Zibiland 12.05.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam Mam w mieszkaniu zamontowane okna formy Okna Nowe. Podczas zimy na ramie zaczął sie osadzać szron, wręcz lód. Pożyczyłem kamerę termowizyjną i sie przeraziłem. zdjęcia poniżej. Myślałem że może okna są nie szczelne, sprawdziłem i sa ok. Czy okna sa źle wykonane? W tych miejscach jest źle wykonana rama skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.05.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 WIdzisz na zdjęciach gdzie jest najzimniej? Nie w oknie, a obok - w rogu. Zwyczajnie masz je źle uszczelnione w narożnikach. Przyczyny mogą być różne : generalnie słaby montaż (np. przed montażem nie było posadzki i okno wisiało w powietrzu, a ekipy wykończeniowe nie dopilnowały tego elementu - bo to zwyczajnie nie ich sprawa. Przyczyną może też być słaba listwa podparapetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 13.05.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 WIdzisz na zdjęciach gdzie jest najzimniej? Nie w oknie, a obok - w rogu. Zwyczajnie masz je źle uszczelnione w narożnikach. Przyczyny mogą być różne : generalnie słaby montaż (np. przed montażem nie było posadzki i okno wisiało w powietrzu, a ekipy wykończeniowe nie dopilnowały tego elementu - bo to zwyczajnie nie ich sprawa. Przyczyną może też być słaba listwa podparapetowa. Stawiałbym jednak na zły montaż i przemarzanie szczeliny montażowej w dolnych narożnikach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 13.05.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Na pierwszym zdjęciu przyczyną niekontrolowanej i nadmiernej infiltracji może być błąd okuwania w obrębie dolnego zawiasu, choć równie dobrze może okazać się, że to nie kwestia okuć, a tylko uszczelki. Na drugim będzie raczej zgodnie z opinią finlandii - błąd w uszczelnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.05.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Nie można wszystkiego zwalać na okna. Zimno od okna, ale może ono było zamontowane ok, tylko ktoś później dołożył swoje trzy grosze. Oczywiście jestem daleki od wypierania się, ale nie możemy tak pokornie podkładać głowy, kiedy wada nie jest jednoznaczna. Zibiland, a może masz fotkę od zewnątrz? O ile nie jest to jeszcze wykończone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibiland 14.05.2012 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Nie mam fotki samego okna w stanie surowym , budynek miał juz położone częściowo ocieplenie. więcej zdjęć można pobrać z poniższego linku http://www.zszczerba.ps.pl/zdjecia.rar Dla przypomnienia zdjęcia przedstawiają dwuskrzydłowe okno balkonowe. Pod okna nie było nic podkładane (kable itp), praktycznie było otwierane i uchylane tylko prawe skrzydło. Tez myślałem że jest problem z uszczelnieniem okna. Prostą metodę sprawdzenia czy okno jest szczelne polecił mi monter okien i polega na włożeniu kartki papieru między skrzydło a ramę i zamknięciu okna. Jeśli nie możemy wyciągnąć kartki oznacza to szczelne okno. Od roku przepycham się z deweloperom o to okno, on twierdzi że jest wszytko ok i jest normalne przemarzanie na okuciu okna. Można to rozwiązać przez nawiercenie do środka ramy skrzydła i wciśniecie pianki montażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts