lucka6 08.11.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witaj Bami, miło Cię gościć Dziękuję za miłe słowa na temat elewacji, pójdziemy po niej z torbami, ale wyszła faktycznie fajnie, dziękuję Umywalka do dzieciaków to Vitra T4 90cm: http://interbauen.fi/images/detailed/26/t4-90cm-vitra.jpg Jest naprawdę ładna, ale mam problem z jej głębokościa, tzn głębokość jest może normalna - 47cm, ale problem polega na tym, ze w łazience dzieci mam zabudowę KG na całej długości łazienki - na geberity, półki itp, tutaj jest słabe zdjęcie ale to widać: umywalka będzie po lewej stronie i będziemy musieli się spinać z drzwiami od prysznica, żeby np zrobić w nich nieruchomy słupek, bo drzwi na całą szerokość prysznica zderzyłyby się z umywalką...Jakby nie było tej zabudowy tam gdzie umywalka byłoby OK, ale z kolei wtedy nie byłoby tej fajnej półki pod lustrem...no cóż, nie przewidzi się wszystkiego, pozostaje mi mieć nadzieję że umywalka nie będzie straszyć swoją wielkością Kuchni z forniru jestem pewna, mam teraz kuchnię z forniru i ją bardzo lubię, bo jest taka fajna ciepła, zresztą chyba inna kuchnia niż drewniana nie pasuje do mojego domu...ożywi białe cegły, betony i szarości, będzie też zgrywać się z oknami, wykończeniem okna w jadalni i podłogą w salonie...przynajmniej mam taką nadzieję z tym że fornir półmatowy, a nie błyszczący Fajne te płytki Roca Lavagna Nero, na pewno będą super wyglądać, gdzie je chcesz położyć? pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Cześć Lea, w lodówce jest No frost, 2 agregaty, 2 termostaty, zobaczymy jak się będzie spisywać.. Swoją drogą godny uwagi jest sposób działania sklepów internetowych sprzedających taki sprzęt - lodówkę kupowałam w Euro RTV - dostawa jest niby za darmo, ale za wniesienie trzeba zaplacić dodatkowe 19zł, za stabilizację 24zł (tego akurat nie potrzebuję). Za zawężenie przedziału czasowego dostawy do 2 godzin 39zł, itd...Zważając na to że jest to sprzęt za kilka tysięcy mogliby sobie już te koszty odpuścić, bo to trochę śmieszne jest, ale rozumiem że w takich duzych firmach rozsądek ginie w końcu w czeluściach machiny korporacji Szczerze mówiąc No Frost to dla mnie póki co hasło, ale może się przekonam jak zacznę używać Dzięki Lea za pozytywną opinię na temat Akropolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 hej Monkeyman, mam nadzieję że kiedyś dojdzie do sąsiedzkiej wizyty, ale póki co ze tak powiem nie mamy Cię jak przyjąć bo się wjechać nie da Ale co się odwlecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 08.11.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 A mnie się Libet podoba! Jesli róznica w cenie jest bardzo duża, to nie kombinowałabym. Tu akurat mozesz zaoszczędzic, moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 08.11.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 hej Monkeyman, mam nadzieję że kiedyś dojdzie do sąsiedzkiej wizyty, ale póki co ze tak powiem nie mamy Cię jak przyjąć bo się wjechać nie da Ale co się odwlecze lucka wiem ,ze się powtarzam, ale masz sliczne łazienki, cukiereczki... działaj dalej, bo sie nie moge doczekać efektu końcowego:yes: a ja jeszcze w sprawie kostki... zobacz to http://www.semmelrock.pl/semmelrock/export/sites/polen/_data/products/headerImage/Naturo/semmelrock_kostka_brukowa_naturo_1b_640x380.jpg_1945636468.jpg http://www.semmelrock.pl/semmelrock/export/sites/polen/_data/products/headerImage/Naturo/semmelrock_kostka_brukowa_naturo_3_640x380.jpg_1945636468.jpg http://www.semmelrock.pl/semmelrock/export/sites/polen/_data/products/headerImage/Naturo/semmelrock_kostka_brukowa_naturo_7_640x380.jpg_1945636468.jpg do mnie szary i antracyt przemawia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 hej Amglad, dzięki za słowo w kostkowej sprawie Do mnie szary i antracyt też przemawiają, jednak z uwagi na wszechobecnie panujące na naszej działce szarości (elewacja, dach, ogrodzenie, parapety) jesteśmy zdecydowani na inny, cieplejszy akcent na kawałku kostki - większość będzie szara (antracytowa) przecież. Stąd ta kostka pastello albo kolory jesieni jako urozmaicenie, a powinny pasować do okien, drzwi i bram, które są w kolorze złotego dębu No i na pewno będzie kostka klasyczna a nie płukana, płukaną rozważaliśmy, ale względy praktyczne wzięły górę i płukana będzie tylko na obrzeżach Przynajmniej na ten moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 08.11.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No więc system No Frost polega na tym że w lodówce jest taki mechanizm,dzieki któremu kontrolowany jest poziom wilgotności w chłodziarce i zamrażarce a w skrócie nie trzeba jak to było wcześniej ręcznie rozmrazac lodówki ,tylko ona automatycznie się rozmraża Te dwie kostki mi sie podobaja,ale bardziej Picola kolory jesieni,z tym jaśniutkimi obrzeżami jak pokazałas. A tutaj masz nawet podobne połączenie jak ty chcesz czyli ten szary-grafitowy z kolorami jesieni http://static.e-ogrodek.pl/vcards/products/443f_baza-firm_1_jpg_kostka-natulit-libet-decco.jpg a tutaj cos takiego http://www.e-floors.pl/upload/artykuly/ogrodowe-zakatki--niezwykla-si.jpg ładne prawda:) A czym się różni kostka klasyczna od płukanej ? Gdzie będziesz miała białe cegły i betony? Ale u Ciebie będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Lea, dzięki za zdjęcia!! Faktycznie fajnie te kolory jesieni wyglądają, na pewno są mniej monotonne niż pastello, choć pastello też ma swój urok..Mamy jeszcze pojezdzic z wykonawcą po jego realizacjach i mam nadzieję wtedy się ostatecznie zdecydujemy A cegły białe mam mieć na obudowie kominka, w kuchni w zabudowie z lodówką i na korytarzu w zabudowie z szafkami Besto-podobnymi (bo chyba nie znajdę w Ikei koloru brązowego z Bestą). Betonowy sufit w kuchni O, chyba na tym zdjęciu wszystko widać: Stąd moja nowozbudowana ścianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 08.11.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Lucka6 mam pytanko co tam masz pod oknami?bedziesz miala kominek z systemen DGP czy to ogrzewanie nadmuchowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 cześć Gaga, nie wiem czy się mogę przyznać, bo nie wiem co to GDP znaczy się nic takiego raczej nie mam Mamy zwykły kominek, bez żadnego rozprowadzenia ciepła, u nas jest wielka otwarta przestrzeń, więc stwierdziliśmy z architektem że to niepotrzebne wydawanie pieniędzy. To co widzisz pod oknem to zwykłe grzejniki kanałowe - Jaga Mini Canal, na całej szerokości okna (4,2m), bez nadmuchu. Dodatkowo na całym parterze jest podłogówka, zrobiliśmy też na wszelki wypadek podprowadzenie pod dodatkowy grzejnik w salonie, ale mam nadzieję że go nie będziemy potrzebować. Na elewacji jest 20-25cm styropianu, pod poddaszem 30cm wełny, na razie w budynku jest naprawdę ciepło, grzejemy na pół gwizdka pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 08.11.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Aha,ja mam otwarta przestrzen w jadalni i Twoj domek podchodzi pod moj styl,obserwuje caly czas,a co do podlogowki to nie wiem czy dobrze zrozumialam,macie ja takze w salonie i dodatkowo macie te grzejniki kanalowe tak?Chyba tez pomysle o takiej alternatywie w jadalni:-)A co to za drewno bedziecie mieć w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.11.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witaj Bami, miło Cię gościć Dziękuję za miłe słowa na temat elewacji, pójdziemy po niej z torbami, ale wyszła faktycznie fajnie, dziękuję Umywalka do dzieciaków to Vitra T4 90cm: http://interbauen.fi/images/detailed/26/t4-90cm-vitra.jpg Jest naprawdę ładna, ale mam problem z jej głębokościa, tzn głębokość jest może normalna - 47cm, ale problem polega na tym, ze w łazience dzieci mam zabudowę KG na całej długości łazienki - na geberity, półki itp, tutaj jest słabe zdjęcie ale to widać: umywalka będzie po lewej stronie i będziemy musieli się spinać z drzwiami od prysznica, żeby np zrobić w nich nieruchomy słupek, bo drzwi na całą szerokość prysznica zderzyłyby się z umywalką...Jakby nie było tej zabudowy tam gdzie umywalka byłoby OK, ale z kolei wtedy nie byłoby tej fajnej półki pod lustrem...no cóż, nie przewidzi się wszystkiego, pozostaje mi mieć nadzieję że umywalka nie będzie straszyć swoją wielkością Kuchni z forniru jestem pewna, mam teraz kuchnię z forniru i ją bardzo lubię, bo jest taka fajna ciepła, zresztą chyba inna kuchnia niż drewniana nie pasuje do mojego domu...ożywi białe cegły, betony i szarości, będzie też zgrywać się z oknami, wykończeniem okna w jadalni i podłogą w salonie...przynajmniej mam taką nadzieję z tym że fornir półmatowy, a nie błyszczący Fajne te płytki Roca Lavagna Nero, na pewno będą super wyglądać, gdzie je chcesz położyć? pozdrawiam serdecznie!! Lucka, umywalka naprawdę fajowa, a może są płytsze przy tej samej długości? Moi chłopcy niestety chyba powinni mieć dwa oddzielne krany, czasem między nimi mocno iskrzy - i to zwykle zarzewiem jest Maluch To może ja mam pecha z tym fornirem: na krawędziach szuflad i niektórych szafek porobiły mi się takie małe odpryski, wielkości drzazgi. W związku z tym, że fornir to matowy wenge (czyli ciemny), odpryski widać. Ale! Mam też fornir na ścianie (to taka zabudowa kuchenna w salonie ) i wygląda naprawdę super. Wiem, że teraz tak się robi, ale 7 lat temu to była wielka ekstrawagancja. A płytki Lavagna Nero będą w łazience chłopaków - mam nadzieję, że nie padłaś trupem . Ma być kamienna jaskinia plus trochę teaku i coś kolorowego i zaskakującego - może ławka? może grzejnik? a może tylko ręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.11.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tutaj widać klejenie płytek, prawda że nikt nie rozpozna że to "sztuczna" cegła ? Bardzo się cieszę z tej ścianki bo oznacza ona że mogę zamawiać wkrótce kuchnię Lucka, to nie jest cegła z cegły? to z czego niby??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.11.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No...to kupiłam sobie dzisiaj lodówkę Ciągle się wahamy co zrobić z kostką...Elewacja okazała się droższa niż myśleliśmy, kostka zresztą też...Ale za elewację musieliśmy zapłacić, a za kostkę jeszcze nie, więc teoretycznie wybór mamy... Mimo etapu budowy na którym jestem wciąż nie wiem gdzie można oszczędzić - przy każdym elemencie wszyscy nas przekonują że coś się robi na lata i nie warto oszczędzać...Tak samo z kostką - w projekcie obecnie mam Libet Akropol grafitowy: http://cdn24.pb.smcloud.net/t/files/cc/8b/10/c876d4bde2/kostka-brukowa-libet-akropol-classic.jpg ale najbardziej podoba nam się Semmelrock umbriano: http://www.semmelrock.pl/semmelrock/export/sites/polen/_data/products/headerImage/umbriano/semmelrock_umbriano_antracytowografitowy_1_640x380_SP.jpg_1945636468.jpg wydaje mi się że jest dużo ładniejszy, elegantszy, prostszy....tylko koszt kostki to 10tys. więcej niż Libet Musimy jeszcze go pooglądać na żywo, bo już sama nie wiem, ciągle się waham, ale koszt robi się zaporowy Na działce tymczasem masakra...nie możemy nawieźć ziemi bo nie da się wjechać..podjeżdzamy od tyłu i skradamy się do wejścia, bo inaczej się nie da...Bez kostki przeprowadzka jest właściwie zupełnie niemożliwa, a na kostkę ani pogody ani pieniędzy i koło się zamyka.... Rzeczywiście Umbriano ładniejszy... ale musisz zobaczyć na żywo, może zdjęcie semmelrock jest o wiele lepiej zrobione. 10 tysi to sporo przy kostce. Może finalnie da się z Libetem, a w portfel się ucieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 08.11.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Lucka koniecznie będziesz musiała zobaczyc realizacje i wtedy na pewno coś wybierzecie ostatecznie:) Wizka kuchni i salonu jest cudna .A czyli rozumiem że tą ściankę z cegły przemalujecie na biało.Nieźle wymyśliłaś z sufitem betonowym,już nie moge się doczekać efektu:yes: A kuchnię już zamówiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Gaga33, podłogówkę mamy na całym parterze, w szczególności w salonie też Ponieważ chcemy drewno, dowiedzieliśmy się że rozwiązaniem na podłogówkę jest finish parkiet i takie coś zamierzamy kłaść, na górze będzie już zwykły tradycyjny parkiet bo tam są normalne grzejniki. Musimy niedługo się tym zająć, bo z przygotowaniem podłoża z podłogówką jest jakaś specjalna procedura (miesiąc wygrzewania na maxa, potem jakaś przerwa itp.) A konieczność grzejnika kanałowego pod oknem podreślało wielu wykonawców (hydraulik, gość od okien, architekt chyba też) - nasze okno ma 4,2 m szerokości i 5 m wysokości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Bami, ciekawa jestem efektu jaskini Ja wolę raczej jasne łazienki, ale to co opisujesz też może być fajne, szczególnie w połączeniu z teakiem. A płytki będziesz kłaść na całą wysokosć ściany czy tylko do jakiegoś momentu? Bo tutaj jeszcze można pewnie pofantazjować Moi też się przepychają (ostatnio młody siedząc na wannie wpadł do wanny ), ale mam nadzieję że będzie coraz lepiej, zresztą pewnie za niedługo nie będą chcieli razem być w łazience Ścianka z cegły oczywiście, ale w "nadprożu" cegły są cięte na płytki, bo inaczej się nie dało. Według mnie efekt nie do rozpoznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.11.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Lea, sufit betonowy wymyślili nasi architekci, którzy jak zobaczyli nasz strop monolityczny to się nim zachwycili To malowanie cegieł na biało to też ich zasługa, my chcieliśmy komin obkładać klinkierem, do głowy by nam nie przyszło takie fajne i tanie rozwiązanie Ja staram się jakoś sobie radzić z prostymi wizualizacjami w sketchupie ale wyobraźni to takiej zdecydowanie nie mam Kuchnię mam nadzieję zamówić na dniach, ścianka i lodówka niezbędne do tego już prawie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.11.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Bami, ciekawa jestem efektu jaskini Ja wolę raczej jasne łazienki, ale to co opisujesz też może być fajne, szczególnie w połączeniu z teakiem. A płytki będziesz kłaść na całą wysokosć ściany czy tylko do jakiegoś momentu? Bo tutaj jeszcze można pewnie pofantazjować Moi też się przepychają (ostatnio młody siedząc na wannie wpadł do wanny ), ale mam nadzieję że będzie coraz lepiej, zresztą pewnie za niedługo nie będą chcieli razem być w łazience Ścianka z cegły oczywiście, ale w "nadprożu" cegły są cięte na płytki, bo inaczej się nie dało. Według mnie efekt nie do rozpoznania ja tez wolę jasne łazienki... Ale u chłopców nie mogliśmy dojść do porozumienia. Była wojna o przysłowiową łazienkę w kaczuszki i Nasz nadworny artysta przekonał nas, ze dzieci szybko rosną. Płytki kupiłam na całe ściany - jak jaskinia to do końca to dobrze, ze ścianka nie jest z wyrobu cegłopodobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.11.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Lucka, są takie amerykańskie młynki, nazwy w tej chwili nie pomnę (znajdziesz u Efilo), które ponoć są genialne... ja tez zastanawiam się nad mlynkiem, ale trochę szkoda mi miejsca i kasy ... za to poszaleję z kostkarką kruszarką do lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts