homecactus 11.05.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam,Jaka jest wydajność (mb/h) pracy koparki przy kopaniu wykopu na szerokość łychy (~60cm) na głębokość 1,5m w terenie gliniastym podmokłym.Chodzi mi o szacunkową prędkość. Do wykopania mam 25-50m takiego wykopu (w zależności od decyzji co będę realizował) i zastanawiam się, ile to będzie kosztowało. Od tego też zależy moja decyzja.Wykop pod GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.05.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 u mnie w terenie gliniastym, duża koparka kopała 3,5 -4godz. na głębokość 120cm i długości około 50mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 11.05.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 dużo zależy od operatora koparkiznam firmę,która ma koparkędopóki na wykopy jeździli pracownicy to wszyscy ich bralibyło szybko i taniojak zaczął jeździć szef to nagle koparka zaczęła wolniej pracowaćczas pracy znacznie się wydłużył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość izolacje_techniczne 11.05.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 wszystko określają normy - problem w tym że trzeba je znać, ktoś kto wie ile kosztuje rbh i koszt Kp, R i Z wie jak wycenić klienta. Najlepsze to jest to że te normy ustalane są w KNR w tym przypadku roboty ziemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts