Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka Madzi i Radka - D08a wg Muratora

Recommended Posts

Taras ma ok.70m2. Przy okazji rada dla wszystkich budujących - pamiętajcie by taras (szczególnie większy) zazbroić i wylewać jako jedną płytę. Nie stosujcie dyletacji - bo nie unikniecie pęknięć.

mój będzie maiłą 60m2 - prace właśnie rozpoczęte. nie zrozumiałam tylko ostatniego zdania :oops: , proszę jaśniej

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o Ale cudnie!!!

JA TEŻ TAK CHCĘ!!!

Gratuluję. U Was to chyba tak jak na wiecznych wczasach- taka okolica!

Czekam (jak pewnie wszyscy) z niecierpliwością na kolejne zdjęcia ogrodu. A jesień jaka będzie piękna!

Pozdrawiam :D

Cudko więcej zdjęć naszego ogrodu znajdziesz w wątku Pamiętajcie o ogrodach - temat : Nasz azyl. Jeśli chcesz więcej to daj znać, podrzucę.

Czupurku jeśli zastosujesz dyletację to każdy element tarasu będzie "pracował" oddzielnie. Jeśli na taką powierzchnię położysz np.kafelki ryzyko pęknięć jest duże.

MATKO SWIETA, O LABOGA!!!

No to pięknie, pokazując takie zdjęcia, kiedy ja jestem właśnie w trakcie wylewania fundamentów - to straszne, załamka, mam doła, a coś mi mówiło, żeby nie zaglądać... Czad ... po prostu czadowy dom i ogród! :lol:

Tylko teraz mam zgryz, bo przy takiej kasie ja nigdy mojego nie skończę, my budujemy systemem gospodarczym, mam już wszystko na stan surowy zamknięty, to ok. 60.000 a gdzie reszta i skąd?

A tak się cieszyłam, że dobrze mi idzie...

Ale gratuluję, naprawdę z całego serca, z drugiej strony trochę samozaparcia i ... marzenia się spełniają

MOJE TEZ SIE SPEŁNIA!!! Na przekór mojej rodzinie z blokowisk, która ciągle twierdzi, że popełniam błąd życiowy. Ale chcę zobaczyć ich miny jak przyjadą na gotowe, i będą chcieli spędzać każdy weekend u nas..

Tak to jest - powodzenia!

jolly rety, aż poczułem się winny. Na swoje usprawiedliwienie :wink: powiem Ci, że spłacam teraz bardzo wysoki kredyt. A skoro zaszłaś tak daleko i jesteś zdeterminowana na pewno Ci się uda. Trzymam kciuki i nie przejmuj się dołującymi Cię zazdrośnikami. Oni nigdy Ci nie pogratulują - pamiętam jednego który po wizycie i obejrzeniu całego domu jako cały komentarz rzucił : "Ale strych to masz za niski". :D

Jaki piękny parkiet macie w salonie!!! Przypomina mi trochę mój wiąz (niestety niedługo będę musiała się z nim rozstać - przeprowadzka do nowego domu, a tam "tylko" dąb...).

Bardzo podoba mi się też balustrada na schodach. Czy dobrze myślę, że są to płaskie, "skręcone" kawałki żelaza? Kto Wam to robił (kowal, ślusarz... itp.)? Jak osadzona jest drewniana poręcz? Czy pod nią jest "poręcz" metalowa? No i gdybyś mógł zdradzić koszty takiego cuda....

Niedługo czeka nas wykończenie schodów, a jakoś nie zachwycają mnie tradycyjne tralki, co przy jednoczesnym notorycznym braku funduszy może okazać się problemem...

Pozdrawiam, Maria

Joyrad: jestem pod wielkim wrażeniem. Żałuję tylko że nie mam dostępu do internetu w domu. Hmm, chyba wezmę zdjęcia Twojego domku na płytce do domu i pokażę żonie. Ostatnie dni to ciągłe rozmowy na temat urządzenia otoczenia domu, tarasu, ogrodu i widok Twojego królestwa na pewno natchnie nas nowymi pomysłami.

Pozdrawiam

Adamski

Joyrad, wczoraj weszłam po raz pierwszy na Twoją stronę i po obejrzeniu zdjęć na początku przytkało mnie całokowicie - GRATULACJE!!! (dalszych w stanie przytkania oglądać nie byłam w stanie... :-? )

Dzis opowiadałam mężowi zaaferowana o pewnym cudnym domu... chciałam pozazać...i... kurka..dlaczego nie obejrzałam do końca??? Zrób coś.proszę... przenieś na inny serwer te zdjęcia.. Jak poczytałam te opisy nie mogę sobie darować , że nie obejrzałam wczoraj do końca...

Ale gratulacje - domu cudo. Oby Wam się w nim długo i szczęśliwie mieszkało i żyło.

Hurra, udało mi się zamieścić ponownie część zdjęć. Starałem się je wkleić w poprzednie miejsca lecz mogą być nieco pokręcone w kolejności - a więc i komentarze do nich nieadekwatne. Niestety pojemność tego albumu jest mniejsza a więc zdjęć jest mniej.

gregormelduję że rybki czują się świetnie - to znaczy trupków brak. :wink: