Krychlis 08.05.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam, Będę wdzięczny za pomoc w odpowiedzi na poniższe pytania:1) ściany mam z betonu komórkowego. Chodzi o montaż profili przyściennych UD28 do takiej ściany. Jakie kołki byłyby optymalne - jaka długość. Myślałem o kołkach szybkiego montaż, czy dł. 6 cm byłaby ok?2) jeśli chodzi o późniejszy montaż folii paroizolacyjnej do rusztów metalowych, montaż odbywa się za pomocą taśmy dwustronnej, ale jak to wygląda przy ścianie, czym zamocować taką folię do ściany szczytowej i kolankowej?3) rozumiem, że późniejszy montaż płyt i dziurawienie takiej folii przez wkręty przy montażu płyt nie ma większego wpływu na paroizolacyjność takiej "przedziurawionej" folii?!4) rockwool w swoim instruktażu zaleca również wypełnienie profili nośnych CD kawałkami wełny w celu zwiększenia izolacyjności wykonanego ocieplenia. Czy faktycznie jest to wskazane i coś to daje?5) czy jeśli chciałbym zastosować ocieplenie 15 cm (między krokwiami) + 5 cm (poniżej krokwi między profilami nośnymi) wieszak ES 75 mm będzie odpowiedni, zarówno jeśli chodzi o rodzaj, jak i możliwość odpowiedniego obniżenia profili do wciśnięcia tych 5 cm wełny, czy też powinienem kupić ten dłuższy?6) tą drugą warstwę wełny (5cm) nabija się na te wieszaki ES i następnie przykręca profile CD?7) gdzieś kiedyś znalazłem taką ciekawą stronę z dokładnym opisem ocieplenia i montażu profili i płyt przy oknach dachowych... niestety teraz już nie potrafię znaleźć tej strony. Czy ktoś może dysponuje jakimś linkiem, albo w miarę dokładnym opisem jak takie ocieplenie przy oknach dachowych i montaż płyt powinien wyglądać? Z góry bardzo dziękuję za każdą informację i pomocPozdrawiamKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts