Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

deski na zakladke jak wykonac

Recommended Posts

Witam, zostalo mi duzo desek po budowie, chcilbym je wykorzystac do roznych celow. I tu pytanie do osob znajacych sie na rzeczy. Jak zrobic polaczenie "na zakladke" desek. Czy taka marketowa frezarka dolno czy gornowrczecionowa za okolo 200 zl, przeuwana recznie to dobry wybor.

Frezowalbym 1cm szerokosci na 1 cm glebokosci , na dlugosci calej deski. Mam do wykonania kilkadziesiat m2 takich desek.

Podpowiedzcie cos sensownego.

Witam, zostalo mi duzo desek po budowie, chcilbym je wykorzystac do roznych celow. I tu pytanie do osob znajacych sie na rzeczy. Jak zrobic polaczenie "na zakladke" desek. Czy taka marketowa frezarka dolno czy gornowrczecionowa za okolo 200 zl, przeuwana recznie to dobry wybor.

Frezowalbym 1cm szerokosci na 1 cm glebokosci , na dlugosci calej deski. Mam do wykonania kilkadziesiat m2 takich desek.

Podpowiedzcie cos sensownego.

Zajedziesz ją. Taki wrąb jeżeli nie masz dolnowrzecionówki z prawdziwego zdarzenia najlepiej wykonac pilarką stacjonarną. Opuszczasz piłę i najpierw wszystkie deski pionowo, potem poziomo. To pójdzie bardzo szybko. Frezarką górnowrzecionową czy podobną szybkoobrotową to będzie męczarnia, do tego frezy pójda bardzo szybko.

najlepiej zaimprowizuj jakis stolik pod ktory podepniesz pilarke bo inaczej sie zajedziesz, to pierwsze. a drugie to jak masz porzadna pilarke z odlewana stopa moze cos z tego byc inaczej efekt nie wart twojego zachodu

...prowda!...stary drewniany stół , wycięta dziura na tarczę, łatwo piłę

do niego drzewowkrętami przyfastrygować...