Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Madzi i Radka - D08a wg Muratora

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

A niech tam, to i ja dodam swoje trzy grosze....

I dom i ogród podobają mi się, z dwoma zastrzeżeniami: osobiście wolałabym zejście do stawu wyłożone nieregularnymi płytami piaskowca oraz niżej położony dekor w łazience z wanną (właśnie w okolicach wanny).

Czy ta wanna to przypadkiem nie jest Poolspa 115 x 170 ? Jeśli tak, to jak się sprawuje?

Pozdrawiam, Maria

Gratuluje spójnej całości ogrodu, domu i wnętrza. Dobry i konsekwentnie wykonany projekt, bez udziwnien i niepotrzebnych upiększeń. Niestety kwestia funduszy przeznaczanych na dom, zaleza od ...stanu posiadania. Ja chcialabym sie zmiescic w ok. 200 tys, a wiec w polowie tej kwoty, ktora ty uwazasz za niewystarczajaca :wink: .

Pozdrawiam i zyczę dobrego mieszkania!

Pomysł z płytami z piaskowca jest bardzo ciekawy ... myślę że to dobra alternatywa. Z drugiej jednak strony mamy kilka mniejszych podejść wykonanych właśnie w tej technice i nie jesteśmy z nich do końca zadowoleni. Kłopoty pojawiają się przede wszystkim zimą a kamień ma tendencję do łuszczenia się.

Honoratko, plany masz ambitne ... życzę Ci by udało się je zrealizować.

Oj łatwe to nie będzie :wink:

joyrad myslę, ze tak zle nie bedzie, sledząc wydatki innych forumowiczów, kwota jest całkiem realna, oczywiscie bez ceny dzialki i jej zagospodarowania, pod klucz ale bez mebli, na te chwile mam dzialke 1340 m2 kupiona po 16 zl za metr, z mediami w dzialce, projekt z uzgodnieniami za ok. 6 tys., przylacza: wodne ze studzienka za 2200 zl, elekryczne (linia podziemna za 2300 zl ) oraz fundamenty z osypaniem za ok. 20 tys, moj dom jest niewielki i prosty w budowie (tina z archipelagu-projekt w galerii). Dziękuje za zyczenia :lol:

Gregor melduję, że rybki rosną jak na drożdżach - karmię je co drugi dzień solidną dawką pszenicy. I wiesz ciężko mi się zabrać do konsumpcji. W końcu przyjaciół się nie jada. Ale z ciężkim sercem wkrótce dokonam tego barbarzyńskiego aktu. Mam nadzieję, że uda się wyłowić jedną ze starych "lokatorek" - ważą już ponad 4 kg.

Co do zdjęć to obiecuję że postaram się wzbogacić kolekcję, ale po weekendzie - w końcu udało się skończyć taras - bagatela 70m2 - więc będzie co oglądać.

A propos wiecznych wakacji, to coś w tym jest. Tyle tylko że pracuję bardzo dużo dlatego czasu na wypoczynek jest baaaardzo mało.

Mnie najbardziej urzeka perspektywa jaka się rozciaga z tarasu. Usiąść z zimnym piwkiem i patrzeć, patrzeć, patrzeć...! Joyrad, gratuluję.

Honorato meble o które pytasz pochodzą z kolekcji firmy KLOSE. Całość katalogu możesz obejrzeć na stronie http://www.klose.pl. Ceny katalogowe są dosyć kosmiczne ale często organizują różne kiermasze albo promocje. Jeśli chodzi o drzwi przesuwne to rzeczywiście prowadzą do garderoby. Tym razem to nasz pomysł - wykonane są z piaskowanego szkła i ram w kolorze anoda szampańska (co za nazwa). Miały dodać sypialni lekkości w zestawieniu z dosyć ciężkimi meblami i chyba się udało.

Ozzie problem który poruszasz przez długi czas powodował, że nie mogliśmy się zdecydować na kafelki. Ostatecznie jednak wybraliśmy wzór mocno porowaty oraz odpowiedni sposób ułożenie płytek z zastosowaniem antypoślizgowych dekorów (m.in.: na pasku kończącym taras). Mogę już stwierdzić, że pomysł się udał ... padało a wszyscy mają zęby na swoim miejscu.

Gregor przyznam Ci się, że efekt końcowy przerósł nasze marzenia. Chcieliśmy zbudować mały domek z małym ogródkiem.

Nikt by nie uwierzył jak wyglądała nasza działka w momencie zakupu - piaszczysta góra porośnięta chaszczami. Trzeba było naprawdę dużo wiary i katorżniczej roboty żeby nabrała aktualnego wyglądu. Ale jeśli ma się marzenia i chęć do pracy wszystko jest możliwe. Wiedzą o tym chyba wszyscy forumowicze.