JoShi 29.03.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 A moze ktos z Was interesuje sie terrarystyka ? Jak sie maja takie zwierzatka w Waszych domach ? Ja mam 7 jaszczurek (dwa gatunki), zolwie i weza i mnostwo miejsca na moje hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 18.05.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Że tak spytam z ciekawości.... A jakie to jaszczurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.05.2004 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Gekony toke (dwie samiczki i samiec)szyszkowce (dwie samiczki dwa samce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.05.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 ja kiedys mialem zwinnke ale wypuscilem na wolnosc. mialem tez kilka traszek. zimowaly w moim akwarium a potem tez je wypuscilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.05.2004 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Rozumiem, ze zdajesz sobie sprawe, ze to niezgodne z prawem ?? Ciesze sie, ze je wypusciles... Ja polskie gady i plazy (wszystkie co do jednego pod ochrona) wole podziwiac w naturalnym srodowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.05.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 a gekony nie sa pod ochrona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.05.2004 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 niektore gatunki sa a inne sa dopuszczone do handlu. Jesli zas chodzi o nasze rodzime gatunki plazow i gadow wprowadzono calkowity zakaz odlowu, chowu w niewoli i handlu. Jedynie grupy badawcze interesujace sie rozmnazaniem tych gatunkow i ponownym wsiedlaniem do naturalnego srodowiska maja szanse uzyskac pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolaj 21.03.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 witam ja się interesuje i mam dwa gatunki gekonów 2 stuki (parka) GEKON TOKE (geko geko) 1 sztuka (samica) GEKON LEŚNY (pahydactylus bibrini) Pozdrawiam to naprawde fajowe HOBBY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2005 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 witam ja się interesuje i mam dwa gatunki gekonów 2 stuki (parka) GEKON TOKE (geko geko) 1 sztuka (samica) GEKON LEŚNY (pahydactylus bibrini) Pozdrawiam to naprawde fajowe HOBBY To pewno znasz daw najwieksze polskie serwisy terrarystyczne ? A tak apropos toke. Polecam zwiekszenie liczby samic. Stosunek 1:1 nie jest dla samicy najszczesliwszy Ja wlasnie oczekuje na przyjazd dwoch samiczek toke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolaj 21.03.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 znammam taki zamiar dokupic jeszcze dwie samice ale nie wiem kiedy to zrobie.Czy te twoje tokasy są też takie pasibrzychy i zjadają wszystko w kazdych ilościach? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.03.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Jeśli myszy można zaliczyć do zwierząt terrariowych to mam niezłe zoo. Moja córcia ma obecnie (ale ten stan jest bardzo płynny) 12 myszy - a ja mam wizję Popiela. Do tego królik miniaturka, dwa akwaria pełne rybek (takich mniej wymagających gubiki, mieczyki, black mole, neonki, i coś tam jeszcze. Ostatnim nabytkiem jest kotka wychowana przez nas i odkarmiona butelką. Cóż kot obserwuje myszy i rybki czekam kiedy się zmniejszy ich pogłowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2005 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 znam mam taki zamiar dokupic jeszcze dwie samice ale nie wiem kiedy to zrobie. Czy te twoje tokasy są też takie pasibrzychy i zjadają wszystko w kazdych ilościach? Tak. Szczegolnie samca musze pilnowac, zeby sie nie roztyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolaj 21.03.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 jakie masz duże te twoje tokasy?mój samiec ma około 30 cm a samoca jakieś 20.lesny ma około 12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2005 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 jakie masz duże te twoje tokasy? mój samiec ma około 30 cm a samoca jakieś 20. lesny ma około 12 cm Smiec ma ponad 30 cm. Mysle, ze ok 35. Samice 25-28. No i jeszcze mam mlodziaka z wlasnego przychowku. Szkrab ma z 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolaj 21.03.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 no to masz ładne okazyco im dajesz do jedzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2005 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 no to masz ładne okazy co im dajesz do jedzenie? Przewaznie swierszcze i karaczany. W lato wieksze szaranczaki i motyle. Od czasu do czasu drewniaki i maczniaki. Oczywiscie czasem mysiego oseska. Teraz zaczelam chodowac kruszczyce (ich larwy sa bardzo pozywne) i mysle o szaranczy albo molach woskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolaj 21.03.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 moj samies dostaje raz w tygodniu mysz i świerszcze a samica tylko świerszcze nie jest nuczona jedzenia myszy. próbowałem i nie chce jeść woli świerszcze.Latem oczywiście jest więcej udziwnień bo wszystko co wleci do domu ląduje u TOKASÓW a one nie sa wybredne z resztą sam wiesz co ci tu będe mówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2005 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 moj samies dostaje raz w tygodniu mysz to za czesto. Raz w miesiacu wystarczy samica tylko świerszcze nie jest nuczona jedzenia myszy. A szkoda, bo jej jest to bardziej potrzebne. Przeciez wkoncu zacznie znosic jajka a wtedy grozi jej odwapnienie. Ja mam terrarium tak zorganizowane, ze moge z latwoscia oddzielic samice od samca (albo pojedyncza samice) i lepiej kontrolowac co jedza i w jakich ilosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coolaj 21.03.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 no szkoda ale ona nie chce jesc muszy i nic z tym nie zrobie ale zato zjada bardzo duzo świerszczya samol jest taki posibrzuch ze jak daje mu mysz to zjada ją odrazu tak szybko ze samica nawet się nie kapnie ze coś takiego wogóle było w menu.A co do mojego terrarium to ja nie mogę ich oddzielić tak jak typozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.04.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 JoShi - a jak tam Twoje gadzinki po wpadce z prądem. Przestałęm to śledzić i nie wiem jak się skończyło? Mam nadzieję, że bez ofiar (pomijam elektryka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts