fantomas1990 10.05.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam. Mam pewien problem. Chodzi mi o to że zbudowałem zwyżkę konstrukcji drewnianej. Ściana czołowa jest za deskowana. W tym miejscu mam problem. Na zewnątrz przyjdzie folia izolacyjna oraz styropian 5 cm aby zaciągnąć siatkę i klej. Zastanawia mnie czy dopuszczalne jest docieplenie wykonane wewnątrz na deski styropianem np 10cm tak że z dwóch stron desek będzie styropian.Dodam jeszcze że nie mogę dać styropianu 10 cm z zewnątrz z powodu zmniejszenia strzechy która i tak nie jest za duża. Z góry dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek0507 11.05.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 no niby jak deska bedzie sucha to ok! ale bedzie zamknieta jak w termosie! a nie lepiej wate od srodka??? ta sciana oddycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomas1990 11.05.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 witam. mój problem chyba się rozwiązał. Ponieważ z zewnątrz nie będzie izolacji tylko od środka. Więc deski nie będą jak w termosie.Wełny na ścianę raczej też nie mogę dać bo wełna w pionie może się osiadać i wtedy u góry zrobi się luka. dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts