grzegorz_si 17.03.2016 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 sprawa poszła na piśmie z tytułu niezgodności towaru z umową - ustawowa o sprzedaży konsumenckiej. Towar osobno był kupiony, usługa osobno. Reklamacja zgłaszana do sprzedawcy? Kiedy dokładnie? Masz potwierdzenie odbioru z datą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 28.03.2016 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Reklamacja zgłaszana do sprzedawcy? Kiedy dokładnie? Masz potwierdzenie odbioru z datą? Jeszcze jedno dla potomności: standardowym sposobem spławienia klienta z reklamacją jest odesłanie sprawy niby do technologa, który wydaje pokrętną opinię spławiającą i proponuje w ramach niby ugody 2-3 palety nowej kostki na odczepnego. Tak robi Semmelrock z tego co wiem i Libet. Dlatego zanim zgłosimy reklamację skonsultujmy się z prawnikiem, który załatwi to profesjonalnie i dopilnuje formalności. Zakładając oczywiście że reklamacja jest zazadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izakli 17.04.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam, Bardzo proszę o opinię kogoś, kto ma ułożoną kostkę Libetu Akropol Bronzo i Solaro. Jak ta kostka wygląda po długim czasie i czy warto się na nią zdecydować?Mam dylemat, ponieważ wycenę otrzymałam na 42 tys, a opinie nie są raczej pochlebne, przynajmniej jeśli chodzi o akropol kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 18.04.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam, Bardzo proszę o opinię kogoś, kto ma ułożoną kostkę Libetu Akropol Bronzo i Solaro. Jak ta kostka wygląda po długim czasie i czy warto się na nią zdecydować? Mam dylemat, ponieważ wycenę otrzymałam na 42 tys, a opinie nie są raczej pochlebne, przynajmniej jeśli chodzi o akropol kasztan. Z tego co wyczytalem to problemy sa z kostka jak np zaklad jest nowy ale linienprodukcyjna wymieniaja. U mnie w okolicy jest zaklad libetu ktory od lat robi kostkwle, znajomy brukarz ktory mi ukladal mowi ze nie spotkal sie z reklamacjami na kostke z tego zakladu, to samo sprzdawca kostki, mniej obiektywny ale tez to potwierdzil. W koncu zaryzykowalem, u siebie polozylem acropol szara i piccola biala, szara, zolta i czarna. Powoem ci z dwa lata czy cos sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izakli 18.04.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Z tego co wyczytalem to problemy sa z kostka jak np zaklad jest nowy ale linienprodukcyjna wymieniaja. U mnie w okolicy jest zaklad libetu ktory od lat robi kostkwle, znajomy brukarz ktory mi ukladal mowi ze nie spotkal sie z reklamacjami na kostke z tego zakladu, to samo sprzdawca kostki, mniej obiektywny ale tez to potwierdzil. W koncu zaryzykowalem, u siebie polozylem acropol szara i piccola biala, szara, zolta i czarna. Powoem ci z dwa lata czy cos sie dzieje Dwa lata, to trochę poźno:D no nic, ja chyba też zaryzykuję pierwotnie miałam w planach akropol kasztan, ale, jak mi gość przywiózł kostkę, to zrezygnowałam. Paskudna i kolory w katalogu odbiegają od rzeczywistych. Dlatego zdecydowałam się na droższą bronzo i solaro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijodo 09.06.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Mam pytanie czy ktoś z Państwa kładł na taras płytę tarasowa 40X40 Tierra jasnobeżowy firmy Libet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PolTeam 15.08.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam. Ja kładłem płytę tarasową maxima 80/80 firmy Libet a wygląda ona tak: i tak:A w odpowiedzi na reklamację dowiedziałem się że plamy widoczne na zdjęciach nie wpływają ujemnie na wygląd estetyczny produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekd 23.10.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 tak chamskiej próby "ocieplenia wizerunku" dawno tu nie było. Dwa posty, oba w tematach o kijowej jakości produktów Libet i oba wychwalające ich jakość. Pogratulować PRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan Z. 26.02.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 (edytowane) To ja też się włączę z przestrogą. Mianowicie BRUK Marki ul.lisia 2 - omijajcie szerzej niż psie odchody na trawniku !!! Poszliśmy do nich z pomysłem i wstępnie wybranymi krawentami kostką i płytami na taras.Nic nie wzbudzało wątpliwości .Niestety stało się. Wszystko odbyło się na zasadzie złapać klienta . Po podpisaniu umowy dostaliśmy "cennik " na prace dodatkowe i się zaczęło piekiełko. Pracownicy jadą a towar zły . Zmuszono do natychmiastowej zmiany towaru za podpisem. Żona pojechała dokonać uzgodnień, uzgodniono poszerzenie powierzchni tarasu by nie kuć całości tylko wierzch ,skuto wszystko. I podsunięto do podpisu . Wyszła afera po tygodniu prac- odpowiedź firmy schodzimy ze zlecenia bo za mało towaru . Mierzyli a zabrakło obrzeży na 21 Mb { 2 palety } na schody gdzie dom mam 10x15 m !!! a pozostało jakoś 70 szt.do łuków odpadu ale to wina LIBET , obrzeża bo firma przecierz "tylko "przerysowała co my pokazaliśmy na samym początku Oświadczono nam iż TO MY wymusiliśmy zmianę towaru a "Firma" problemu nie widział gdyż wykonywała coś co nazywano "projektem" a w którejś rozmowie telefonicznej padło "rysunek" Bez żadnej skali !!! A więc ilość towaru się nie zgadzałaa z wstępnej wyceny 35 k pln odstąpiłem od umowy i wyceniono mi wykonane częściowo prace na `~61 k pln !! obita elewacja , urwana rynna , schodek tarasu wytyczono mi w środku drzwi ... Moje zastrzeżenia do LIBET SĄ DO FOTEK w katalogu na który firma BRUK się powołała, mianowicie w katalogu krawento chyba Alto -z nerw nie pamiętam - jest całe w jednym kolorze piaskowym { niktnic nie mówił} a w realu tylko fragmenty zaokrąglone są barwione... W sumie to te dwie firmy nie pokazując paluchem doprowadziły mnie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem. Ech proszę was uważajcie Gdybym wiedział sam bym robił . Zaufałem i teraz BARDZO ŻAŁUJĘ. Edytowane 26 Lutego 2017 przez Bogdan Z. błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan Z. 15.03.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Zgłosiłem do Libet-u uwagi "BRUKU" że na 6 płytkach możliwa jest niedokładność wymiaru nawet 2,4 cm !!! A libet na razie milczy . Fajnie. Chyba nie polecam również LIBETU. A może ktoś z was miał do płyt chodnikowych koloru piaskowego specyfikację techniczną ? JA nie mam na żadnej z palet mimo fabrycznego pakowania .Orientuje się ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubmilkowski 06.09.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Witam Serdecznie mam ten sam problem, Kostka libet akropol i via trio pokruszyła sie na brzegach po ulozeniu.Sklep reklamacje odrzucił i powiedzial ze wysle technologa z Libet. Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubmilkowski 06.09.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 http://ifotos.pl/z/qhsnxhn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubmilkowski 06.09.2017 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Tak wyglada moja kostka po ułożeniu:http://ifotos.pl/z/qhsnxhehttp://ifotos.pl/z/qhsnxhw Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dstr 26.10.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 witam, też mam spore wątpliwości co do kostki którą mam z Libetu, po dwóch latach wygląda jak na foto, czy to normalne? reklamacji nie uznali a kostka ma coraz więcej białych plam i powoli decyduje się na drogę sądową z niezależnym biegłym, obawiam się, że po kolejnej zimie połowa kostki będzie biała zamiast kasztanowa... zreszta do kasztanu już jej daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 26.10.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Przepraszam, że w tym temacie, ale czy możecie polecić inną firmę, z którą nie będzie takich problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 09.08.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 Odświeże temat. Kostka co prawda Jadar Bergano 6kol ( tak jest na paragonie) ale problem ten sam. Położona rok temu.Czy według was jest to normalne takie ubytki, kropki jakby wypłukala się po zimie, ukruszone brzegi? Nie mam jak wrzucic z telefonu dlatego zdjęcia z dysku Google. https://drive.google.com/folderview?id=1-WLDfzDoWtH5u83-WOkNLp5rpoSG6cJSA może wszystko z nią ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafcio107 19.08.2019 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 rustin, mam ten sam problem z moją kostką z Jadaru Bergamo Colorblend Zima. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?357681-Problem-z-kostk%C4%85-brukow%C4%85-(Dziury-na-powierzchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.08.2019 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Identyko jak u mnie.Tylko czy to normalne czy nie bardzo ?Na forum brukarskim napisali mi , że tak, ale jakoś nie przemawia to do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafcio107 19.08.2019 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Powiem Ci w ten sposób - nie jestem specjalistą w tym temacie ale nie spotkałem się nigdy z takimi ubytkami w kostce co przykuło moją uwagę. Zrobiłem sobie zdjęcia wybranych kostek na których występują największe ubytki i zrobię zdjęcie po zimie i sprawdzę czy to będzie się pogłębiać. Jeżeli będzie gorzej zdecyduje się chyba na reklamacje u producenta kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.08.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Tylko ciekawe co na to producent i taką reklamację. Dowiadywałeś się już u sprzedawcy czy producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts