Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród i dom yuki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Puk, puk :) Yuka, to znów ja :rolleyes:

mam kolejne zapytania. Dwie sztuki.

1. Czym macie obłożony kominek? Bardzo nam zależy na optycznym poszerzeniu naszego.

I u Was coś jest. Coś fajnego. Co ładnie wygląda. Co to? :)

2. Z czego macie wykonane parapety wewnętrzne?

Bardzo, bardzo będę wdzięczna za odpowiedzi :)

Pozdrawiam, e.:bye:

Cześć Asti:hug:

Kominek oprócz tej części z kamienia ( nie wiem jaki to, ale jak baaardzo Ci zależy na nazwie to się dowiem;)) jest obłożony papierem dekoracyjnym. Podobnie jak słup w salonie, skosy na klatce schodowej, ścianka telewizyjna i skos w holu na poddaszu. Są tylko malowane rożnym kolorami, ale struktura jest ta sama. Widziałaś zdjęcia? Może trochę w dzienniku, np:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157797-Jak-Yukowa-rodzinka-marzenia-swe-spe%C5%82nia%C5%82a&p=5143387&viewfull=1#post5143387

Jak chcesz więcej to pisz, pstryknę. Ścianka telewizyjna niestety nie została skończona do tej pory;)

Parapety wewnętrzne mamy drewniane dębowe, w salonie i u dziewczyn lakierowane, w jadalni olejowane tak jak blaty.

P.s. wiesz jak to miło, że to co zrobiliśmy podoba się nie tylko nam?;)

Yuczko deszcz - ciężkie głowy nie wytrzymują nadmiaru wody ;) ja albo otrząsam albo robię podpórki - dwa lub trzy patyki wbijam w ziemię i jeden cieńszy układam w poprzek na odpowiedniej wysokości a napierające gałęzie same utrzymują ten patyczek bez żadnych wiązań jednocześnie nie mogą opaść na ziemię :lol:

Oł dzizassss.... przepraszam Cię, ale chyba dojdzie do pierwszego w historii fm zamęczenia pytaniami... :wtf:

W poście 123 są zdjęcia kominkowe :)

I na zdjęciu 4 (kominkowym ;) kitty nie liczę ;) widać Wasz cudny kominek :)

Wokół wkładu kominkowego jest chyba blaszana ramka, a to czarne prostokątne, ładnie wydłużające wkład to?

ps. bardzo mi się podobają Wasze klimaty :wiggle: I słup na piętrze :wiggle:

I chyba sobie taki sprawimy :)

No ekstra jest u Was :) Co ja poradzę 8)

Ooo Asti, miód na me serce lejesz:)

Ramka z nierdzewki a to czarne to wkład kominka, no chyba że mowisz o tym szaro-czarnym ze srebrnymi drobinkami to jest właśnie ten kamień, którego nazwy nie znam :( Pytałam męża, ale on też nie pamięta.

Słup na górze to wiesz, podpierający dach, trzeba go było jakoś obudować;) Jest z drewna tego co schody tak samo wykończony (dąb bejcowany i lakierowany)

Yuczko deszcz - ciężkie głowy nie wytrzymują nadmiaru wody ;) ja albo otrząsam albo robię podpórki - dwa lub trzy patyki wbijam w ziemię i jeden cieńszy układam w poprzek na odpowiedniej wysokości a napierające gałęzie same utrzymują ten patyczek bez żadnych wiązań jednocześnie nie mogą opaść na ziemię :lol:

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić... Te patyki wbijasz pod skosem? No chyba tak bo inaczej nie utrzymają tej podpórki...

Tylko wiesz co, dzisiaj może i deszcz, ta druga położyła sie dzisiaj, ale pierwsza już ponad tydzień się nie podnosi, a deszczy nie było:confused:

Gosia, a myślisz, że mogłam ją za późno przyciąć wiosną i dlatego tak późno kwitnie?

Jeeejj zginela mi subskrypcja :o

Witam sie i pozdrawiam cieplutko... :hug:

Cześć Melcia:hug:

A wiesz, ze to Twój pierwszy post u mnie?;)

Yuka, no wez nie gadaj, pierwszy post? :jawdrop:

ja to potrafie zrobic wejscie :lol2: :lol2::lol2: chociaz Asti to mnie rozlozyla na lopatki...jest lepsiejsza :D

zdjecia roslin piekne, ale to nie to samo co ogladanie ich na zywo, prawda? wtedy widac najlepiej caly ich urok.

bylam pewna ze pisalam tutaj....moglam sie pomylic :rolleyes: