haker 13.05.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Rok temu złożyłem o warunki do PGNIG dali termin do 28.08.2012 (budowlane i docelowe).W styczniu postawili skrzynkę w granicy, jest tam miejsce na licznik, bezpiecznik 3x20A. Dwa tygodnie temu zapłaciłem za moc i co teraz? Mam czekać na ich ruch czy szukać już elektryka? Oczywiście chodzi o tak zwaną prowizorkę budowlaną.Potem oni jeszcze muszą założyć licznik. Długo to potrwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 13.05.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Mam czekać na ich ruch czy szukać już elektryka? Szukać elektryka, który wykona instalację odbiorczą, wystawi dostawcy stosowne oświadczenie i tenże zawrze z Tobą umowę czego skutkiem będzie założenie licznika. Ile to potrwa? Trudno powiedzieć, zależy od operatora. PS. Zawsze myślałem że PGNiG zajmuje się naftą i gazem. A tu zaskoczenie - energią elektryczną również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haker 13.05.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Oczywiście chodziło o PGE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 13.05.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Jakoś się domyśliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haker 14.05.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Załóżmy że dziś będzie zakopany kabel i zrobiona reszta roboty przez elektryka, dziś też dostarczy on papiery do ZE, to ile średnio potrzebuje ZE na zainstalowanie licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 14.05.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Jeśli chodzi o średnią to można przyjąć dwa tygodnie. Może być wcześniej, może być póżniej. Jak Cię nagli to dzwoń i naciskaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts