Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

Cudne .... po prostu cudne róże ....

co to jest na pierwszym zdjęciu ? ten niebieski kwiat ?

Dzięki Mugatko:hug:

Ten niebieski kwiat to prawdopodobnie wielosił błękitny, ale pewna nie jestem, dostałam od sąsiadki jako wiesiołka, a wczoraj powiedziała, ze to nie wiesiołek tylko wiesioł, wiesił albo coś takiego. Poszukałam trochę w necie i na wielosiła mi wygląda, ale może ktoś to potwierdzi?

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yuka, Ty masz tam normalnie różany gaj! :yes: Piękny :rolleyes:

Dzięki Ci dobra kobieto za dobre słowo:hug: Zaraz wstawię jeszcze trochę zdjęć z "różanego gaju"

Ale róże ,,,:yes::eek::eek::eek: kwitną koncertowo!! przepis na mszyce wzięłam ..na razie ich u mnie nie ma...ale tak na wszelki.....:yes:Zaraz też pędzę do ogrodu wsadzic nowe zakupy ,Pozdrawiam .

A co to ciekawego było? Mam nadzieję, ze mszyce nie nawiedzą Twoich róż. Wyglądają na bardzo zdrowe!!!

Wielosił już zapisany, przyda się na błękitną rabatę :) A róża compassion - ZACHWYCAJĄCA!!!!!!

A wiesz, że znalazła się u mnie przez pomyłkę? Lubię takie pomyłki :)

• 3 weeks później...

Aż się rozmarzyłam patrząc na Twoje piękne różyczki :lol: Moje niestety mszyce w ilości hurtowej pochłaniają (domowy preparat u mnie niestety nie zadziałał) i aż wczoraj decisem opryskałam ... Truskawki też szlag trafił. Listki się poskręcały i uschły :( Albo było za mokro (niestety) albo jakieś inne paskudztwo się przyplątało.

Czy możesz zdradzić gdzie kupiłaś "stojaki" pod róże pnące? No i jak długo one rosły u Ciebie do tak pięknych rozmiarów?