joyrad 19.04.2004 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Zdjęcie usunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 30.04.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Jojrad daj jeszsze pare zdjec jak bys mial czas prosze, moga byc te same pomieszczenia ale inne ujecia np. z drugiej strony dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 17.05.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 A niech tam, to i ja dodam swoje trzy grosze....I dom i ogród podobają mi się, z dwoma zastrzeżeniami: osobiście wolałabym zejście do stawu wyłożone nieregularnymi płytami piaskowca oraz niżej położony dekor w łazience z wanną (właśnie w okolicach wanny).Czy ta wanna to przypadkiem nie jest Poolspa 115 x 170 ? Jeśli tak, to jak się sprawuje?Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 17.05.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Gratuluje spójnej całości ogrodu, domu i wnętrza. Dobry i konsekwentnie wykonany projekt, bez udziwnien i niepotrzebnych upiększeń. Niestety kwestia funduszy przeznaczanych na dom, zaleza od ...stanu posiadania. Ja chcialabym sie zmiescic w ok. 200 tys, a wiec w polowie tej kwoty, ktora ty uwazasz za niewystarczajaca . Pozdrawiam i zyczę dobrego mieszkania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 18.05.2004 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Pomysł z płytami z piaskowca jest bardzo ciekawy ... myślę że to dobra alternatywa. Z drugiej jednak strony mamy kilka mniejszych podejść wykonanych właśnie w tej technice i nie jesteśmy z nich do końca zadowoleni. Kłopoty pojawiają się przede wszystkim zimą a kamień ma tendencję do łuszczenia się. Honoratko, plany masz ambitne ... życzę Ci by udało się je zrealizować. Oj łatwe to nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 18.05.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 joyrad myslę, ze tak zle nie bedzie, sledząc wydatki innych forumowiczów, kwota jest całkiem realna, oczywiscie bez ceny dzialki i jej zagospodarowania, pod klucz ale bez mebli, na te chwile mam dzialke 1340 m2 kupiona po 16 zl za metr, z mediami w dzialce, projekt z uzgodnieniami za ok. 6 tys., przylacza: wodne ze studzienka za 2200 zl, elekryczne (linia podziemna za 2300 zl ) oraz fundamenty z osypaniem za ok. 20 tys, moj dom jest niewielki i prosty w budowie (tina z archipelagu-projekt w galerii). Dziękuje za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 18.05.2004 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Honorato widziałem plan Twojego wymarzonego domu. Bardzo jestem ciekaw efektu końcowego. no i ... kosztorysu powykonawczego. Przy wyłaczeniu kosztów działki, zagospodarowania i mebli szanse na zmieszczenie się w limicie są rzeczywiście większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 26.05.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 jojrad jak tam staw, zjadles juz jakies rybya masz zdjecia jeszcze jakies pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 26.05.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Kurczesz Joyrad!!!! Już sobie wyobrażam jak ci się tam fajnie mieszka! Jesteś jakby na wiecznych wakacjach!!! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 26.05.2004 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Gregor melduję, że rybki rosną jak na drożdżach - karmię je co drugi dzień solidną dawką pszenicy. I wiesz ciężko mi się zabrać do konsumpcji. W końcu przyjaciół się nie jada. Ale z ciężkim sercem wkrótce dokonam tego barbarzyńskiego aktu. Mam nadzieję, że uda się wyłowić jedną ze starych "lokatorek" - ważą już ponad 4 kg. Co do zdjęć to obiecuję że postaram się wzbogacić kolekcję, ale po weekendzie - w końcu udało się skończyć taras - bagatela 70m2 - więc będzie co oglądać. A propos wiecznych wakacji, to coś w tym jest. Tyle tylko że pracuję bardzo dużo dlatego czasu na wypoczynek jest baaaardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 31.05.2004 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Koniec wieńczy dzieło. Nareszcie udało się wykonać ostatni element inwestycji. Taras gotowy. Zdjęcia przeniesione na początek wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 31.05.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 jeszcze raz "łapię karpia" w niemym zachwycie nad widokiem z tarasu i całością , jest co pokazywać, naprawdę bardzo udana realizacja i bardzo spójna! "Wgryzłam się " w sypialnie, co to za piękne łoże w stylu kolonialnym i drzwi przesuwne, pewnie do garderoby? Jakie to firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 31.05.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Mnie najbardziej urzeka perspektywa jaka się rozciaga z tarasu. Usiąść z zimnym piwkiem i patrzeć, patrzeć, patrzeć...! Joyrad, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 01.06.2004 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Honorato meble o które pytasz pochodzą z kolekcji firmy KLOSE. Całość katalogu możesz obejrzeć na stronie http://www.klose.pl. Ceny katalogowe są dosyć kosmiczne ale często organizują różne kiermasze albo promocje. Jeśli chodzi o drzwi przesuwne to rzeczywiście prowadzą do garderoby. Tym razem to nasz pomysł - wykonane są z piaskowanego szkła i ram w kolorze anoda szampańska (co za nazwa). Miały dodać sypialni lekkości w zestawieniu z dosyć ciężkimi meblami i chyba się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 01.06.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 joyrad, super taras i ten widok.... Mam jedno pytanie... czy te plytki, ktorymi wylozyliscie taras nie robia sie sliskie kiedy troche popada? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 01.06.2004 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Ozzie problem który poruszasz przez długi czas powodował, że nie mogliśmy się zdecydować na kafelki. Ostatecznie jednak wybraliśmy wzór mocno porowaty oraz odpowiedni sposób ułożenie płytek z zastosowaniem antypoślizgowych dekorów (m.in.: na pasku kończącym taras). Mogę już stwierdzić, że pomysł się udał ... padało a wszyscy mają zęby na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 02.06.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Joyrad marzyles kiedys o takim domku , bo mysle ze to efekt wielkiego marzenia i ciezkiej pracy piekne tereny -- samo zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 03.06.2004 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Gregor przyznam Ci się, że efekt końcowy przerósł nasze marzenia. Chcieliśmy zbudować mały domek z małym ogródkiem. Nikt by nie uwierzył jak wyglądała nasza działka w momencie zakupu - piaszczysta góra porośnięta chaszczami. Trzeba było naprawdę dużo wiary i katorżniczej roboty żeby nabrała aktualnego wyglądu. Ale jeśli ma się marzenia i chęć do pracy wszystko jest możliwe. Wiedzą o tym chyba wszyscy forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 03.06.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 nie no tarasik masz pięknisty i duuuuuuuży, po prostu super ile ma metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 03.06.2004 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Taras ma ok.70m2. Przy okazji rada dla wszystkich budujących - pamiętajcie by taras (szczególnie większy) zazbroić i wylewać jako jedną płytę. Nie stosujcie dyletacji - bo nie unikniecie pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts