Ja18 12.06.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Skoro kilka lat to folia do wymiany w całości, gdyż po tak długim czasie straciła swoje właściwości. Pozdrawiam. Może inny pomysł niż wymiana folii, nie będę przecież ściągał całego pokrycie (blachodachówki). Ps. Chodzi tylko o naprawę folii w okapie (czyli jeden pas folii wkoło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.06.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Może inny pomysł niż wymiana folii, nie będę przecież ściągał całego pokrycie (blachodachówki). Ps. Chodzi tylko o naprawę folii w okapie (czyli jeden pas folii wkoło). Czemu ktoś próbuje przejąć mój wątek ja się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.06.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ...nie będę przecież ściągał całego pokrycie (blachodachówki). Ps. Chodzi tylko o naprawę folii w okapie (czyli jeden pas folii wkoło). Zrobisz jak uważasz. W Twoim wypadku nie chodzi o żadną naprawę bo nie ma co naprawiać. Jedynym rozwiązaniem jest wymiana. Tak się kończą najtańsze rozwiązania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.06.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Czy możecie polecić jakoś elastyczną szpachlę do drewna. Postanowiłem że na obu brzegach deski będę kręcił wkręty od frontu deski. Trochę nie wygląda to za dobrze ale ważniejsze jest żeby deska która ma szerokość 146mm z piórem nie łódkowała. Dlatego pomysł żeby zaszapachlować łepki od wkrętów. Nawet wkręty z małymi łepkami 3,5 też są widoczne mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.08.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Ja w końcu ruszyłem z podbitką Wygląda to tak jak na zdjęciach i bardzo proszę o ocenę http://img225.imageshack.us/img225/1226/pict0004h.jpg http://img846.imageshack.us/img846/6500/pict0016lp.jpg http://img801.imageshack.us/img801/1903/pict0006ui.jpg http://img155.imageshack.us/img155/3900/pict0007mm.jpg Mam jeszcze pytanie o rozstaw łat do mocowania drewnianej podbitki. Okap ma szerokość 100cm czyi dosyć szeroki. Dałem 4 łaty co 25cm jedna na desce czołowej jedna przy elewacji i dwie pośrodku. Tak jak widać na zdjęciach poniżej http://img526.imageshack.us/img526/1372/pict0018bis.jpg http://img822.imageshack.us/img822/3971/pict0017bis.jpg Deski są mocowane w czterech miejscach do każdej łaty w ten sposób że do łat środkowych są mocowane wkrętem w pióro deski a po bokach na brzegu deski. Ale spotkałem się z opinią że deska jest zbyt gęsto przykręcona i będzie pękać jak zacznie pracować, że powinienem dać tylko 3 łaty i mocować deskę długości 1m tylko w 3 miejscach. Czy rzeczywiście zrobiłem źle dając 4 łaty? P.S Jak się Wam podobają kratki wentylacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.08.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Zrobiłeś dobrze choć wystarczyło dać tylko trzy łaty. Wszystko jest wykonane perfekcyjnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.08.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Zrobiłeś dobrze choć wystarczyło dać tylko trzy łaty. Wszystko jest wykonane perfekcyjnie. Pozdrawiam. Dziękuje za wsparcie. Czyli to takie gęste mocowanie deski wkrętami nie będzie powodować że deska będzie pękać bo jest zbyt sztywno zamocowana i nie będzie mogła pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.08.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Jest dobrze skrępowana i nie będzie się paczyć co jest nagminnym zjawiskiem przy stosowaniu cienkich podbitek. Wysoka jakość Twojej pracy polega na tym, że precyzyjne docięcia nie wymuszają stosowania żadnych listew maskujących. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.08.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Jest dobrze skrępowana i nie będzie się paczyć co jest nagminnym zjawiskiem przy stosowaniu cienkich podbitek. Wysoka jakość Twojej pracy polega na tym, że precyzyjne docięcia nie wymuszają stosowania żadnych listew maskujących. Pozdrawiam. Rozumiem dla mnie też jest to logiczne. Drewno bardziej ujarzmione nie będzie się paczyć. Tylko zarzut był taki że to łaty będą pracować np. krzywić się każda w inną stronę, chociaż wydaję mi się że są suche i to one spowodują że deska będzie pękać bo jest zbyt gęsto zamocowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.08.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Taki zarzut mogła postawić osoba nie mająca żadnego doświadczenia. Łaty i podbitka krępują się wzajemnie. Podobnie jest w dachu gdy odeskujemy więźbę to w znacznym stopniu ograniczymy kręcenie krokwi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.08.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Taki zarzut mogła postawić osoba nie mająca żadnego doświadczenia. Łaty i podbitka krępują się wzajemnie. Podobnie jest w dachu gdy odeskujemy więźbę to w znacznym stopniu ograniczymy kręcenie krokwi. Pozdrawiam. OK chyba mnie uspokoiłeś. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 21.08.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Odaro, pracowity z Ciebie człowiek Podbitka wyszła super. Zastanawiam się, czy mocowanie, jeśli chcemy dać deski wzdłuż ściany, byłoby dużo bardziej skomplikowane? I dylemat jak w tytule wątku, jakie drewno? Sosna ma za bardzo widoczne sęki i odpada. Modrzew wysuszony trudno dostać. Macie jakieś namiary na dostawców z Mazowieckiego? Lub innych sprawdzonych? W projekcie ok. 65 m2 podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.08.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Odaro, pracowity z Ciebie człowiek Podbitka wyszła super. Zastanawiam się, czy mocowanie, jeśli chcemy dać deski wzdłuż ściany, byłoby dużo bardziej skomplikowane? I dylemat jak w tytule wątku, jakie drewno? Sosna ma za bardzo widoczne sęki i odpada. Modrzew wysuszony trudno dostać. Macie jakieś namiary na dostawców z Mazowieckiego? Lub innych sprawdzonych? W projekcie ok. 65 m2 podbitki. Dziękuje Marysiu ... dobrze że czasami ktoś to zauważy bo ... na żonę to jakoś nie mogę liczyć Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez odaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 22.08.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Odaro, nie narzekaj, nie narzekaj po prostu my żony tak mamy, tak zapracowane - że nie mamy czasu chwalić mężów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.08.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Odaro, nie narzekaj, nie narzekaj po prostu my żony tak mamy, tak zapracowane - że nie mamy czasu chwalić mężów A już chciałem Ci podać adres gdzie kupić drewno na podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 22.08.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Oj, nie bądź taki... zdradź sekrecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.08.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Oj, nie bądź taki... zdradź sekrecik. To może na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.09.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Odaro, drewno przyjechało, jesteśmy zadowoleni dzięki za kontakt. No to ja też się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin21 13.10.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Wiele osób chwali świerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nellgap 17.11.2012 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Jeśli chodzi o podbitkę to polecam imitacje deski!robimy szkielet przykręcamy płytę (np.osb) i przyklejamy do płyty deskę!rewelacja!jestem zadowolony z tego produktu !Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts