wojtek31 10.05.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam, mam taki problem podczas budowy 3 lata temu obliczyłem ile wody może wylądować na podjeździe (na podstawie średnich opadów) pomnożyłem to razy dwa i okazało się że źle wyszło dwa razy przy dużych oberwaniach chmury miejsce w zakopanych kręgach nie wystarcza i woda wchodzi do garażu poszukuję rozwiązania na stałe jak jest taka możliwość bez demontażu na zimę abo coś dodatkowo wypompowywało wodą do góry będę wdzięczny za pomysły lub wskazanie firmy w Poznaniu która to może zrobić Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek31 11.05.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 nikt nie miał takiego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielN 12.05.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Najprostszym rozwiązaniem jest lewar. Ma jednak tę wadę, że potrzebne jest miejsce zrzutu deszczówki na poziomie niższym niż poziom wody na podjeździe.Jeżeli nie masz takiej możliwości, to pozostaje pompa z pływakiem w studni chłonnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek31 14.05.2012 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 to jest rozwiązanie które trzeba demontować na zimę - ja chciałem aby czujnik z wężem/rurą był umieszczony w kręgach a pompa w garażu w ciepełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek31 11.06.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 a może polecicie jakąś firmę która może to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielN 11.06.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Podaj kilka szczegółów-jaką masz głębokość studni chłonnej od poziomu terenu albo od poziomu garażu i jej średnicę-w jakiej jest ona odległości w poziomie od wpustu -jaka jest powierzchnia z jakiej jest zbierana woda opadowa-jaki jest poziom wody gruntowej, jeżeli wiesz-gdzie można dokonać zrzutu nadmiaru wody i podaj odległość od garażu.Mając konkretne informacje, można dopracować optymalne rozwiązanie.Jeżeli to możliwe, zrób szkic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts