UKF 18.06.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Joyrad,Już znalazłam firmę Rintal w Internecie. Piękne mają schody, trzeba to przyznać!Widziałam tam piękne, proste poręcze drewniane i chyba takie zrobimy.Niemniej jednak, to właśnie poręcz Twoich schodów była dla mnie natchnieniem!Miłego weekendu (oby tylko nie padało)!!!Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 18.06.2004 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 UKF na pewno to zauważyłaś - nasz wzór to Rintal - Knock Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.06.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Joyrad, obejrzałam - cudo Mąż ino głową kiwał i nic poza "Super" nie usłyszałam z ust jego. Oby Wam się szczęśliwie tutaj żyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2004 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Joyrad masz piekny dom i ogrod. Wszystko wyglada jak z bajki. Wnetrze bardzo ladne i jasne. Salon na zdjeciach wyglada na bardzo duzy.Kiedys zastanawialam sie nad tym projektem tylko bez poddasza .Jakos nie moglam sobie wyobrazic salonu i jadalni w jednym pomieszczeniu. Balam sie , ze jak postawie jakies meble w salonie i stol w jadalni to bedzie strasznie ciasno i nie bedzie juz tak przestronnie. Okazuje sie , ze salon z jadalnia polaczony wyglada naprawde bardzo fajnie a co najwazniejsze jest jeszcze duzo miejsca i swiatla.Naprawde nie moge sie napatrzec. Jeszcze raz gratuluje pieknego domu i ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.08.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Gratulacje, macie się czym pochwalić. Ja dopiero zaczynam budowę ale widzę,że jest o czym marzyć. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 06.08.2004 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Ogród - stan na lipiec 2004Zdjęcia przeniesione na początek wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Jak zwykle jestem pełna podziwu Wszystko jest piękne, ale ten szpaler lawendy... cudo! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 06.08.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Oglądam Twoje zdjęcia średnio raz na tydzień. Wracm do tych z wnętrz, ponieważ buduję ten sam projekt. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Mam nadzieję że mogę trochę podpatrzeć. Ogród to marzenie. Życzę powodzenia i proszę o jeszcze więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 06.08.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Joyrad - znów mnie ściska w dołku!Czym Ty to nawozisz, że rośnie wszystko jak grzyby pod Czarnobylem?Jestem pod wrazeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Joyrad, czy Ty nam to robisz specjalnie? Trzeba nie mieć sumienia!!! A tak na poważnie - jest poprostu pięknie u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.08.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Sonika masz racje, trzeba nie mieć sumienia A tak poważnie , czy TO jest w Polsce?? Albo w innej bajce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 23.08.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Z wrażenia zdołałam tylko jęknąć w niemym zachwycie . Kolory w ogrodzie masz po prostu rajskie. Coś niebywałego!!! GRATULAJCE !!! Napisz tylko proszę jaka duża jest Twoja rodzina, bo powieszchnia domu wydaje mi się ogromniasta . I zapytam niedyskretnie: sami sprzątacie czy wspomaga Was jakaś pomoc fachowa ? Pozdrawiam i serdecznie gratuluję, ALison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 24.08.2004 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Dzięki Alison za miłe słowa. Powierzchnia naszego domu jest rzeczywiście spora - po podłodze ponad 300m2. A rodzina malutka bo 2+1. Wybraliśmy jednak ten projekt ponieważ podobał nam się architektonicznie i jak widać pasuje do działki. Myśleliśmy także o przyszłym wspólnym mieszkaniu z naszą latoroślą - i dzięki temu projektowi istnieje taka możliwość. Sprzątamy wszystko sami, chociaż pracy jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2004 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Uwielbiam wchodzić na twoją stronę- wszystko takie piękne, aż dech zapiera. Cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 25.08.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Joyrad, widze ze uzupelniles braki nowymi zdjeciami, absolutnie najladniejsze wnetrza i calosc na tym forum, ciekawe co nam jeszcze w przyszlosci pokazesz ze swojej rezydencji pozdrawiam, wielki zwolennik Twojego stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 25.08.2004 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ale mnie zawstydzacie. Gregor, cierpliwie czekam na Twoje zdjęcia gotowego dzieła. Myślę, że to dopiero będzie przebój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.08.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 joyrad, buduję taki sam dom tyle że bez poddasza dom masz cudo, ogród piękny mam pytanie techniczne: jak wyprowadziłeś elektrykę do ogródka - lampy i nawadnianie - nasz wykonawca zaproponował wyprowadzenie skrzynki gdzieś na ścianie od strony gdzie łazienka na dole, ale nam to się nie podoba (to znaczy mnie) - czy nie lepiej gdzieś w ziemi w jakimś peszlu doprowadzić z domu np. do tych lampek czy do końca tarasu? Skrzynki na zewnątrz chyba bez sensu? Czy ogród sami projektowaliście, czy architekt? I kto zajmuje się ogrodem? macie ogrodnika, czy samodzielnie można taki ogródek zrobić? Moja działeczka dużo mniejsza - bo tylko 1500 m (tyle co twój staw ) I jeszcze jedno pytanie - czy dla kuchni/jadalni/salonu jest tylko jeden grzejnik? Bo nie mogę się dopatrzyć drugiego? Jest to dla mnie bardzo ważne bo zastanawiamy się nad podłogówką, i to rzutowałoby na podłogę w salonie. Powiedz, czy to ogrzewanie które macie (1 grzejnik) wystarcza dla tak dużego pomieszczenia? I czy parkiet się nie niszczy jak dziecko biega z ogrodu przez drzwi balkonowe? (nie wiem ile dziecko ma lat?) Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 25.08.2004 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Odpowiedź dla BK (i wszystkich którym się to może przydać) :Całość elektryki i sterowania umieściłem w rozdzielnicy usytuowanej w garderobie przy wejściu głównym. Obwody zewnętrzne i zasilanie wyprowadzone są w rurach ochronnych pod ziemią. Ciekawostka : sterowanie czyli załączanie obwodów oświetlenia zewnętrznego odbywa się poprzez zwykłe wyłączniki podtynkowe umieszczone tak, by widzieć co się zapala (sprytne, prawda). Jeśli chodzi o skrzynki elektryczne na zewnątrz to umieściliśmy jedną przy tarasie, a drugą przy stawie i wyposażyliśmy w gniazda na różne napięcia - baaaardzo przydatne w ogrodzie. Ponadto polecam umiejscowienia dodatkowego oświetlenia zewnętrznego w okapie dachu - super efekt.http://foto.onet.pl/upload/39/87/_319259_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/9/8/_319265_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 25.08.2004 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Jeśli chodzi o ogrzewanie salonu i kuchni - to są tam dwa grzejniki - jeden pod oknem w jadalni, drugi przy dużym oknie tarasowym. Ponadto cała kuchnia i przedpokój oraz wiatrołap wyposażone są w ogrzewanie podłogowe. Szczerze mówiąc rzadko korzystamy z bezpośredniego wejścia do salonu - głównie używamy wejścia przez spiżarnię i garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.08.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Joyrad - bardzo dziekuję,to oświetlenie w okapie faktycznie super - ale pomyślimy o tym na etapie podbitkia ogrzewanie?Czy nie myśleliście o podłogówce?Czy sprawdza się ten jeden grzejnik w jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts