Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oto kilka zdjęć ze stanu na dziś, dwa dni deskowania a konkretnie to piątek od 15tej do 17.30 i dziś ..... no właśnie dziś za wiele nie przybyło bo pogoda była nie sprzyjająca.

DSC_0168.jpg

DSC_0171.jpg

DSC_0172.jpg

Czas na parę podsumowań. Zaczęliśmy budowę 7 maja, ekipa murarska zakończyła swoje dzieło 7 sierpnia w tym trzy tygodnie przerwy.

Powiem wam szczerze że zgubiłem się w kosztach budowy, nie wpisywałem na bieżąco i tak jakoś wyszło że nie wiem ile na co wydałem :)

Kilka słów o ekipie. Szef brygady Pan Darek a później Darek to jak go nazwał jego pracownik "pedant" dokładny w swoim fachu i jeśli coś robił to nie można było się przyczepić, gorzej było jak zaufał swoim ludziom i powierzał im zadania do wykonania i nie za bardzo ich kontrolował. Efektem tego było kilka poprawek.

Kolejna osoba to Andrzej który był tylko przy etapie ława później wyjechał do sanatorium :) ponoć :)

Następny to młody, człowiek który powiedział że najbardziej świętuje dzień 15 sierpnia czyli Matki Boskiej Zielnej z naciskiem na Zielnej ;) Fajny chłopak który jak tylko pojawiałem się na budowie podchodził i najczęściej mówił "poczęstuj inwestor fajką" :)

No i Pan Piotr później Piotr, człowiek legenda, gdzie on to nie robił ludzie. Jak prowadził ze mną konwersację najczęściej mówił "przepraszam że ci przerwę" a później mówił, mówił, mówił... Porady jak to co trzeba robić, że on robił tak a inni robili inaczej i w ogóle i w szczególe, kuche na budowie zrobił właśnie Piotr bo lekko mu się ścianki dziełowe rozjechały ale zostało to naprawione bardzo szybko. Trochę się przy tym wkurzyłem bo Piotr stwierdził że to wina krzywego Ytonga wtedy myślałem że wybuchnę:evil:

Ogólnie to fajna ekipa, ocenę jaką im wystawiam to czwórka z małym minusem, a minus za to że Ytong był "krzywy" :) Wyjechali i trochę za nimi tęsknię bo jakoś było wesoło na budowie. Dariusz Cholewo z Łukowa dzięki Ci bardzo za fajnie wykonaną pracę i miłą atmosferę na budowie:yes:

Teraz czas na cieśli i firmę Konstrukcyjny.pl wykonawcę wiązarów. Pan Dietrich to bardzo konkretny człowiek, miałem wątpliwości co do wiązarów i on bardzo rzetelnie wszystko mi wytłumaczył, nie używał przy tym języka technicznego (nie każdy jest inżynierem budowlanym) tylko fajnie na temat. Przyjechał na budowę pogadał powiedział co i jak. No i najważniejsze, umowę spisaliśmy i Pan Dietrich powiedział że postara się znaleźć dla mnie jak najszybszy termin realizacji zamówienia, nie spodziewałem się że nastąpi to po tygodniu od pierwszej wpłaty. Od podpisania umowy po dwóch i pół tygodnia miałem wiązary zamontowane. Ja tu sobie urlop zaplanowałem a tu cieśle puk puk. Dekarze którzy teraz deskują ten dach stwierdzili że wiązary są wykonane bardzo dobrze i że nie widzieli tak fajnie wykonanej roboty, stwierdzili że na pewno cieśle wszystko ustawiali do sznurka bo inaczej tak idealnie by nie było, nie wiem jak robili bo byłem na urlopie :cool:

Cieśle. Cieśle zrobili wszystko jak należy prócz dwóch rzeczy nie związanych z dachem, otóż połamali jedno z plastikowych krzeseł murarzy i dwa z trzech zawiasów drzwi w toi toi-u urwane:eek:.

Jak na razie wszystko idzie w miarę dobrze tylko dlaczego pieniążki tak szybko uciekają:confused:

Edytowane przez irasos

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Dawno nie opisywaliśmy postępów prac w naszym domku,jakoś tak czasu ciągle brakuje :( 1 pażdziernika przyjechały okienka,ekipa szybko i sprawnie je zamontowała.Muszę stwierdzić że okna są naprawdę bardzo fajne.Wstawiliśmy również drzwi wejściowe i garażowe,niestety brakuje jeszcze bramy garażowej.W weekend oklejaliśmy styropianem podbitkę,no i tutaj mistrz w akcji :D

DSC_0275.jpgDSC_0277.jpgDSC_0279.jpgDSC_0280.jpgDSC_0281.jpg

Trzy tygodnie temu walczyliśmy z naszym ogrodem,postanowiliśmy jak na razie zasiać trawkę a pózniej zobaczymy

Miało być "siała baba mak" ale nie było ani baby ani maku :rotfl:

DSC_0240.jpgDSC_0241.jpg

Martwiliśmy się że trawa nie wzejdzie ale jest sukces :wave: trawusia rośnie cudownie

Zdjęcie0130.jpgZdjęcie0123.jpg

Edytowane przez irasos

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
Mamy małą załamkę ,nie rozumiem niektórych ludzi:confused: Ktoś dwukrotnie próbował włamać się do naszego domu i narobił nam tylko szkód.Na szczęście mamy dobre okna które nie dały się włamywaczom.Nie wiem co chcieli nam ukraść skoro w domu nic nie ma,no chyba że chcieli powyrywać kable od prądu:confused: To jest strasznie paskudne uczucie kiedy wjeżdża się na działkę a tam taka niemiła niespodzianka Zdjęcie0145.jpgZdjęcie0146.jpg

• 4 months później...
Ostatni wpis w styczniu jak to dawno było, trochę zaniedbaliśmy forum. Na dzień 2 czerwca mamy zrobione tynki wewnętrzne i rozprowadzoną instalacje C.O. i wod-kan, mamy też szambo. Przed nami posadzki, montaż pieca gazowego, sufity itp itd. jeszcze bardzo dużo do zamieszkania. Ambitny plan przewiduje przeprowadzkę na listopad, grudzień 2013 roku. Oby się udało.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...