Pafcio107 28.08.2019 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Byłem w sobotę w dziale sprzedaży Jadaru w Grójcu (w miejscu w którym została zakupiona kostka). Pokazałem dokumenty i zdjęcia - Pani w punkcie obsługi stwierdziła że faktycznie problem z kostką jest i jak to ona ujęła "tak nie powinna wyglądać kostka po roku użytkowania". Mam porobić zdjęcia kostki, zeskanować dokumenty i reklamować. Jak do tego podejdzie producent - będę informował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reginakagan 25.08.2020 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Dzień Dobry, w maju tego roku zakupiłam 200m2 kostkę brukową premium firmy Libet. Po położeniu ok 50m2 kostki przez firmę brukarską wyszły na niej rdzawo-czarne plamy (zdjęcia) praktycznie na każdej kostce. Na kostkach, które są jeszcze na paletach również pojawiają się plamy i ten proces jest postępujący, czyli plam jest coraz więcej. A w miejscu plam pojawią się wgłębienie. Kostka ma kolor jasnoszary i ten problem jest bardzo widoczny. Brukarze stwierdzili, że kruszywo kostki jest zanieczyszczone, prace brukarskie zostały wstrzymane i zgłosiłam reklamację do sprzedawcy. Na oględziny przyjechali przedstawiciele producenta i sprzedawcy, zauważyli problem, ale uznali, że takie plamy są zjawiskiem normalnym. W oficjalnym piśmie otrzymałam informację, że mam położyć kostkę do końca (200m2) a oni okresowo będą przyjeżdżać i ją czyścić. Szczerze nie wyobrażam sobie położyć 200m2 kostki z plamami, zapłacić firmie brukarskiej duże pieniądze za montaż i codziennie patrzeć na tak zaplamioną kostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reginakagan 25.08.2020 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 3/4 kostek mam w takich plamach i codziennie wychodzą nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 25.08.2020 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Próbowałabym jednak dalej pisać do Libetu i zapytać, czy u siebie chcieliby mieć taką nawierzchnię. Co z tego, że jest to proces naturalny jak w zdecydowany sposób zaburza estetykę produktu. Poszukaj informacji na ich stronach, czy gdzieś o tym piszą (o wykwicie wapiennym zapewne tak). Próbuj dalej, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts