tempbox 08.05.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Proszę o poradę w jaki sposób powinienem ułożyć panele w tak dziwnym pomieszczeniu. Chodzi mi o kierunek układania, skąd zacząć, czy dzielić to listwą podłogową na dwie części i czy użycie uszczelniacza typu click guard na łączenia paneli to dobry pomysł(panele typu klik)? Na zdjęciu literami oznaczone są wejścia do innych pomieszczeń (A - to wejście do mieszkania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter30 08.05.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 jesli dasz wzdłuz dlugiej sciany to biedzia ladnie wygladac ale zrobi cie cie cieni dlugi korytarz jesli odwrotnie nie bedzie takiego efektu za to ten korytarz zrobi sie szerszy a krótszy ja bym nie dzielil listwa click guard to jest po to by woda przy wiekszym myciu np mopem sznurkowym czego sie nie powinno robic nie wchodzila miedzy panel . a to panele sa czy deska warstwowa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tempbox 08.05.2012 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Pisałem, że to panele ale jeśli to się da pomylić z deską warstwową, to w takim razie nie mam pojęcia. Na stronie producenta pisze tylko tyle: SPECYFIKACJA - 8269 (4a) Hicoryklasa ścieralności 32/AC4wymiary 1285 x 192 cmstruktura rustykalny połysk (RG)system łączenia twin clic Co do samego układania to spodziewałem się bardziej technicznych wskazówek, bo estetyką w takim miejscu się nie przejmuję ;]Chodzi o to, że przy takiej ilości zakamarków nie chciałbym w trakcie układania mieć niespodzianek typu:- zaczynam układać poziomo w punkcie B- jadę kawałek w dół, a potem przez cały korytarz- po prawej stronie teraz trzeba się cofnąć panelami w górę do punktu E- no i problem bo panele łatwo się zatrzaskuje jadąc tylko w jedną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter30 09.05.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 zacznij od sciany 5.60 i jedziesz do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 12.05.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts