blaziu150 13.05.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Witam, chciałbym wybudować ścianę z cegły rozbiórkowej w istniejącym już budynku i mam kilka pytań:Jak najlepiej kotwić cegły do istniejącej już ściany?Czy jest konieczność zwilżania cegieł przed położeniem zaprawy w celu nie "wypicia" wody przez cegłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.05.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) 1. Jak najlepiej - wykuć w ścianach istniejących bruzdy i wmurować tam nową ścianę w wersji standardowej chociaż obić tynk i w 3-4 miejscach wykuć parę cm w głąb.. 2. Nie 3. ROZBIÓRKOWEJ, litości ! Edytowane 15 Maja 2012 przez beton44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 15.05.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 ad1. co 3-cią fugę wbijasz stalowego dybla w ścianęad2. nie chyba że ta cegła jest bardzo wysuszonaad3. mam u siebie kilka ścian z rozbiórkowej cegły, konia z rzędem temu kto teraz po otynkowaniu mi pokaże która to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.05.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 3. ROZBIÓRKOWEJ, litości ! No co? Cegła rozbiurkowa, jak sama nazwa wskazuje, jest pozostałością po rozebraniu biurka... i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 15.05.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Panowie, a czy w starej piwnicy przedwojennej, w której cegły trzymają się na jasnej zaprawie, mogę użyć zaprawy cementowej do wypełnienia ubytków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 15.05.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Panowie, a czy w starej piwnicy przedwojennej, w której cegły trzymają się na jasnej zaprawie, mogę użyć zaprawy cementowej do wypełnienia ubytków ? Możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 15.05.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 No co? Cegła rozbiurkowa, jak sama nazwa wskazuje, jest pozostałością po rozebraniu biurka... i tyle. biórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts