joyrad 26.08.2004 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Nie wiem dlaczego, ale odpowiedź dla BK w sprawie ogrzewania została umieszczona przed pytaniem, czyli jeszcze na stronie nr 2.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.08.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Chyba pisaliśmy posty jednocześnie a jaką masz wysokość pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 30.08.2004 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Wysokość pomieszczeń to 2,95 m. Jeśli chodzi o ogród to do założenia potrzebny jest moim zdaniem fachowiec, który wie jak to wszystko będzie wyglądało za kilka lat. Natomiast pielęgnację można wykonywać samodzielnie - jeśli masz wystarczająco siły i czasu. Nam to się udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Arafat 12.09.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Witam Dom jest rzeczywiście bardzo ładny nie mówiąc o ogrodzie.Widac że wszystko robisz z gustem i fachowo.Czy możesz powiedzieć coś o ogrzewaniu ? Jaki masz kocioł(piec),grzejniki,jakim paliwem ogrzewasz i cos o kosztach z tym związanych.Stoje własnie przed tym problemem i nie wiem na co sie zdecydować.Będę wdzięczny za informacje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka.m 14.09.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 dom i ogród do pozazdroszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 14.09.2004 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Jeśli chodzi i ogrzewanie to właściwie nie było wielkiego wyboru. W miejscu w którym mieszkamy nie ma mowy o gazie, w związku z czym zdecydowaliśmy się na olej opałowy. Kocioł którego używamy to Viessmann Vitorond 222, grzejniki Purmo oraz instalacja ogrzewania podłogowego. W ubiegłym sezonie zużyliśmy ok. 3.000 litrów oleju (wraz z podgrzewaniem ciepłej wody). Pomnóż przez aktualną cenę litra oleju i będziesz wiedział czy to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.10.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Cudo. Wykończenie ogrodu to napewno ogromny koszt. No właśnie. A kto o ten ogród dba? Czy macie jakiegoś pracownika-ogrodnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.10.2004 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Joyradbajeczka.przejeżdzając koło tego domu, w tak cudownej okolicy, miałabym wrazenie, ze to jakiś luksusowy hotelik.Lawenda powaliła mnie na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.10.2004 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 joyrad , ja też lubię wchodzić na Twoją stronkę i cieszyć oczka pięknym wnętrzem i przecudnym ogrodem . Serdecznie gratuluję spełnienia marzeń i jestem pełna podziwu , że tak wiele pracy własnej w to wkładacie . Bardzo spodobała mi się podłoga w salonie i jadalni , możesz zdradzić co to jest ? Czekam też na jesienne zdjęcia ogrodu , bo wyobrażam sobie , że teraz musi być u Was bajecznie . I jeszcze jedno , trochę niedyskretne pytanie ( z góry za nie przepraszam ) - w jakiej części woj. kuj-pom mieszkacie ? Pozdrowienia jeszcze z Bydgoszczy a niedługo z podbydgoskiego Osielska Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 10.10.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Taras ma ok.70m2. Przy okazji rada dla wszystkich budujących - pamiętajcie by taras (szczególnie większy) zazbroić i wylewać jako jedną płytę. Nie stosujcie dyletacji - bo nie unikniecie pęknięć. Rozumiem że cały taras ma być wylany jako jedna płyta ale nie połączony z domem. czyli dyletacja m być tylko przy domu czy wogóle ma jej nie być Jestem właśnie na etapie tarasów i robią mi dyletację przy domu. A zbrojenie masz na całej powierzchni tarasu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 11.10.2004 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Po długiej ciszy nagle tyle pytań. A więc :Malinko - dobrze wszystko zrozumiałaś - dyletacja od strony murów, ale płyta tarasu wylana jako całość i oczywiście zazbrojona.Sam zrpbiłem inaczej i mam kłopoty.Maxtorka - podłoga to Uni-Clic w kolorze orzech weneckiZamieszkujemy zaś w zdecydowanie północnej części województwa - okolice Grudziądza,mimilapin - z tym hotelem to strzał w dziesiątkę - tylko praca, praca a w domu jak w hoteluDziękuję wszystkim za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.10.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Gratulki, pięknie, dech zapiera Gratulki iczekam na nowe zdjęcia ogrodu jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.10.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Bardzo ladnie. Do nowego domu kupowaliscie całe wyposażenie nowe? Nie zauwazylam żadnych starych dupereli. Fajne kinkiety na scianach, szukalam podobnych. I jeszcze jedno pytanie - zawsze macie taki wzorowy porządek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 13.10.2004 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Majko, uprzejmie donoszę że wiele mebli towarzyszyło nam już na starych śmieciach. Tych mniej reprezentacyjnych nie fotografowałem Gdy skończymy przyozdabiać kolejne pomieszczenie to się pochwalimy. Co do porządku to rzeczywiście mamy na tym punkcie lekki odchył i pucujemy, że aż miło A jesienny ogród ? Wczoraj przyszedł spory mrozik (-5 C) i całość bardziej przypomina poskręcane pobojowisko. Może jednak jeszcze coś wynajdę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Jayrad- to znowu ja. Mam pytanie dot. drzwi do garderoby. U mnie jest podobnie- sypialnia a w niej garderoba. Bardzo podobaja mi się wasze drzwi. Napisz coś bliżej o nich. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 20.10.2004 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 gorgu77 drzwi do garderoby to efekt naszej inwencji. Otwór drzwiowy wykonaliśmy wg projektu a to oznaczało, że nie można było dopasować standardowej stolarki. Ponadto garderoba nie ma okna, więc chcieliśmy to pomieszczenie chociaż trochę doświetlić. Wymyśliliśmy więc drzwi przesuwane wykonane z profili aluminiowych - kolor anoda szampańska - oraz piaskowanego szkła. Wykonał nam to producent szaf wnękowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Tego się domyślałam- niestety dla mnie oczywiście- u mnie otwór drzwiowy ma szerokość 80cm.- więc takie drzwi odpadaja chociaż bardzo mi się podobają.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 21.10.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Domek i otoczenie rzeczywiście bardzo ładne. Zdziwiłam się, że to w województwie, które zamieszkuję, bo raczej nie widuję na codzień takich fajnych chatek z jeszcze fajniejszym ogrodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 26.10.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 joyrad bardzo podoba mi sie ogrod. Czy sami go planowaliscie czy wynajeliscie jakas firme do projektowania ogrodow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 26.10.2004 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Agnieszko1 tak jak pisałem już poprzednio, ogród to dzieło profesjonalistki. Jeśli potrzebujesz namiary na rozsądną cenowo specjalistkę to przeslę ci na skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts