Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Madzi i Radka - D08a wg Muratora

Recommended Posts

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kabina prysznicowa to Sanplast KP2-GE/EX-90-S - cena rok temu 1.856,00, brodzik 90x90x6 - 461,00, panel 32x142 - 1.679,00

Koszt założenia ogrodu jest bardzo trudny do oszacowania.

Wiele zależy od tego czy ziemia, którą aktualnie posiadasz nadaje się do sadzenia roślin. Jeżeli zachodzi konieczność nawiezienia odpowiedniej ziemi to koszt bardzo wzrasta. Następnie musisz się zdecydować czy zastosujesz rośliny mniejsze i cierpliwie poczekasz na efekty za kilka lat, czy zastosujesz już efektowne ale za to drogie. Kolejny czynnik to system nawadniania - czy zraszacze czy wystarczy jedna magistrala i przestawianie urządzeń. Na samym końcu decydujesz o ewentualnym wyłożeniu rabat geowłókniną i kamieniem/korą/keramzytem. O zaletach i kosztach piszę szerzej na forum Pamiętajcie o ogrodach w poście Nasz azyl.

Joyrad!Wielkie dzięki za odpowiedż w sprawie koloru tynku. Jeśli chodzi o wnętrza,to jestem pod wrażeniem. Są urządzone tak "po mojemu".Jeżeli mówicie,że są jeszcze nie dopieszczone-wiecie co mówicie.Po prostu nie oddają wszystkich waszych marzeń i wyobrażeń.Ale jak dla mnie i tak bomba! Nie chcę nawet myśleć co zobaczymy jak już "dopieścicie".Gratulacje!