ternyk 10.05.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam, Proszę o pomoc jak urządzić łazienkę, w której deweloper dość dziwnie zaprojektował miejsce na pralkę - na wprost wejścia. Tu http://www.flickr.com/photos/67348448@N06/7170301730/ jest jej plan. Chciałem zamienić aby pralka była na wprost ale niestety okazuje się, że już za późno na zmiany i musiałbym kuć podłogi i ściany (doprowadzenie gniazdek elektrycznych, oświetlenia). Tak więc, jak najlepiej urządzić tą łazienkę wg oryginalnego planu? Chodzi mi głównie o:- jak ukryć pralkę, aby nie rzucała się w oczy od razu po wejściu do łązienki- jak zagospodarować kąt między wc a umywalką? Teraz trochę byłby niewykorzystany.- gdzie wygospodarować miejsce na schowki: zastanawiam się aby zrobić półki zamykane nad stelażem WC do sufitu i do końca ściany z boku) Płytki wstępnie mamy wybrane: Opoczno Zebrano krem, dekor flower i minimalnie być może płytki w kolorze brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 10.05.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam, Proszę o pomoc jak urządzić łazienkę, w której deweloper dość dziwnie zaprojektował miejsce na pralkę - na wprost wejścia. Tu http://www.flickr.com/photos/67348448@N06/7170301730/ jest jej plan. Chciałem zamienić aby pralka była na wprost ale niestety okazuje się, że już za późno na zmiany i musiałbym kuć podłogi i ściany (doprowadzenie gniazdek elektrycznych, oświetlenia). Tak więc, jak najlepiej urządzić tą łazienkę wg oryginalnego planu? Chodzi mi głównie o: - jak ukryć pralkę, aby nie rzucała się w oczy od razu po wejściu do łązienki - jak zagospodarować kąt między wc a umywalką? Teraz trochę byłby niewykorzystany. - gdzie wygospodarować miejsce na schowki: zastanawiam się aby zrobić półki zamykane nad stelażem WC do sufitu i do końca ściany z boku) Płytki wstępnie mamy wybrane: Opoczno Zebrano krem, dekor flower i minimalnie być może płytki w kolorze brązu. Pozwalam sobie wkleić plan Twojej łązienk, tak żeby był widoczny w poście. Wtedy jest łatwiej. http://farm8.staticflickr.com/7081/7170301730_18c1698e00.jpg Jeśli nie chcesz w ogóle przesuwać przyłączy, to jedyny sposób na ładne ukrycie pralki jaki ja widzę, to zakup pralki płytkiej, najlepiej płytszej niż 40cm i jej zabudowanie pomiędzy wanną a słupem wysoką szafką z drzwiami z lustrem albo w połyskującym lakierze dostosowanym od pozostałej zabudowy. W przypadku pralki 60cm nie ma co kombinować, żeby nie robić wilekiego kloca, jak dla mnie możę stać sobie tak jak na rysunku. Można pójść krok dalej i wysunąć zabudowę geberita tak, żeby zrównała się z zabudową pralki - wtedy można dodatkowe szafki zrobić nad geberitem i będziesz miał sporo miejsca do przechowywania. Ale trzeba byłoby sprawdzić, czy zostanie wystarczająca ilość miejsca do korzystania z umywalki. Konkretnego rozwiązania płytek nie proponuję. Po pierwsze nie bardzo jestem od wizualizacji, po drugie jest aktualnie tyle różnych rozwiązań aranżacyjnych, że można sobie najwet największą maszkarę obudować w sposób robiący wrażenie na odbiorcach. Moim zdaniem kucie nie jest aż takie straszne jak masz sprawną ekipę. U mnie była miejscami zamieniana pralka z wanną oraz przesuwane WC. Wszystko dobrze działa. Pytanie czy jesteś gotów bawić się w takie rzeczy, czy wolisz kombinować na przyłączach zastanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts