sasiad_z_bloku 07.05.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Po pierwsze witam Forumowiczów, to mój pierwszy post tutaj. Jestem teraz na etapie planowania mebli (szafa, komoda), które zamówie u meblarza lub sam zrobię. Zastanawiam się, jak dobrać materiały na fronty i boki, żeby były w jednym kolorze i w ogóle miały jednolity wygląd. Z szafą jest temat prosty, bo będzie od ściany do ściany, więc widoczne będa tylko fronty, ale chodzi mi o wolnostojącą komódkę. Planuję zamówić fronty lakierowane, ale co z bokami? Płyty wiórowe w marketach i sklepach z akcesoriami dostępne są tylko w kilku wzorach, trudno będzie dobrać do frontów. A może na boki powinienem zamówić "fronty" w tej samej firmie gdzie fronty, tylko że o odpowiednio większym rozmiarze i bez frezów? Z góry dzięki za wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 08.05.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 jesli jest to komoda to kazda widocza strone i nawet ta nie widoczna [oprocz tylu] dalabym z tego samego materialu co front. spojrz w sklepie - zawsze boki sa takie same jak front [chyba ze jest 2 kolorowa]. komode mozna przestawic wiec lepiej nie oszczedzac az tak bardzo. w ogole troche nie rozumiem rozwazania, wystarczy spojrzec na sprzedawane meble... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad_z_bloku 08.05.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Tak właśnie myślałem, tylko zmyliła mnie powszechnie w sklepach stosowana nazwa "fronty" , więc się zastanawiałem, czy poza ekonomicznymi są jakieś przeciwskazania przed stosowaniem tych "frontów" także na elementy konstrukcyjne mebla. Teraz wszystko jasne, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts