Blechert 25.07.2012 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Jeżdżąc maszyną na chama lub za ciężką maszyną (żeby wyrównać górki), da się rozwalić kostki ale nie w ten sposób. Zwykle na białych smugach kończą się uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 25.07.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 [h=2][/h] http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125070&d=1342204852&thumb=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125071&d=1342204901&thumb=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125069&d=1342204797&thumb=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=125073&d=1342205020&thumb=1 Grzegorz, wiem, ze u Ciebie zupelnie inna sytuacja z ta kostka. Staram sie jedynie ustalic czy mogla sie tak uszkodzic przy kladzeniu, bo jezeli nie to moze tez przyczyna jest wada techniczna. Blechert, zobacz tutaj te kostke, prosze. Czy to wina dobijania bez gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.07.2012 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Białymi obtarciami bym się nie przejmował, bo z czasem białe przestanie być białe. Za to widzę tu miejsca zmasakrowane. Tak jakby ktoś w jednym miejscu mocno walił maszyną, aż pękła jedna podłużna płytka a kilka jest mocno obłupanych. Obłupania mogły powstać wcześniej, w trakcie transportu albo w trakcie nadmiernego jeżdżenia maszyną. Trzeba je wymienić i tyle. Zwykle jest trochę materiału na górkę. Chwila roboty i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 26.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Dzieki Blechert.Kostka byla cala, nieuszkodzona, bo tato pamieta, jak zdejmowal z palety.Czyli uszkodzila sie w trakcie ubijania.Najgorsze, ze wlasnie nic nie zostalo, tzn. zostaly inne wielkosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 26.07.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 a ja jestem szczęśliwym użytkownikiem kostki Libet, czym więcej obić i wyszczerbień tym lepiej. Fachowcy, jak zaczęli wyjmować kostkę z big bagów, to 80 % zaczęli odrzucać. Także, jak dla mnie kostka super. Czym więcej zniszczona tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.07.2012 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 a ja jestem szczęśliwym użytkownikiem kostki Libet, czym więcej obić i wyszczerbień tym lepiej. Fachowcy, jak zaczęli wyjmować kostkę z big bagów, to 80 % zaczęli odrzucać. Także, jak dla mnie kostka super. Czym więcej zniszczona tym lepiej. Super! Tylko, ja nie miałem kostki, która była "postarzana" i takiej nie chciałem. Co więcej, jak Twoja kostka kostka zacznie się powoli sypać jak moja to będziesz też zadowolony? Bo otarć i obić na niej nie ma. Przy okazji: na mojej kostce teraz pojawiają się paskudne, rdzawe plamy. Przyglądnąłem się temu z bliska i wygląda na to, że w betonie znajdują się małe kawałki metalu (to nie żart), który rdzewieje. Wstawię potem kilka fotek. Z czego oni mieszają ten beton? Podsumowując: ciesz się, bo nie wszyscy mieli takie szczęście kupując kostkę brukową Libetu poszukaj na forach, zdziwisz się. Jak będę miał chwilę to napiszę dokładnie jak wyglądają reklamacje u autoryzowanych przedstawicieli firmy LIBET i zachowanie samych pracowników firmy z certyfikatem "fair play", bo wygląda na to, że sprawa się pociągnie jeszcze parę miesięcy. A ja naiwnie wierzyłem, że będzie inaczej Cóż, głupota nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 27.07.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 wiem o co chodzi. Twoja kostka powinna być idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 27.07.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Grzegorz_si, chciałbym Cię prosić o informację czy problem z Twoją kostką jest jednostkowy i dotyczy małej parti kostki. Czy też wg Ciebie problem z tą kostka jest powtarzalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.07.2012 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 wiem o co chodzi. Twoja kostka powinna być idealna. Oglądałeś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 27.07.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Oglądałeś zdjęcia? ja Cię rozumiem, śledzę wątek od początku. moja kostka jest postarzana, specjalnie poobijana i wyszczerbiona, a Twoja powinna być idealna, gładka i cała. Myślę i mam nadzieję, że firma Libet w końcu załatwi reklamację pozytywnie dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.07.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No to teraz mnie wystraszyliście.Właśnie zdecydowałam się na kostkę Libetu akropol szara i grafit.Ale mam nadzieję że będzie ok,od kilku dni szukałam czegoś fajnego i za rozsądne pieniądze. P.S.jakoś bardzo długo ta reklamacja jest rozpatrywana! pisz jak już coś będzie wiadomu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.07.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No to teraz mnie wystraszyliście. Właśnie zdecydowałam się na kostkę Libetu akropol szara i grafit. Ale mam nadzieję że będzie ok,od kilku dni szukałam czegoś fajnego i za rozsądne pieniądze. P.S.jakoś bardzo długo ta reklamacja jest rozpatrywana! pisz jak już coś będzie wiadomu! Ja po swoich doświadczeniach tej "jakości roku 2011" nie polecam. Robisz, co chcesz. Moim zdaniem koszty montażu kostki są zbyt duże, żeby ryzykować. Wpisz sobie w googlu hasło "Libet reklamacja". Co widzimy? Znowu akropol? Klient zadowolony z tego, jak go traktowano, za to, że sprzedano mu bubel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.07.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dodaję kilka fotek, które pokazują o co tak naprawdę chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.07.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Jak widać praca nie jest łatwa, ale zrobiona jest bardzo starannie i ładnie. Docinki są bardzo dobrze wykonane, łuki, ich płynność, kostka jest położona równo. W życiu nie widziałem tak perfekcyjnie ułożonej palisady, czy samego kravento. Goście z Kravento cackali się praktycznie półtora dnia, wszystko na klinikach podbierane na milimetry. Łezka z palisady: łuki wytyczane drucikami, zejścia (schodki) równe. Płytek w łazience nie mam tak ładnie położonych, jak ułożoną palisadę. Jest to praca jednej z najlepszych ekip, którą widziałem w akcji a trochę ich miałem przyjemność oglądać. Oczywiście ekipa z wyższej półki, to i cena też. Blechert z pewnością potwierdzi, że wykonanie takiej pracy nie powierza się ekipom od przemysłówki. Edytowane 27 Lipca 2012 przez grzegorz_si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.07.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Z tego wynika, że jest to naprawdę wina producenta, wynikająca z tego, że albo jechał "po zerze" dodając piasek lub żwir i zgarniając wszystko co było po drodze, albo skusili się na tani piasek "niepłukany" [lub żwir] i nie udało się go tak wykorzystać by nic nie wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.07.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Jak wygląda sprawa reklamacji to napiszę ze szczególikami, bo sprawa zaczyna być bulwersująca, jak znajdę chwilę, bo będzie epopeja. Dla przyszłych pokoleń ku przestrodze mam nadzieję. TO jednak na spokojnie bo jeszcze mnie tłucze w środku Edytowane 27 Lipca 2012 przez grzegorz_si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.07.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Grzegorz, slicznie to wszystko wyglada u Ciebie.Pomijajac, oczywiscie fakt wady kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.07.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No to teraz mam klina co robić hmm?.... rozmawiałam z wieloma wykonawcami i bardzo chwalą właśnie Libet,więc mam nadzieję że to była wpadka firmy i to naprawią Bardzo ładnie to u Ciebie wygląda,no i powierzchnia imponująca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 27.07.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No to teraz mam klina co robić hmm?.... rozmawiałam z wieloma wykonawcami i bardzo chwalą właśnie Libet,więc mam nadzieję że to była wpadka firmy i to naprawią Bardzo ładnie to u Ciebie wygląda,no i powierzchnia imponująca:) Firma wpadki nie naprawi. Właśnie się wypięli tyłkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.07.2012 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Faktycznie, łuki i proste linie brukarzom wyszły bardzo ładnie. Postarali się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts