Gosiek33 02.09.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Yuka zobacz w moim albumie (2 września) powklejałam nowe zdjęcia - lepiej wdać podpórki u rozchodników. Nie muszą być takie wysokie i długie. Powinnam je poprzycinać nieco by tak nie wystawały, ale nie mam czasu Paliki wbijam młotkiem głęboko w ziemię, by dobrze ,,stały" w ziemi, a poprzeczny patyczek trzyma się sam pod naporem rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.09.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Przytniesz swoje hortensje wiosną, u mnie na jednym krzaku mocno różowa Uniqe i na tej samej gałązce nowe kwiatostany - to przez wczesne i długie lato. Tych róż bardzo Ci zazdroszczę... kiedyś w końcu i u mnie chyba podobne posadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 10.09.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Yuczko kochana - takie zdjęcia wystarczą Pamiętasz tylko może jakiej grubości i długości były te pręty? Może mojego męża namówię na małe prace w przyszłym roku... A róże kupowałaś przez internet czy z okolicznego sklepu kwiatowego? Jestem pod absolutnym wrażeniem ile urosły Ci róze przez rok!! Też chcę taką piękność (te kupione na wiosnę nawet nie powinny byćpokazywane przy Twoich...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 30.10.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 O ja też będę wdzięczna za namiary na róże, szczególnie te pnące, widok na jukę i lawendę to mój ideał, mam nadzieję, że w przyszłym roku powstaną chociaż zaczątki mojego ogrodu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.11.2014 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Emiluś, stojaki robiliśmy z tego co zostało po budowie Te grubsze części z drutu żebrowanego, chyba 12, z całego 6-ciometrowego odcięliśmy jakieś 60-80 cm. Po prostu mąż wygiąl cały drut, postawiliśmy na ziemi i odcięliśmy na taką wysokość jaka wydawała nam się idealna, ale tak jak mówię było to po jakieś 30-40 cm z każdej końcówki więc dało to 60-80;) Te poziome koła to z drutu "6", potem wszystko malowałam farbą już po zespawaniu, jedne nawet po wkopaniu. A róże prawie wszystkie zamawiałam w szkółce rosarium.com.pl polecam z czystym sercem:) Pendrak, witaj:hug: Serio juka z lawendą Ci się podobają? Super!!! Mam na tej rabacie ...yyy... 6 juk. W tym roku zakwitła tylko jedna, czekam na kolejne lata, może;) Róże jak pisałam wyżej:) Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 14.11.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Yuczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 13.12.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Yuczko, kochana jesteś Ja zamówiłam parę róż z rozaria.pl zobaczymy co mi z nich wyrośnie pokusiłam się też na tulipany, ale oczywiście późno strasznie (pod koniec listopada) i w końcu ich nie wsadziłam. Leżą w garażu już jakiś czas (w sumie zaraz polecę i je sprawdzę...) imyślę wsadzić je w lutym do doniczek, choć nie wiem czy to dobry pomysł Byłam, sprawdziłam i załamuję się powoli ... rosną!! więc chyba muszę je szybko do doniczek wsadzić żeby się ukorzeniły bo do ogródka to chyba za późno ... Edytowane 14 Grudnia 2014 przez emilus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 22.12.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Najserdeczniejsze życzenia cudownych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnego ciepła i wielkiej radości http://images69.fotosik.pl/470/55054c3255d041c5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 22.12.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 YUczko- z okazji zbliżających się Świąt życzę Tobie i Twoim najbliższym wszystkiego.. co najlepsze, spokoju, zdrowia i miłości:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 23.12.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 http://i58.tinypic.com/2djxrfo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 23.12.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 http://e-kartki.net.pl/kartki/26/2/d/21823.jpg Zdrowych i rodzinnych Świąt życzy Dorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 04.04.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 http://www.ekartki.pl/cards_files/34/34164_wielkanoc20005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.04.2015 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Kochane dziękuję bardzo za życzenia, myślałam, że tu już nikt nie zagląda Od niedawna opisuję mój ogród (głównie ogród ) na blogu. Zapraszam: http://blogleonardy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 15.05.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Hej Yuka podglądam Twój blog i bardzo lubię te Twoje informacje "na czasie' Muszę wybrać kolejnego rododendrona... mam już Erato i Helsinki University - oba pięknie rosną więc chce więcej... Który z Twoich najlepiej się spisuje ?, która róża skradła najbardziej Twoje serce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.05.2015 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Witaj Mugatko Rododendrony mam 3, Roseum Elegans, Grandiflorum Catawbiens i Nova Zembla. Ten ostatni jest czerwony, Roseum Elegans bardziej wpada w róż, a grandiflorum w fiolet, chociaż na zdjęciach wyglądają prawie identycznie. Wszystkie rosną ładnie i szybko, nie wymagają specjalnych zabiegów, zresztą wiesz, ja lubię rośliny, które same sobie radzą Ooo, przypomniało mi się, mam jeszcze białego, nie pamiętam odmiany... z biedronki w każdym razie (wszystkie;)) i ten kwitnie najwcześniej. Jest najmniejszy ale był najpóżniej zasadzony więc trudno go porównywać do pozostałych. Trochę zamierają mu pąki ale potrafi jesienią jeszcze jakimś kwiatem zakwitnąć. Generalnie wolalabym wybrać z tych 3 pierwszych. Grandiflorum rośnie najszybciej a roseum elegans i nowa zembla są bardziej rozłożyste... Trudno mi się zdecydować. Myślę, że pod koniec tygodnia, najdalej w przyszłym powinny wszystkie zakwitnąć to wstawię zdjęcia i sama porównasz i zdecydujesz. Co do róż... Gdybym miała wybrać jedną z tych które u mnie kwitną... nie, nie mogę, mogę 2? Zephirine Drouhin za zapach, ilość kwiatów, tempo wzrostu i eden rose 85 za kształt kwiatów. Obie cudowne. Znajomym, które odwiedzają mój ogród podoba się Maritim, bo ma taki typowy kształt róży-krolowej i piękny kolor. W fazie pąka idealna jest rosanna, za to jasminum w ubiegłym roku tak obsypała się kwiatami, ze nie mogłam się na nią napatrzeć i ją za eteryczność też kocham. A i super dorothy, wielki różany obelisk, (ale kolce ma niemiłosiernie czepliwe;)) Ale zdecydowanie te 2 pierwsze skradły moje serce. Z niecierpliwością czekam, aż w tym roku zaczną kwitnąć. Wszystkie. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.05.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 ufff dziękuje za wyczerpującą odpowiedź bardzo mi pomogłaś w kolejnych wyborach dzięki i czekam na obiecane zdjęcia rh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 13.07.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Czyżbym trafila na dziennik sąsiadki? my się budujemy w Czaplinku koło Glinnika czytam Twoj dziennik od poczatku, gdzie koło nas jest zalew w którym się można kąpać? pozdrawiam serdecznie, my jesteśmy na początku, zasypujemy fundamenty w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts