.08.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 yuczko....dobrze zrozumiałaś Nie miałam okazji widzieć męża Fry (???) więc się nie wypowiadam, chociaż taka piękna dziewuszka na pewno ma cudnego i przystojnego męża:D A jeszcze jak tak dba o ogród, to już rewelka facet!!! Beatko - przystojny:yes: o ogrod dba:yes: i jeszcze wlosy mi farbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 07.08.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 No kochana!!!!!!!! to i ja się pochwalę....mój mi włosów nie farbuje ale.......mnie obcina od zawsze....do fryzjera nigdy nie chodzę:wiggle: dobre te nasze chłopaki, nie??? buźka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 08.08.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 No kochana!!!!!!!! to i ja się pochwalę....mój mi włosów nie farbuje ale.......mnie obcina od zawsze....do fryzjera nigdy nie chodzę:wiggle: dobre te nasze chłopaki, nie??? buźka:) bomba.. to razem mogliby salon fryzjerski prowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 08.08.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja mogę im zamiatać:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 09.08.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Najpierw do Yuczki - fajowsko rośnie maluszek, śliczniusi jest (tfu, tfu, tfu)Róże masz przecudne, ja bym poprosiła co to za róże bo bym sobie takie też u siebie posadziła. Fra - czy na tym zdjęciu z kamieniem z dziurką to jest fontanna ew. coś w tym rodzaju?I w razie czego to mogę sobie pomysł podebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 09.08.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja mogę im zamiatać:rotfl: Beatka - robotę mi podebrałaś no ale dobra.. mogę robic kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 09.08.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Najpierw do Yuczki - fajowsko rośnie maluszek, śliczniusi jest (tfu, tfu, tfu) Róże masz przecudne, ja bym poprosiła co to za róże bo bym sobie takie też u siebie posadziła. Fra - czy na tym zdjęciu z kamieniem z dziurką to jest fontanna ew. coś w tym rodzaju? I w razie czego to mogę sobie pomysł podebrać? Hej Sipatka:) tak to jest fontanna - według pomysłu mojego m. przytachal chłopina skądys ten kamulec wziął kogoś do wycięcia otworu, zakupil jakąś pompkę w casto i działa.. u nas za moją mamusia zwiemy to wodotryskiem:lol2: pomysł podbieraj oczywiście:) bardzo mi miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moje Chmielniki 09.08.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dzień Dobry:) weszłam aby się przywitać i przedstawić Mam na imię Ula,Jestem tu na FM od niedawna....jestem pełna podziwu dla ogrodów,roślin w nich rosnących. Jeśli pozwolisz -to zajrzę czasem i popodziwiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.08.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Fra...robotą się podzielimy...ja sprzątaczka ty ......kawiarka:rotfl: KURDE....chyba gorzej na tym wyszłam:bash: Yuczko....całuski dla Bartoszka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts