Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :D Fajny salon :) Wizka wnętrza też niebanalna :yes: Wklej tutaj, będziesz miała wielu odwiedzających ;)

Ja też wracam codziennie po 20-tej... tyle że z pracy; z budowy to chyba czysta przyjemność, nie mogę się doczekać :)

My z domu wychodzimy o 6-7mej, więc też różowo nie jest....

Ale pocieszamy się że jeszcze rok (ja naiwnie wierzę w koniec roku) i będziemy mieszkać :)

FJU,FJU pieknosci sie tutaj rodza.:)

Ja tez lubie moje duze okno:D

Bede podgladac i kibicowac:wave:,

A co do kominka tragedii nie bedzie.My mamy wlasnie snieznobialy o kominek jest z plaszczem wodnym.Jestesmy po pierwszym sezonoe grzewczym i byl mocno eksploatowany i czesto myty-jak sie cos pochlapalo przy myciu to gabeczka mozna bylo zetrzec i kominek jest czysty:)

Mielismy co prawda cofke z komina bo drzewo bylo nie wystarczajaco suche i troche zapchalo komi ale malzonek uporal sie z tym w 30 minut-walek i farba(ale tylko z jednej strony kominka)

Pozdrawiam

Edytowane przez GUMISIOWA

witaj Gumisiowa :)

dzięki za pozytywne informacje na temat kominka, a pamiętasz jaką dokładnie farbą malowaliście?

Weszłam na chwilkę do Twojej Galerii, prezentuje się cuuudnie!! Wieczorem z domu sobie dokładniej pooglądam, bo teraz w pracy wpadłam tylko na chwilkę :)

Wpadł mi w oko stół - czy to Manufaktura drewna? Znalazłam ją wczoraj i baaardzo mi się ich stoły spodobały, nie wiem tylko jacy są cenowo....

lucka-DZIEKUJE RAZ JESZCZE!!!U Ciebie bedzie miodzio!!!!

Co do farby...w sumie wolalabym zapomniec...Wiec tak caly dom byl malowany lateksowa Tikuryli.Dwa dni pozniej mial byc monaz kuchni i szybka wprowadzka bo ja bylam w 8 miesiacu ciazy.Przychodzimy dzien po malowaniu-wszystko odparzylo-farba doslownie spadala calymi plastrami na ziemie!!!!Na calym parterze i klatce schodowej !!!Na pietrze bylo malowane jakas tansza i wszystko bylo o.k...Nie wiemy co sie stalo-ja malo nie urodzilam....Poniewaz fundusze byly juz mocno okrojone a ta Tikurila kosztowala nas duzo-drugie malowanie odbylo sie SNIEZKA:lol2:Trzyma sie jak ta lala i jest bielusienka:lol2:

Stoly robil na kuzyn malzonka-stolarz,tak jak schody i blaty w lazienkach o raz polke TV.

Ja na swoj z Manufaktur dostalam wycene 3300(debowy,rozmiar 200 na 100 cm)-okres oczekiwania 12 tygodni(zeszlej jesieni)-wiec zrobil je kuzyn.

Pozdrawiam Cie serdecznie i jak tylko moj pieciomiesieczny synek pozwoli bede podgladac!!!!POWODZENIA

O kurczę, Lucka, budujecie dom moich marzeń. To co widać na wizualce wygląda super!

Ja od dawna podglądam sobie taki domek z antresolą http://www.projektowaniewnetrzolsztyn.pl/index.php?p=galeria16 i tak sobie myślę, że może kiedyś... a na razie wracam do mojej szeregówki.

Ceny glazurników w Warszawie rzeczywiście powalające.

faktycznie ten domek trochę podobny do naszego, nawet o lampach takich przez chwilę myślałam :) stół też podobny, tylko że nasz bez wzorków

póki co z lamp faworytem do salonu jest Willy Panzeri średnica 60cm:

http://www.swiatly.com/foto/foto_729.jpg

Edytowane przez lucka6

Lucka, Fajne lampy wybrałaś, szczególnie podoba mi się Willy.

Grzejniki też super, A w jakim kolorze planujecie Tubusy?

Kurczę, jak to człowiek mało wie :o. Nie wiedziałm, że są specjalne grzejniki pod Veluxy.

Widzę, że podobają nam się podobne grzejniki łazienkowe, ja w końcu wybrałam Marlin.

lucka sliczny projekt domku:) zwłaszcza te duze piekne okno:)

Jesli moge wiedziec pan glazurnik w dobrej cenie?? to znaczy ile??

A jakie robilscie tynki i jaki był ich koszt??

pan glazurnik to teraz koszt 50zł za podłogi, 60 za ściany - takiego kosztu prawdę mówiąc od początku się spodziewaliśmy

tynki są cementowo-wapienne, przycierane piaskiem kwarcytowym w ostatniej warstwie, płaciliśmy 35zł/m2 z materiałem

Ekipa panów górali, bardzo nam się podobali, będą jeszcze robić wylewki (ekipa od wylewek wywinęła nam w ostatniej chwili numer i się rozmyśliła...)

Witam, czy deskowanie od wewnatrz zostawiacie tak jak jest?? Czyms impregnujecie?? Jak wyglada polaczenie muru i deski??

Pozdrawiam

Witaj miloszenko

Od wewnątrz będzie widać tylko jętki (są już zaimpregnowane i właściwie gotowe, być może je jeszcze polakierujemy). Na deskach będzie wełna i karton gipsy, ale zrobimy to już jak podeschną wylewki

pozdrawiam!!

• 2 weeks później...