Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[quote name=

Fra ,,,poogladalam sobie zdjęcia z twojego ogrodu ,,bardzo mi się podoba ,,,rośliny takie dorodne i zdrowe .co Ty Robisz ,że masz takiego gęstego oleandra?[/quote]

Hej Beauty- dziękuję Ci bardzo za pochwałę ,.. mój ogrod ma już ponad 15 lat , więc rośliny muszą być dorodne patrz duuuże.. powiem Ci szczerze, że niewiele robimy:eek: tzn ja praktycznie nic ;) o ogród dba mąż z doraźną pomocą Pana od ogrodów, ale żeby nie było bez szaleństw;) trosze przycinają żeby nas nie zarosło, od czasu do czasu nawożenie no i koniecznie na wiosnę oprysk na mszycę i inne świństwa .. jeśli chodzi o oleandra - to okaz w tej chwili ok 6 letni, mocno rozrósł się na przestrzeni ostatnich 2 lat.. w tym roku faktycznie pięknie wygląda .. myśle , że pogoda - tj dużo słońca bardzo mu służy no i oczywiści trzeba pamiętać o podlewaniu i wyniesieniu na zimę w odpowiednie , powyżej 5-10 st miejsce. i podlewanie w tym czasie, żeby nie usechł... zauważyłam, że to jest dla niego najważniejsze tzn jak przezimuje.. jeśli chodzi o dodatkowe nawożenie to 2-3 razy w sezonie nawozem ogolnym do kwiatów ogrodowych, ale bez harmonogramu , wtedy jak nam się przypomni;) pozdrawiam gorąco:bye:

Hej Yuczko, jak tam? postaram się ( w końcu) wrzucić kilka fotek mojego zewnętrznego balaganu;)

Kochana:jawdrop: toż to zewnętrzny raj, nie bałagan.

Yuczko chciałaś:yes: to Ci nieżle naśmiecilam w wątku:lol2: ale mogę wyrzucić.. jak widzisz moje,,zewnętrze" nijak się ma do Twojego wypielęgnowanego ogrodu.. czasem aż się dziwię tym roślinkom że pomimo marnej pielęgnacji tak pięknie rosną.. fenomen po prostu:D

pozdrawiam serdecznie

ps kamień z serca mi spadl, że się w końcu zmobilizowałam do wstawienia tych fot bo już wyrzuty sumienia miałam:cool:

Bardzo Ci dziękuję za te zdjęcia:hug: Pięknie jest u Ciebie:yes: Masz fantastyczne rośliny. Co jest na ostatnim zdjęciu? I nic mi tu nie usuwaj:mad:

Hej Yuczko!! Co tam u Ciebie? widać ,że Maluszek rośnie jak na drożdżach,,,słodziaczek do schrupania!!

Dzięki Beatko:hug: Mały rośnie, już kawał faceta z niego. W ubiegłym tygodniu mieliśmy szczepienie, waży już 5250:cool:

Hej Beauty- dziękuję Ci bardzo za pochwałę ,.. mój ogrod ma już ponad 15 lat , więc rośliny muszą być dorodne patrz duuuże.. powiem Ci szczerze, że niewiele robimy:eek: tzn ja praktycznie nic ;) o ogród dba mąż z doraźną pomocą Pana od ogrodów, ale żeby nie było bez szaleństw;) trosze przycinają żeby nas nie zarosło, od czasu do czasu nawożenie no i koniecznie na wiosnę oprysk na mszycę i inne świństwa .. jeśli chodzi o oleandra - to okaz w tej chwili ok 6 letni, mocno rozrósł się na przestrzeni ostatnich 2 lat.. w tym roku faktycznie pięknie wygląda .. myśle , że pogoda - tj dużo słońca bardzo mu służy no i oczywiści trzeba pamiętać o podlewaniu i wyniesieniu na zimę w odpowiednie , powyżej 5-10 st miejsce. i podlewanie w tym czasie, żeby nie usechł... zauważyłam, że to jest dla niego najważniejsze tzn jak przezimuje.. jeśli chodzi o dodatkowe nawożenie to 2-3 razy w sezonie nawozem ogolnym do kwiatów ogrodowych, ale bez harmonogramu , wtedy jak nam się przypomni;) pozdrawiam gorąco:bye:

Fra, myślę, że Ty zbyt skromna jesteś:yes: Masz naprawdę piękny, dojrzały ogród. Kiedy tak będzie u mnie???? Twój oleander jest rzeczywiście przepiękny:yes: Ale tak samo hortensje:jawdrop: iglaki... No cudnie po prostu:yes:

Yuka-dzięki za komplementy:D cieszę się , że podobają Ci się moje roslinki:yes: zanim się obejrzysz Twoje też będą wielkie:lol2: dobrze pamiętam, jak to było kiedy nasze świerki były małymi patyczkami ze szkółki:lol2: a teraz.. nie nadążamy z przycinaniem ich coby nam chałupy nie zarosły..

ten krzew na ostatnim zdjęciu to kalmia wąskolistna- piękna, wolnorosnąca , zimozielona roślinka.

pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twojego dużego maluszka:cool:

U mnie taki polcień:cool: tzn słońce do południa potem trochę cienia:cool: nie wiem jakby rosła w pelnym słońcu- to jest roślina , którą zwyczajowo sadzi się w pobliżu rożanecznikow, wrzośców więc chyba raczej połcień i kwaśna gleba ?? ale musiałabyś doczytać :yes:

yuczko....dobrze zrozumiałaś:lol2:

Nie miałam okazji widzieć męża Fry (???) więc się nie wypowiadam, chociaż taka piękna dziewuszka na pewno ma cudnego i przystojnego męża:D A jeszcze jak tak dba o ogród, to już rewelka facet!!!

yuczko....dobrze zrozumiałaś:lol2:

Nie miałam okazji widzieć męża Fry (???) więc się nie wypowiadam, chociaż taka piękna dziewuszka na pewno ma cudnego i przystojnego męża:D A jeszcze jak tak dba o ogród, to już rewelka facet!!!

Beatko - przystojny:yes: o ogrod dba:yes: i jeszcze wlosy mi farbuje :rotfl:

Najpierw do Yuczki - fajowsko rośnie maluszek, śliczniusi jest (tfu, tfu, tfu)

Róże masz przecudne, ja bym poprosiła co to za róże bo bym sobie takie też u siebie posadziła.

Fra - czy na tym zdjęciu z kamieniem z dziurką to jest fontanna ew. coś w tym rodzaju?

I w razie czego to mogę sobie pomysł podebrać?

Najpierw do Yuczki - fajowsko rośnie maluszek, śliczniusi jest (tfu, tfu, tfu)

Róże masz przecudne, ja bym poprosiła co to za róże bo bym sobie takie też u siebie posadziła.

Fra - czy na tym zdjęciu z kamieniem z dziurką to jest fontanna ew. coś w tym rodzaju?

I w razie czego to mogę sobie pomysł podebrać?

Hej Sipatka:) tak to jest fontanna - według pomysłu mojego m.:rolleyes: przytachal chłopina skądys ten kamulec wziął kogoś do wycięcia otworu, zakupil jakąś pompkę w casto i działa.. u nas za moją mamusia zwiemy to wodotryskiem:lol2:

pomysł podbieraj oczywiście:) bardzo mi miło :bye: