Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Boki i fronty mebla w tym samym kolorze

sasiad_z_bloku

Recommended Posts

Po pierwsze witam Forumowiczów, to mój pierwszy post tutaj. :)

Jestem teraz na etapie planowania mebli (szafa, komoda), które zamówie u meblarza lub sam zrobię. Zastanawiam się, jak dobrać materiały na fronty i boki, żeby były w jednym kolorze i w ogóle miały jednolity wygląd.

Z szafą jest temat prosty, bo będzie od ściany do ściany, więc widoczne będa tylko fronty, ale chodzi mi o wolnostojącą komódkę. Planuję zamówić fronty lakierowane, ale co z bokami? Płyty wiórowe w marketach i sklepach z akcesoriami dostępne są tylko w kilku wzorach, trudno będzie dobrać do frontów.

A może na boki powinienem zamówić "fronty" w tej samej firmie gdzie fronty, tylko że o odpowiednio większym rozmiarze i bez frezów?

Z góry dzięki za wskazówki!

jesli jest to komoda to kazda widocza strone i nawet ta nie widoczna [oprocz tylu] dalabym z tego samego materialu co front. spojrz w sklepie - zawsze boki sa takie same jak front [chyba ze jest 2 kolorowa]. komode mozna przestawic wiec lepiej nie oszczedzac az tak bardzo.

w ogole troche nie rozumiem rozwazania, wystarczy spojrzec na sprzedawane meble...

Tak właśnie myślałem, tylko zmyliła mnie powszechnie w sklepach stosowana nazwa "fronty" :p, więc się zastanawiałem, czy poza ekonomicznymi są jakieś przeciwskazania przed stosowaniem tych "frontów" także na elementy konstrukcyjne mebla.

Teraz wszystko jasne, dzięki! :D