Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupić drewno na szkielet (śląsk)

sikorb

Recommended Posts

Witam mam ogromny problem chcę trochę rozbudować mojego starego szkieletora ale nie mam pojęcia gdzie kupić w okolicach Katowic ogólnie śląska materiał.

Potrzebuję kantówki strugane suszone 100x50 lub 120x50 i 180x60

W Katowicach śmieszne tartaczki np. Duda to sprzedają drewno nadające się na opał ,sine spleśniałe i kapie z niego woda.

Cena nie gra roli chcę po prostu materiał wysokiej jakości na lata.

Pozdrawiam i Proszę o namiar

Edytowane przez sikorb

Potrzebuję raptem 0.7 m3 ,wiesz znalazłem firmę na allegro z Poznania.

Z tego co widzę drewienko z atestami itd ale co z tego, nie będę gonił do Poznania.

Dlatego pytam o Katowice i okolice ktoś to też musi sprowadzać nie koniecznie z Polski

Bralismy wiezbe z tartaku Witkowscy. Wiem, ze kawalek od Katowic ale nam dowozili zapomniana |( przez nas ) czesc desek bedac przejazdem w okolicy. Drewno suszone komorowo, impregnowane, czterostronnie strugane. Fantastyczne. Mam jeszcze resztki wiec moge zrobic "okazanie" zeby nie byc goloslowna :-)).

Nie miałem pojęcia jak wygląda rynek drewna dla tego pytałem o tartaki ale jednak nie tędy droga.

To co proponują tartaki to długi czas oczekiwania ,i jednak drewno nie najlepszej jakości.

Kupiłem idealnie proste ,suche drewno KVH.

Cena zaporowa ale jak pisałem ,nie chcę oszczędzać na drzewie w domu szkieletowym już raz zaoszczędziłem............... i mam okno do poprawki bo kantówka się wygięła i pociągła okno

• 1 month później...

W 2008 stawiałem dom niedaleko Woli. Drewno suszone i strugane braliśmy z tartaku w Studzionce obok Pszczyny.Drewno było suche i przez te lata się nie wypatrzyło , nic się z nim nie dzieje. Jak jest dzisiaj - nie wiem . Sprawdź. W 2008 z całego serca mógłbym polecić.

http://www.jbtartak.com.pl/

• 5 months później...