majdzik 08.05.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Mam w projekcie strop monolityczny - zastanawiam się nad zmianą na terive.Czy zmianę stropu może zatwierdzić Kierownik Budowy czy należy się udać do projektanta/konstruktora? jestem na etapie murów więc już po adaptacji. Czy ktoś na podobnym etapie zdecydował się na zmianę stropu? Będę wdzięczny za fachową odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.05.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Mam w projekcie strop monolityczny - zastanawiam się nad zmianą na terive. Czy zmianę stropu może zatwierdzić Kierownik Budowy czy należy się udać do projektanta/konstruktora? jestem na etapie murów więc już po adaptacji. Czy ktoś na podobnym etapie zdecydował się na zmianę stropu? Będę wdzięczny za fachową odpowiedź. Tylko i wyłącznie projektant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 09.05.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 A dlaczego chcesz zmienić. Monolit jest lepszy i praktyczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 14.05.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 U nas kierownik budowy zaakceptuje zmianę stropu z płyt kanałowych na terivę - już go o to pytaliśmy i nie widział przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.05.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Litości.... do zastanawiania się to jest czas na etapie kupna projektu... teraz jest czas na budowę w/g tegoż projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 15.05.2012 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Czas na zastanawianie się i zmianę zdania jest zawsze... Jak widać można zmienić i zmieniam. P.S.Daruj sobie głupie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 15.05.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Jak już pisałem w wątku " po sąsiedzku"Konstruktor może bez problemu dokonać tej zmiany(oczywiście na pewno nie zrobi tego za darmo) i nie jest to zmiana wymagająca nowego pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONBET 22.06.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Witam!Tak, można zmienić strop, ale należy uzgodnić to z kierownikiem budowy i ewentualnie jeśli są zastrzeżenia odnośnie konstrukcji należy skontaktować się z projektantem (koniecznie jeśli ma nadzór autorski nad projektem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts