irasos 11.08.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) Oto kilka zdjęć ze stanu na dziś, dwa dni deskowania a konkretnie to piątek od 15tej do 17.30 i dziś ..... no właśnie dziś za wiele nie przybyło bo pogoda była nie sprzyjająca. Czas na parę podsumowań. Zaczęliśmy budowę 7 maja, ekipa murarska zakończyła swoje dzieło 7 sierpnia w tym trzy tygodnie przerwy. Powiem wam szczerze że zgubiłem się w kosztach budowy, nie wpisywałem na bieżąco i tak jakoś wyszło że nie wiem ile na co wydałem Kilka słów o ekipie. Szef brygady Pan Darek a później Darek to jak go nazwał jego pracownik "pedant" dokładny w swoim fachu i jeśli coś robił to nie można było się przyczepić, gorzej było jak zaufał swoim ludziom i powierzał im zadania do wykonania i nie za bardzo ich kontrolował. Efektem tego było kilka poprawek. Kolejna osoba to Andrzej który był tylko przy etapie ława później wyjechał do sanatorium ponoć Następny to młody, człowiek który powiedział że najbardziej świętuje dzień 15 sierpnia czyli Matki Boskiej Zielnej z naciskiem na Zielnej Fajny chłopak który jak tylko pojawiałem się na budowie podchodził i najczęściej mówił "poczęstuj inwestor fajką" No i Pan Piotr później Piotr, człowiek legenda, gdzie on to nie robił ludzie. Jak prowadził ze mną konwersację najczęściej mówił "przepraszam że ci przerwę" a później mówił, mówił, mówił... Porady jak to co trzeba robić, że on robił tak a inni robili inaczej i w ogóle i w szczególe, kuche na budowie zrobił właśnie Piotr bo lekko mu się ścianki dziełowe rozjechały ale zostało to naprawione bardzo szybko. Trochę się przy tym wkurzyłem bo Piotr stwierdził że to wina krzywego Ytonga wtedy myślałem że wybuchnę Ogólnie to fajna ekipa, ocenę jaką im wystawiam to czwórka z małym minusem, a minus za to że Ytong był "krzywy" Wyjechali i trochę za nimi tęsknię bo jakoś było wesoło na budowie. Dariusz Cholewo z Łukowa dzięki Ci bardzo za fajnie wykonaną pracę i miłą atmosferę na budowie:yes: Teraz czas na cieśli i firmę Konstrukcyjny.pl wykonawcę wiązarów. Pan Dietrich to bardzo konkretny człowiek, miałem wątpliwości co do wiązarów i on bardzo rzetelnie wszystko mi wytłumaczył, nie używał przy tym języka technicznego (nie każdy jest inżynierem budowlanym) tylko fajnie na temat. Przyjechał na budowę pogadał powiedział co i jak. No i najważniejsze, umowę spisaliśmy i Pan Dietrich powiedział że postara się znaleźć dla mnie jak najszybszy termin realizacji zamówienia, nie spodziewałem się że nastąpi to po tygodniu od pierwszej wpłaty. Od podpisania umowy po dwóch i pół tygodnia miałem wiązary zamontowane. Ja tu sobie urlop zaplanowałem a tu cieśle puk puk. Dekarze którzy teraz deskują ten dach stwierdzili że wiązary są wykonane bardzo dobrze i że nie widzieli tak fajnie wykonanej roboty, stwierdzili że na pewno cieśle wszystko ustawiali do sznurka bo inaczej tak idealnie by nie było, nie wiem jak robili bo byłem na urlopie Cieśle. Cieśle zrobili wszystko jak należy prócz dwóch rzeczy nie związanych z dachem, otóż połamali jedno z plastikowych krzeseł murarzy i dwa z trzech zawiasów drzwi w toi toi-u urwane:eek:. Jak na razie wszystko idzie w miarę dobrze tylko dlaczego pieniążki tak szybko uciekają Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 19.08.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Wykonano pełne deskowanie nabito łaty pod dachówkę i zamontowano część rynien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 23.08.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Zaczynamy układać dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 25.08.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Dzisiaj sprzątanie na budowie, pozostałości desek, łat i innego badziewia. Oto inwestorka w akcji Lekka kontrola dekarzy Jest pion Czas zwijać narzędzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 09.09.2012 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Prawie skończone układanie dachówki, okna zamówione będą za trzy tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 23.10.2012 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Dawno nie opisywaliśmy postępów prac w naszym domku,jakoś tak czasu ciągle brakuje 1 pażdziernika przyjechały okienka,ekipa szybko i sprawnie je zamontowała.Muszę stwierdzić że okna są naprawdę bardzo fajne.Wstawiliśmy również drzwi wejściowe i garażowe,niestety brakuje jeszcze bramy garażowej.W weekend oklejaliśmy styropianem podbitkę,no i tutaj mistrz w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 24.10.2012 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 I jeszcze parę zdjęć okien Tarasowe: Łazienkowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 24.10.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wczoraj był elektryk i troszkę zadziałał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 24.10.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) Trzy tygodnie temu walczyliśmy z naszym ogrodem,postanowiliśmy jak na razie zasiać trawkę a pózniej zobaczymy Miało być "siała baba mak" ale nie było ani baby ani maku Martwiliśmy się że trawa nie wzejdzie ale jest sukces trawusia rośnie cudownie Edytowane 24 Października 2012 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 25.10.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) No i dalsza działalność elektryka: Edytowane 26 Października 2012 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 26.10.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Trochę przerażająca jest ilość kabelków,a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 27.12.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 No i przyszła zima W naszym domku nic się nie dzieje,czekamy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 12.01.2013 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Mamy małą załamkę ,nie rozumiem niektórych ludzi:confused: Ktoś dwukrotnie próbował włamać się do naszego domu i narobił nam tylko szkód.Na szczęście mamy dobre okna które nie dały się włamywaczom.Nie wiem co chcieli nam ukraść skoro w domu nic nie ma,no chyba że chcieli powyrywać kable od prądu:confused: To jest strasznie paskudne uczucie kiedy wjeżdża się na działkę a tam taka niemiła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 02.06.2013 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Ostatni wpis w styczniu jak to dawno było, trochę zaniedbaliśmy forum. Na dzień 2 czerwca mamy zrobione tynki wewnętrzne i rozprowadzoną instalacje C.O. i wod-kan, mamy też szambo. Przed nami posadzki, montaż pieca gazowego, sufity itp itd. jeszcze bardzo dużo do zamieszkania. Ambitny plan przewiduje przeprowadzkę na listopad, grudzień 2013 roku. Oby się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 23.07.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 posadzki na tarasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 23.07.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 ocieplenie wykonane własnoręcznie jeden dzień z pomocnikiem, a pięć dni po trzy godziny popołudniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 19.08.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Nadal walczę ze styropianem tzn z zacieraniem siatki 1/3 położona ale jeszcze wiele przede mną. Dzisiaj nam zamontowali ogrodzenie, mamy literę U nie mamy frontu bo nie mam pomysłu z czego ten front zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 05.10.2013 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Walka z sufitami trwa, wykonuje je sam weekendami i dwie godziny popołudniami w dni robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 05.10.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 06.10.2013 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 A oto urządzenie niezwykle pomocne w montowaniu sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts